Soner Kıratlı 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 Selam arkadaşlar; İlk mesajımı yazarak aranıza katlıyorum.Bu iki araç arasında seçim yapmaya çalışıyorum ve bana fikirlerinizle yardımcı olursanız çok memnun olurum.2011 model 1.6 ecoboost selective modeline hayranım açıkcası.Bununla ilgili bir söylenti dolaşıyor;deniyorki bu motorların diğer tdci motorlara göre ömrü daha kısadır. Buna göre sorularım: 1-Acaba normal kullanımda ve bakımlarının zamanında yapıldığını da göz önünde bulundurursak ne kadar ömrü vardır? 2-200 Bin km üstü tdci motorlu bir araç almak mı yoksa 100 bin kmde ecoboost bir arac mı almak daha riskli motor şanzıman ve diğer aksamlar için? 3-Bu iki araçtan birini aldığımda toplamda 50-60 bin km yol yapacağımı düşünürsek hangi aracı almam daha mantıklı? 4-İkinci elde passat ile karşılaştırdığımızda hangisini daha çabuk satabiliriz? Şimdiden çok teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 ... Merhaba, hoşgeldiniz Soner Bey. Konunuz uygun bölüme taşınmıştır. Saygılarımla, keyifli forumlar.. Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 Eğer yılda 20 bin km'den az yapacaksanız bence ecoboost seçimi daha doğru olur. Ama ikinci elde dizeinl çok daha avantajlı olacağı da bir gerçek.Ülkemizdeki vw fanatikliği yüzünden passat'ın ikinci eli daha iyidir tabi ki. En az 5 yıl satmam diyorsanız ve çok km yapmayacaksanız ecoboost tercih ederdim ben olsam. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 (düzenlendi) 200.000 bin km üstü dizel araç neden almak istiyorsunuz bütçeniz ne kadar ? 100.000 kmde bi dizel bulunup alınırsa hem yakıt olarak hemde satarken daha kârlı olabilirsiniz.. Kullandığım turbo benzinli araçlarda ve izlediğim incelemelerde yakıtın çok esnek olduğunu gördüm . çok çok sakin kağnı arabası gibi kullanırsanız mesela şehir içinde 6-7 litrelerde gezerken biraz gaza yüklenir performans yaparsanız 13-14 litrelere çıktığını gördüm hatta otopark ın seat ibiza cupra tsi motor incelemesinde 21 litre ortalamayı yakalamışlardı . + olarak 2.0 tdci bi mondenun verdiği tork keyfini hiçbirşeye değişmem .. Bezinli bir arabadan dizel bir arabaya geçiş yapmış biri olarak büyük konuşmak istemem ama bir daha asla BENZİNLİ arabaya binmem 19 Şubat 2015 tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 Öncelikle bu büyük aileye hoş geldiniz. Her iki motor için de ortak olan nokta, bakımları zamanında ve olması gerektiği yapıldığı sürece bahsettiğiniz kilometrelerin kat kat fazlasını yapacaktır. Bu noktada almayı düşündüğünüz iki aracın da geçmişi konusunda şüpheniz yok ise hiç tereddüt etmeyin. Hangi motor tercih edilebilir noktasında ise, bence mondeoya 2.0 motor ve otomatik şanzıman (2012 öncesi dizellerde powershift yok ama klasik şanzıman da oldukça başarılı ve sorunsuz) daha çok yakışıyor. Hem tüketim hem de performans olarak da kesinlikle 2.0 dizel tercih edilmeli. Selective donanım seviyesi diğer şartlar da uygun ise kesinlikle tercih edilmeli, lakin titanium ve trendden daha sessiz olduğu bence şehir efsanesi, hatta tüm donanım seviyelerini kullanmış biri olarak; jant-lastik çap ve yanak kalınlığı nedeni ile trend ve titanium donanım seviyelerinin lastik sesi, yol sesi ve bozuk yol kullanımında daha konforlu olduğunu düşünüyorum. İkinci elde satış mevzusuna gelince, bu işler kısmet işi lakin normal şartlarda bir passatı 10 gün de satarsanız mondeo için en az 2 ay beklersiniz 1 Yorum bağlantısı
Soner Kıratlı 19 Şubat 2015 Yazar Paylaş 19 Şubat 2015 Merhaba, hoşgeldiniz Soner Bey. Konunuz uygun bölüme taşınmıştır. Saygılarımla, keyifli forumlar.. Teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 Biri dizel diğeri benzinli,çok kıyaslanacak durumları yok.1.6 ecoboost zaten düz vites.Bu seçimde herkes kendi zevkine göre bir görüş bildirir,mesela ben mondeo alacak olsam c hiçbiri der 2.0 ecobosst alırdım. 1 Yorum bağlantısı
Soner Kıratlı 19 Şubat 2015 Yazar Paylaş 19 Şubat 2015 200.000 bin km üstü dizel araç neden almak istiyorsunuz bütçeniz ne kadar ? 100.000 kmde bi dizel bulunup alınırsa hem yakıt olarak hemde satarken daha kârlı olabilirsiniz.. Kullandığım turbo benzinli araçlarda ve izlediğim incelemelerde yakıtın çok esnek olduğunu gördüm . çok çok sakin kağnı arabası gibi kullanırsanız mesela şehir içinde 6-7 litrelerde gezerken biraz gaza yüklenir performans yaparsanız 13-14 litrelere çıktığını gördüm hatta otopark ın seat ibiza cupra tsi motor incelemesinde 21 litre ortalamayı yakalamışlardı . + olarak 2.0 tdci bi mondenun verdiği tork keyfini hiçbirşeye değişmem .. Bezinli bir arabadan dizel bir arabaya geçiş yapmış biri olarak büyük konuşmak istemem ama bir daha asla BENZİNLİ arabaya binmem Öncelikle teşekkür ediiyorum; 200 bin km de ısrar etmiyorum ancak ortalama kmlerden bahsettim.Genelde dizel araçlarda km ler oldukça yüksek modeline oranla.O yüzden çekiniyorum açıkcası.Hani araç ilk elden veya düşük km de bende olsa ve yüksek kmlere çıksa sorun yok elbet ama kişiler malesef çok hor kullanıyor araçlarını.Tabii ki ikinci elde az km yapmış bir tdci motorlu bir araca 3-4 bin tl daha fazla bir fiyat veririm.Fiyat aralığım 50-55 bin tl dir.2010 2.0 tdci titanium x mondeo veya 2011 1.6 ecoboost selective bir araç düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Soner Kıratlı 19 Şubat 2015 Yazar Paylaş 19 Şubat 2015 (düzenlendi) Eğer yılda 20 bin km'den az yapacaksanız bence ecoboost seçimi daha doğru olur. Ama ikinci elde dizeinl çok daha avantajlı olacağı da bir gerçek.Ülkemizdeki vw fanatikliği yüzünden passat'ın ikinci eli daha iyidir tabi ki. En az 5 yıl satmam diyorsanız ve çok km yapmayacaksanız ecoboost tercih ederdim ben olsam. Teşekkürler Bende sizin gibi düşünüyorum.. Öncelikle bu büyük aileye hoş geldiniz. Her iki motor için de ortak olan nokta, bakımları zamanında ve olması gerektiği yapıldığı sürece bahsettiğiniz kilometrelerin kat kat fazlasını yapacaktır. Bu noktada almayı düşündüğünüz iki aracın da geçmişi konusunda şüpheniz yok ise hiç tereddüt etmeyin. Hangi motor tercih edilebilir noktasında ise, bence mondeoya 2.0 motor ve otomatik şanzıman (2012 öncesi dizellerde powershift yok ama klasik şanzıman da oldukça başarılı ve sorunsuz) daha çok yakışıyor. Hem tüketim hem de performans olarak da kesinlikle 2.0 dizel tercih edilmeli. Selective donanım seviyesi diğer şartlar da uygun ise kesinlikle tercih edilmeli, lakin titanium ve trendden daha sessiz olduğu bence şehir efsanesi, hatta tüm donanım seviyelerini kullanmış biri olarak; jant-lastik çap ve yanak kalınlığı nedeni ile trend ve titanium donanım seviyelerinin lastik sesi, yol sesi ve bozuk yol kullanımında daha konforlu olduğunu düşünüyorum. İkinci elde satış mevzusuna gelince, bu işler kısmet işi lakin normal şartlarda bir passatı 10 gün de satarsanız mondeo için en az 2 ay beklersiniz Teşekkürler Her iki aracıda incelediğimde ortalama olarak yakıt tüketimleri aşağı yukarı aynı.Ancak Dizel bir aracın vergi,bakım,otom. şanzıman bakım ve arıza ve diğer arızalardan oluşacak masrafın benzinli bir araca kıyasla daha fazla olacağı aşıkar bir durum.Özellikle şehir içi yollarda 18 janttan dolayı gelecek ses düzeyi belirttiğiniz üzere de diğer jant/lastik oranına göre daha fazla olacaktır.Aldığım aracı bildiğim masraflarından harici extra masrafları olmadığı takdirde 5-6 sene kullanırım.İkinci el satış ve ses konusunda size kesinlikle katılıyorum.Zaten 2,0 tdci olacaksa titanium x olması olmazsa olmazımız olmalı değil mi ne dersiniz? Biri dizel diğeri benzinli,çok kıyaslanacak durumları yok.1.6 ecoboost zaten düz vites.Bu seçimde herkes kendi zevkine göre bir görüş bildirir,mesela ben mondeo alacak olsam c hiçbiri der 2.0 ecobosst alırdım. Teşekürler Tabii ki benzin istasyonumuz olsa çok daha iyi olurdu 19 Şubat 2015 tarihinde Soner Kıratlı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 ilgilenirseniz şöyle bişey var satılık; http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/267839-sat%C4%B1l%C4%B1k-stat%C4%B1on-wagon-20-ecoboost/ Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 Teşekkürler Bende sizin gibi düşünüyorum.. Teşekkürler Her iki aracıda incelediğimde ortalama olarak yakıt tüketimleri aşağı yukarı aynı.Ancak Dizel bir aracın vergi,bakım,otom. şanzıman bakım ve arıza ve diğer arızalardan oluşacak masrafın benzinli bir araca kıyasla daha fazla olacağı aşıkar bir durum.Özellikle şehir içi yollarda 18 janttan dolayı gelecek ses düzeyi belirttiğiniz üzere de diğer jant/lastik oranına göre daha fazla olacaktır.Aldığım aracı bildiğim masraflarından harici extra masrafları olmadığı takdirde 5-6 sene kullanırım.İkinci el satış ve ses konusunda size kesinlikle katılıyorum.Zaten 2,0 tdci olacaksa titanium x olması olmazsa olmazımız olmalı değil mi ne dersiniz? Teşekürler Tabii ki benzin istasyonumuz olsa çok daha iyi olurdu Agresif kullanmadığınız sürece sizin ilgilendiğiniz 1.6 ecoboosttan tüketimi % 15 fazla olur. Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı 19 Şubat 2015 Paylaş 19 Şubat 2015 (düzenlendi) Agresif kullanmadığınız sürece sizin ilgilendiğiniz 1.6 ecoboosttan tüketimi % 15 fazla olur. Fabrika verilerine göre 2.0 tdci (5,6 litre ortalama), 1.6 ecoboost ortalamada (6,6 litre) 1 litre fazla yakıyor. Kullanımda fark kesinlikle daha da fazla olur. Hele ki yüksek süratlerde böyle bir karşılaştırma yapılırsa ecoboost çok çok daha fazla yakar. Sonradan fark ettim benim yazdığım 163 bg powershiftin yakıt tüketimi idi. 140 bg lik klasik otomatik şanzımanlı 2.0 tdci nin yakıt tüketimi 163 bg lik ten aşağı yukarı 1 litre fazla ama yine de 1.6 ecobbosttan çok yakmayacaktır. 19 Şubat 2015 tarihinde Konuralp Aracı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Soner Kıratlı 20 Şubat 2015 Yazar Paylaş 20 Şubat 2015 İki arac arasinda 15 bin tl ye yakin bir fark var.Ankarada bu araçlara en iyi eksperi kim yapar.İkinci el alırken computestin yaptigi testler yeterlimidir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts