İçeriğe Yönlendir

Aracım Neden Satılmıyor?

Fikri Keleş

Recommended Posts

Fikri Keleş

Bugün bu konu aklıma takıldı.İlan vereli 2 ay oldu.Sadece bir galerici aradı ve 20 bin teklif etti.Üstünden de ben ekmek yiyecem dedi.Başka da bir Allah'ın kulu araca talip olmadı.E hani Focus 1 ler su gibi gidiyordu.Ben  C-maxi bile 2 haftada ilk gelen müşteriye satmıştım.Fiyatımı çok mu,yok normal.Hani arayan olsa pazarlıkda anlaşamasak tamamda.Anlamadım ben bu olaydan birşey.Şöyle bir sordum gugıl amcaya benzer bir sürü konu var mesela

http://forum.donanimhaber.com/m_73309577/tm.htm

Buradaki arkadaş gibi benimde konumum.Bakalım mart nisanda nasıl olacak :unsure2:  

Yorum bağlantısı

Ona bakarsaniz bende 2010 focus titanium brc lpgli kazasi ve degiseni olmayan 80.000 kmdeki aracimi 35750 ye 45 gunde satmistim piyasada bir tedirginlik var sanirim

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Fikri bey hayırlı olsun. Bu forma 2006 dan beri üyeyim sizin hızınızda alım satım yapan görmedim. Ben en son panda vardı sonra c-max off kafam karıştı[emoji12]

Ben sebebini buldum valla. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Bugün bu konu aklıma takıldı.İlan vereli 2 ay oldu.Sadece bir galerici aradı ve 20 bin teklif etti.Üstünden de ben ekmek yiyecem dedi.Başka da bir Allah'ın kulu araca talip olmadı.E hani Focus 1 ler su gibi gidiyordu.Ben  C-maxi bile 2 haftada ilk gelen müşteriye satmıştım.Fiyatımı çok mu,yok normal.Hani arayan olsa pazarlıkda anlaşamasak tamamda.Anlamadım ben bu olaydan birşey.Şöyle bir sordum gugıl amcaya benzer bir sürü konu var mesela

Buradaki arkadaş gibi benimde konumum.Bakalım mart nisanda nasıl olacak :unsure2:  

Aracınızın satış linki var mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Fikri piyasa iki haftadır kıpırdanmaya başladı, benim araç da bekliyor ama iki haftadır her gün arayan var. Mevsimsel bir durum. İnsanlar yaz için hazırlık yapmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Sıfır araç kampanyaları ikinci eli durdu. Yavaş yavaş açılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

1-2 ay çok kısa bir süre. Ben 6 ay beklemiştim Daihatsu yu satabilmek için. 16.500 den 13.000 e indirdim. O şekilde ancak satıldı. Fiyat politikası ilede doğru orantılı birazda. Doğru sahibini arıyor. Aciliyet varsa fiyat kırılmalı, yoksa beklenmeli. 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

aynı şeyleri düşünüyoruz demekki 2 ay sonra piyasa açılacak umudu var bende de :)

1-2 ay çok kısa bir süre. Ben 6 ay beklemiştim Daihatsu yu satabilmek için. 16.500 den 13.000 e indirdim. O şekilde ancak satıldı. Fiyat politikası ilede doğru orantılı birazda. Doğru sahibini arıyor. Aciliyet varsa fiyat kırılmalı, yoksa beklenmeli. 

Focus1 denince beklenti artıyor haliyle :)

Fikri piyasa iki haftadır kıpırdanmaya başladı, benim araç da bekliyor ama iki haftadır her gün arayan var. Mevsimsel bir durum. İnsanlar yaz için hazırlık yapmaya başladı.

C-maxi ben acayip bir şekilde sattım.Benden alan adamda 29 a ilan vermiş şimdi :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bende focusu satarken aynı sorunla karşılaştım tam 3ay satmadım ki arabada 2004olmasına rağmen tek çizik kaza yok tertemizdiri satamadım en son çözüm takasa girdim ve baya karlı olarak mondeoyu aldım tavsiyem takasa girmeye çalışmak para ihtiyacınız yoksa tabi

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

5 ay önce 178 bin km'deki 2005 Focus Collection arabamı araba pazarına öylesine gidip daha park bile edemeden 15 dakika içinde sattım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Bende aracı satmak için 3-4 ay bekledim acele etmedim ama 40 binden fiyat kırdım 2009 boyasız titanyum focusum vardı 2 hafta önce adamın biri aradı adresi sordu adresi verdim akşam geldi pazarlık yaptı sonraki gün aldı gitti :) şimdi malum siteye bakıyor herkes ve fiyatının 2 bin 3 bin aşağısına alabilirmiyim die aslan gibi pusuda yatıp bekliyor.Sizde normal fiyatın az biraz üstüne koyduysanız o nedenle satılmıyor yada aranmıyor olabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

iş yerinde olduğum içinm anlık cevap yazamıyorum.Sami teşekkürler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben 2004 otomatik elantramı nisanda 24 günde 5-6 kez bakmaya geldiler öyle sattım. ekimde 2007 dizel ceratomu 45 günde 2.kez arayıp ilk canlı bakmaya gelene üçe beşe bakmadan verdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Kaza fotoğraflarını koyarsanız daha rahat müşteri bulursunuz, diğer türlü değişen kelimesini duyunca sayfayı kapatan bir milletiz.

Birde 2008 öncesi Ford arayan ghia yazisinida arıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

kaza fotosuyla ilk ay kaldı,uzun uzun açıklama yazdım,yapılan tüm bakımları tarihleriyle yazan.O zaman da masraftan bıkmış imajı oluyordu.Şimdi galerici yazısı ile duruyor

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

pis araba kimse almaz tabi. :p  fotoları degiştir.

hee,babamda bana pis fordçu diyo zaten :D

Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Piyasa ile alakalı bir durumdur. Sitedeki emsal teşkil edebilecek diğer ilanlara da baktığım zaman istemiş olduğunuz fiyat da makul görünüyor. eğer acilen nakde sıkışmadıysanız, ilan bir süre daha bu şekliyle kalsın derim ben.

Aracın gideri olup olmadığını piyasanın refleksleri ve çokça da galericiler belirliyor benim gördüğüm. Misal, aracınız isterse kendi yaşıtlarına göre çok çok daha iyi, temiz, sorunsuz, hatasız-boyasız olsun; "Rengi de lacivertmiş" diyerek burun kıvrılması ya da emsallerinden birkaç bin TL daha aşağı fiyat çekilmesi yönünde telkinler duymaya başlayabiliyorsunuz. Kötülemek gibi olmasın ama, Galerici milletinden çok çıkar böylesi. Gülümseyip "O halde beni niye aradınız?" diye kontra-soru ile bozduğum çok müşteri olmuştur benim:)

Benzer bir durum altın piyasası için de geçerlidir malum. Kuyumcudan çeyrek altın almaya niyetlenirsiniz. Kuyumcu çıkarır önünüze bir tane çeyrek aldın. Tarihine bakarsınız gayri ihtiyari. Belki birkaç yıl önce imal edilmiştir. "Bunun bu yıl tarihlisi yok mu?" diye sorduğunuz Kuyumcu "Bunun bir önemi yok Aabi, altın altındır" der. Lakin o altını siz satacak olsanız "Bunun tarihi eski" deyip en azından bir 5-10 TL altına alacağını beyan etmekten geri durmayan yine o kuyumcudur:) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Naçizane görüşüm, arabanın fotolarını tek bir mekanda temiz haliyle çekmenizdir.İkincisi ise açıklama kısmında yazı fontu ve rengi ile pek oynamayınız.Zira sizin kullandığınız fontu daha çok galericiler kullanıyor.Aracın değişen ve boya durumunu diğerlerine göre küçük font ve açıklamanın sonunda  yazmanız,bunu gözden kaçırmak gibi algılanıyor.Aynı font ile açıklamanın başına eklemeniz daha iyi olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

öneriler çok kıymetli,yazı fontu bilinçli olarak galeri yazısından kopy past oldu.Ayrı ayrı teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...