İçeriğe Yönlendir

Aracım Neden Satılmıyor?

Fikri Keleş

Recommended Posts

Sani Gerşon

2006 Dizel Clio bu rakamlarda. Sanki rakam biraz yüksek gibi geldi bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz

Bende renk faktörü diyeceğim ama sanki açık renklilerden olsa sanırım daha popüler olacaktı. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Köse

Fikir vermesi için yazıyorum. 8 Şubatta 125.000 kmdeki 2004 Focus comfort aracımı 26.000 TL'ye sattım. Kaza, değişen, boya yoktu. Araba pazarına gidip piyasası nasıl diye bakarken satılıverdi. İçeri girmemişti araç. Biraz da kısmet bu iş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Satılmıcak araç yoktur.Mevsimi degil su anda kafanıza takmayın aracınız satılır.Bir ay önce 75 model opel kadetimi sattım 1.2 motor otomatik vitesdi.☺

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Benim de orgu arayan yoktu iki gundur arayan soran artti. Hatta 78 passatla takas teklifi geldi. Diyecegim biraz kismet, biraz da mevsimsel konjektur etkiliyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Abi şu sıralar piyasa fazla yüksek.Focus mk1 de gereksiz pahalı (genel olarak). 

1.Bence direksiyon kılıfı çıkartılıp, ön konsol net gözükecek açıdan çekilmeli.Koltuklarda gözükmeli, bakan kişi koltuklar temizmiş demeli.

2.Motor kısmı yukarıdan ve temiz durumdayken çekilmeli.

3.Bagaj fotoğrafıda olmalı.Lpg liymiş mesela.. Size sormadan simit mi silindir tüp mü var bakan kişi anlamaz ve amaan diyip kapatır ilanı  :D

En önemli faktör ise kısmet :flowers:  Aracınız güzelmiş :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

ocak ayından buyana piyasa çok durgun. bende forumda satlık 2 araç paylaştım 2 aydır ikisinide 2 kişi bile aramadı. tabiki yolların karlı olması havaların sığukluğuda etkili, kimse evinden çıkıp böyle işlerle uğraşmıyor.

Yorum bağlantısı
Salih Temel

Bana göre satılır yine illaki ama 

Ben araç alıcı olarak sedan focus 1 tercih etmem 

Ghia olmalı mutlaka ve lacivert renk bilmiyorum etrafımda kimsede yok 

ben de almadım hiç renk faktörünü de ekliyorum ben araç için. 

Hayırlı satışlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

şimdi yazılanların hepsine ayrı ayrı hak verip teşekkürlerimi sunarım.Amacıma ulaşmış bulunuyorum.Farklı görüşlerin ilan değerlendirmesini de böylece anlamış oluyoruz.Kimi renge kimi fotoya kimi yazıya kimi ise çok daha detaya göre karar veriyor.Benim ilandaki iyatım pazarlıklı olduğu için bu rakam yazıldı.ucuz yazınca da bakan olmuyor pahalı yazıncada.Her malın bir müştersisi vardır.Ya nasip dedik salladık oltayı denize.2 martta ilan süreis dolacak.O zaman tüm bu detaylar göz önüne alınarak yeniden ilan açılacak.Kısmet artık

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

İlana baktım.

Kendim ve arkadaşlarıma aldığım ve almak için baktığım, incelediğim araç sayısını hatırlamıyorum. Çoktur yani... Ne düşündüğümü açıkça yazıyorum.

Nerdeyse arabanın sağ tarafı elden geçmiş. 1 değişen + 3 parça boyalı araca 23 bin vermek bana mantıklı gelmez.

"Aracı zaten ucuz aldım" demeliyim ki bu araca para vereyim. O da en fazla 18-19 bin lira olur. 23 bin civarında aynı özelliklere sahip daha az oynanmış bir araç bulabilirim diye düşünürüm.

Fotolar cidden çok kötü çekilmiş. Bu ne yaaa dedirtecek cinsten...

Kesinlikle direksiyondaki kılıf çıkarılmalı. (Direksiyondaki aşınmayı gizlemek için takılmış iması veriyor).

Paspas arabaya ait değilmiş gibi duruyor. Ve kirli...

Tamirhanedeki foto gereksiz. Araç çok pis, "vay arabanın haline" endişesi veriyor.

Arka tampondaki kapağın olmaması, ilgisiz bir kullanıcı "gidiyor mu gidiyor boş ver" imajı veriyor.

Son fotodaki ışık açısı yan çizginin yamulmuş olduğu izlenimi veriyor. İç fotolar yetersiz. Koltukların durumu nasıl, sigara yanığı, yırtık, leke durumu nedir?

Açıklamalar yetersiz. Bakımları ne zaman, nerde, nasıl yapılmış? Son bakım ne zaman? Muayene var ama ne zaman bitiyor?

Lpg var ama hangi marka, bakımı yapılmış mı, ne kadar yakıyor?

Velhasıl kelam; hor kullanılan bir araç izlenimi veren, tutturabilirsem satarım kıvamında olmuş. Bu yüzden kimse arama gereği duymamış...

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

sanırım hepsi doğru Turkay hocam.yani dedikleriniz değil,ilandan anlaşılan durum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

bu konu bir nevi rehber de oluyordur.Araç satacak olanlar için de,almak için araç arayanlar için de

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

bana kalırsa Bankalardaki düşük faiz oranları ve km. ile alakalı aracı satamamanız..188.000 km.de bir araç bence oldukça yüksek bir km.de..insanlarında cebinde 5-10 bin lira parası varsa 15-20 borçlanıp nispeten daha düşük km. ve daha yüksek model araçlarla ilgileniyorlar..

Kasım ayında 2010 model Cruze model Otomatik Vites 1 parça boyalı 48.000 km.de servis bakımlı aracımı 30.500 TL'ye sattım..Gerçekten de çok rahat ve kullanışlı bir arabaydı..

Bence biraz fiyatta indirim yapın ciddi satıcıysanız :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen

1-İlana kazalı fotolarini koymak mi mantikli koymamak mi? Bazıları diyor ya istenildiğinde gönderilir diye!

2-alici icin onemli olan degisen mi mantikli (ornek kapıları tutan iki civata yi sokup orjinal/fabrikasyon kapiyi takmak) yoksa cekiclenen, kaynaklanan, macunlanip boyanan kapı mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

kimine göre değişen de önemli değil,nasıl neresi değiştiği önemli.Kimisine göre boya.Bir başka aracımın bagaj kapağında el kadar boya var diye vaz geçen müşteri olmuştu.Bir önceki aracımı satarken adam arabaya bakmadı bile.Ben satıcıya bakarım,güven verirse alırım dedi ve aldı gitti.Hani türlü türlü insan var.Herkesin beğeneceği bir şey olsa bu paralara alınmaz zaten.

Ama şunu söyleyeyim aldığıma pişman değilim,satılmazsada hiç sorun değil

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

VW olaydı 5 kere satılırdı :)

yok yahu,focus piyasası da fena değil aslında.Bende bir sorun var :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

yok yahu,focus piyasası da fena değil aslında.Bende bir sorun var :D

Ankara dışında o kadar da fena değil bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Vay be ben 109000 km deki 2004 Focus Comfortu 21500 e vermiştim. 

2004 dizel 320bindeki focusumu geçen hafta 21e verdim bende

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Araç alırken piyasası olan araç al dediler biz de Ford aldık. Ford'un bile satılması ayları buluyorsa piyasası olmayan araçları düşünemiyorum. Piyasası olmayan araç kavramına da inanmıyorum açıkçası. Hangi aracın bekleyeceği hangi aracın satılacağı belli olmuyor diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Araç alırken piyasası olan araç al dediler biz de Ford aldık. Ford'un bile satılması ayları buluyorsa piyasası olmayan araçları düşünemiyorum. Piyasası olmayan araç kavramına da inanmıyorum açıkçası. Hangi aracın bekleyeceği hangi aracın satılacağı belli olmuyor diye düşünüyorum.

kesinlikle.Bazı araçlarım hiç  ummadığım şekilde hızlı satıldı

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Bir de alıcı arkadaşlar da sanırım pek dürüst insan istemiyor. TV'lerde telefon satışı yapan aykırı tipler gibi aracınızı öve öve bitirememenizi istiyor sanırım. Gerçekten buna anlam veremiyorum. Dürüstçe neyi var neyi yok anlatıyorsun burun kıvırıp gidiyorlar. Teşekkür edip ayrılmasını dahi beceremiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

ilanı güncelledik,hafta sonu da fotoları güncelleyim bakalım ne olacak

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Satılmayan araç yoktur bencede. Elinde kalır dedikleri İntegra mi bir hafta ilanda durmadan sattım, üstelik istanbuldan gelip çekici ile götürdüler :) o zaman için 8 bine aldım 4.5 bine sattım kazalı ve yürümeyen haliyle :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...