İçeriğe Yönlendir

Connect Merkezi Kilit Sorunu....

Ercan Ayas

Recommended Posts

Ercan Ayas

arkadaşlar 2008 model ford connect aracımda uzaktan kumanda üzerinde bir tane açma bir tane kapama birde bagaj simgesi olan benim sıkıntım araç kilitli olduğunda açma düğmesine bir kere bastığımda sadece ön kapıları açıyor iki kere basınca arkaları açıyor kimi zaman iki kere basmadığım da aracı çalıştırdıysam arka kapıları açmak için tekrar aracı stop edip kumandadan açmam gerekiyor sonuçta içeride merkezi kilit açma kapama düğmesi yok. bu sadece 2008 modellere özgü bişe sanırsam çünkü önceki ve sonraki serilerde böyle bir şey rastlamadım bunun bir çaresi veya değişme şekli varmı ayrıca kumandanın pilleri yeni olduğu halde aracın yanında bile zor alıyor 

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

hatırladığım kadarıyla ıds ile tek basmada bütün kapıların açılması ayarlanabiliyor.

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

hatırladığım kadarıyla ıds ile tek basmada bütün kapıların açılması ayarlanabiliyor.

Ids nedir ?
Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

ıds araştırdım bilgisayara bağlanma muhabbeti imiş hani servislerde arıza tespiti için olan ben bir kaç yere sordum ama connectlerde sanırım bilgisayar üzerinden özellik falan açılıp kapatılamıyormuş tabi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorum yapsa daha iyi olur

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Benimki 5 km hıza ulaşınca otomatik kilitliyor.. Yani sende de olur...

Diğeri bende aktif değil ama muhtemelen o da olur..

Sadece sürücü kapısının kilidinin açılması

Uzaktan kumandanın kilitleme ve açma butonlarına 5 saniye boyunca aynı anda basılı tutun, arabanın sinyalleri yanacaktır bu işlem sonucunda aktif hale gelen özelliğe göre; Açma düğmesine bir kez basarsanız sadece sürücü kapısının kilidi açılacak,iki kere basarsanız tüm kapılarınki açılacaktır.

Kapıların otomatik Kilitlenmesi

Araca binilip kapılar kapatılır, Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz!, Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç.. Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitten aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir), Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Başarılı olmuşsa yaklaşık 10 km/saat hızda kapılar otomatik kilitlenecektir, içeriden manuel olarak açılırsa, söz gelimi yolcu indirme-bindirme, yeniden hareketinizde otomatik kilitleme olmayacaktır.

Belki bir faydası olabilir..

Bu arada benim araçta da sağ sürgü kapıda benzer bir sıkıntı vardı çocuk kilidinden kaynaklıydı. Çocuk kilidini kaldırınca sıkıntı kalmadı. Belki sizin araçta da çocuk kilidiyle ilgili bir şey vardır. Aklıma gelenler bunlar.

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

bu konuyu biraz önce inceledim denedim ama araç hiç bir tepki vermedi aval aval gözlerime baktı sadece :)

şaka bir yana glx modellerde yol bilgisayarından açılıyormuş galiba ama bizim araçlarda nasıl oluyor halen araştırıyorum yarın birde servisi arayacağım..

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bizim araçlarda yol bilgisayarı olmadığından ids ile bağlanıp programlama dışında seçenek kalmadı sanırım :/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...