İçeriğe Yönlendir

Silecekler Durdu?

Erkan Gültekin1

Recommended Posts

Erkan Gültekin1

Herhafta focus.a biraz daha ısınıyorum yakınlaşıyorum. Bundan olsa gerek o da bahaneler buluyor görüşmek için.

Bu haftasonu yağ vs değiştirdik mutluda ettik. Ama silecekler bir anda durdu.

İçeri silecek motor sesi geliyor fakat hareket yok. Su fıskiyesi çalışıyor. Arka silecek düzgün çalışıyor. Nasıl düzeltebilirim? Daha önce bu gibi bir sorun yaşamış olan varmı?

Not: Haftasonu polen filtresi değişti acaba o sırada mı oynattılar diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Merhabalar

Benim aracımda silecekler çok ağır çalışıyordu ve zaman zaman duruyordu.

Silecek kollarını hareket manivelasına sabitleyen ve yataklık yapan burç sıkışmıştı.

Komple mekanizmayı sökerek WD40 ile pasını temizleyerek yağladım şu anda çiçek gibi :)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/256877-ön-cam-silecekleri-çok-ağır-çalışıyor/?p=2331187

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Muhtemelen silecek demirlerini iyi sabitlemediler, motordan ayrıldılar. Tekrardan kontrol ettirmekte fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Muhtemelen silecek demirlerini iyi sabitlemediler, motordan ayrıldılar. Tekrardan kontrol ettirmekte fayda var.

Öndeki polen filtresi bölümünü dikkatlice açıp görmek istedi..

Merhabalar

Benim aracımda silecekler çok ağır çalışıyordu ve zaman zaman duruyordu.

Silecek kollarını hareket manivelasına sabitleyen ve yataklık yapan burç sıkışmıştı.

Komple mekanizmayı sökerek WD40 ile pasını temizleyerek yağladım şu anda çiçek gibi :)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/256877-ön-cam-silecekleri-çok-ağır-çalışıyor/?p=2331187

Bende bu siyah bölümü komple açmaya çalışacağım. Siz nasıl o kısımı açabildiniz basitmidir?

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Merhabalar

Kaplamalar ön kısma klipsli sökmeye çalıştıgında kaplama üzerindeki tırnaklar kırılıyor.

Ben kendi aracımda bu bölüme dışarıdan vidalama  yaptım.

Polen filitre değişiminde onarımı kolay oluyor.

İki kaplamanın birleşimyerinde tapanın altında sabitlemek için vida kullanılmış.

Resimlerde detaylı bilgi mevcut

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/257612-ön-cam-izgara/?p=2352537

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

Öndeki polen filtresi bölümünü dikkatlice açıp görmek istedi..

Bende bu siyah bölümü komple açmaya çalışacağım. Siz nasıl o kısımı açabildiniz basitmidir?

Sökme işlemi yapan kişiye götürüp sıkıntıyı anlatın. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Usulune uygun söküp takamazsanız, içeri su alma gibi sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Teşekkürler malum şuan istanbul da kar şartları var 2 gündür araba garajda. Havalar bir toparlasın artık bir yere götüreceğim..

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Bugün sabah işyerine gelirken fırsat buldum ve şirket araçlarımızı bıraktığımız tamirciye götürdüm aracımı. Az evvel telefon geldi sizlerin yorumlarını alayım. Motorunda sorun yok su filan atıyor normal bir şekilde.

- Alt kısımdaki mafsallarda sorun var dedi.

- Komple değişmesi lazım dedi.

- Sıfırı 900lira ama ford otosan'da yokmuş dedi.

- Tornacıya yollamamız gerek eğer yapabilirse tamiri 150 lira gibi tutar dedi.

Sizce durum ne olabilir nasıl çözüme ulaşabilirim.

Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

Abi öncelikle geçmiş olsun. Bence bir iki kişiye daha gösterin. belki daha basit bir arıza vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Abi öncelikle geçmiş olsun. Bence bir iki kişiye daha gösterin. belki daha basit bir arıza vardır.

Aynen Hamit kardeşim bende öyle yapacaüım bugün bir yere daha göstereceğim. Artık sağanak yağmur olmadıkca birkaç hafta araştırmaya devam..

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Selamlar

Silecek kollarının çalıştığı manivela sıkışıyor ben kendim onardım

Motorun Bağlantı kollarında sadece küre başı var mekanizmaya kolay kolay bir şey olmaz

Silecek fırçalarının bağlı olduğu frezeli kolun yatağındaki burç zaman içinde paslaşarak sıkışıyor 1 saatlik işçilikle sökülüp temizlenir

Ben kendim Yaptım fakat Detaylı bir işlem takım gerektirir bilen bir tamirciye götürün Parça değişmeden hallederler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Selamlar

Silecek kollarının çalıştığı manivela sıkışıyor ben kendim onardım

Motorun Bağlantı kollarında sadece küre başı var mekanizmaya kolay kolay bir şey olmaz

Silecek fırçalarının bağlı olduğu frezeli kolun yatağındaki burç zaman içinde paslaşarak sıkışıyor 1 saatlik işçilikle sökülüp temizlenir

Ben kendim Yaptım fakat Detaylı bir işlem takım gerektirir bilen bir tamirciye götürün Parça değişmeden hallederler

Teşekkür ederim ilgili cevabınız için. İçime su serptiniz. Tornadan vs 'den anlamayan birisi olsam tamam diycem bu iş yaş. Ama tamirle bakımla çözülebildiğini sizden duyduğuma sevindim. Lokma vs olsa uğraşılırda. İşin ehline bırakıp hafta sonu tamircime götüreceğim artık Anadolu yakasındakine.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İstanbul'dasınız. No Name'e göstersenize? Doğru cevabı direkt alırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

İstanbul'dasınız. No Name'e göstersenize? Doğru cevabı direkt alırsınız.

Hmm şimdi araştırdım bakalım hafta sonu cumartesileri müsaitim konulardan birinde açık adresi buldum oraya bir çıkarma yapayım. Daha önce duymamıştım. Teşekkürler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Evet an itibariyle sileceklerim çalışıyor.

Konuyu babama anlatınca ben yaptiririm ümraniyede mehmet ustaya dedi :) Yerini bende bilmiyorum ama soran olursa öğreniriz.

İlk sordugum servis okmeydanı ssk hastanesinin karşısındaydı 300-350 liraya patlar dedikleri işi 30 liraya ustanın yaptığı ustalığa ödedik ve hallettik. Sol silecek de komple değişmesi gerekiyordu onada 65 lira fiyat biçmişti diğer servis + takma parası vs diyordu. Ama bu tamirci 35 liraya komple degistirdi hem de monte etti. Videosunu ve arızalı olan bilyenin fotoyu ekliyorum. Buraya bir sekman ekleyerek bir çözüm bulmuş..060ebfcaf2eed0a7373a512e80d7c69f.jpg

https://vimeo.com/120607727

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Geçmiş olsun abi.

Evet sonunda yaptırdık Hamit Akkuş teşekkürler..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...