İçeriğe Yönlendir

Kauçuk Paspastaki Plastik Kokusunun Giderilmesi

Ümit Volkan Durmaz
Çözüme git Gökhan Albayrak tarafından,

Recommended Posts

Ümit Volkan Durmaz

merhabalar;

aracıma kauçuk paspas aldım almasınada leş gibi plastik kokuyor.hemen dışarıya çıkardım bu kokuyu nasıl gideririz bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

http://turkish.alibaba.com/product-gs/plasma-ion-technology-car-odor-removal-and-car-oxygen-bar-car-ozonator-60161635031.html?s=p

Böyle bir ürün var , denerseniz tecrübelerinizden biz de faydalı olup olmadığını öğreniriz . Ancak zamanla koku azalacaktır , kaloriferi sıcak ayarında ayaklara verdiğinizde de koku fazla olacaktır . Kauçuk malzeme kalitesi düştükçe koku artıyor .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

akşamları paspasları dışarda bırakın içerde ne kadar az kalırsa o kadar az kokar ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben eskiden aldığım kauçuk paspası banyoda güzelce yıkadım . Kuruduktan sonra süngerle vazelin sürdüm. Koku falan duymadım ondan sonra.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih Güney

2-3 gün açıkta, hava alan bir yerde (ben balkonu kullanmıştım) bırakın. Bir şeyi kalmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Volkan Durmaz

Ben eskiden aldığım kauçuk paspası banyoda güzelce yıkadım . Kuruduktan sonra süngerle vazelin sürdüm. Koku falan duymadım ondan sonra.

Bunu bir deniyim

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Bugun alisveris yaparken paspas gordum fiyati indirimle 25 liraydi yanina gittim baktim kaucuk paspas yaziyor. Bu konu geldi aklima aldim kokladim geri biraktim Almaktan vazgectim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Volkan Durmaz

Simdi konu su sekilde.ben onceden tansastan kaucuk paspas aldim.hic koku yoktu marmariste enistem var araba aksesuarcisi onun yanina gittim tabi paspaslardan sikayetim asagiya kaymasi ve pedallarin altina girmesiydi enistem bu paspaslar yumusak ondan kayar ben sana sert connekt paspasi vereyim dedi verdi tabiki ucretsiz benim poloya super oldu yolda giderkwn kaymada olmadi ama sorasinda arabanin sifir kokusu plastik kokusuyla degisince miyde bulantisi basladi bende paspaslari disari attim suan ohhhhh diyorum.paspaslari yikadim sirkeli suda beklettim,camasur sulu suda beklettim,sicak suda beklettim,omoyla yikadim,sac sampuanimla yikadim sonra durulayip balkona gunwsin gordugu yere koydum.bakacagiz artik sonucuna kuruyunca kokluyacagim yine kokuyorda atarim cope gider.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Olay tamamen kalitesel..  ;) Zaten sert ise kauçuk değildir. Kaliteli kauçuk yumuşak olur. Eskilerin altına cırt cırt yada çıtçıt filan monte etseydin keşke.. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geri dönüşüm malzemeden yapılan kalitesiz paspaslarda koku var maalesef. Aynı şekilde siyah poşetlerde çok kötü kokarlar..Bunların kokusu geçmiyor.Ancak kaliteli olup hafif kokusu olanlar bir süre sonra kayboluyor.En güzeli bu tip şeyleri sık sık havalandırmak. Araçta ısı arttıkça koku da artacaktır. Bu kokuyu solumak ne kadar sağlıklıdır o da ayrı bir mevzuu..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Gökhan Albayrak

Simdi konu su sekilde.ben onceden tansastan kaucuk paspas aldim.hic koku yoktu marmariste enistem var araba aksesuarcisi onun yanina gittim tabi paspaslardan sikayetim asagiya kaymasi ve pedallarin altina girmesiydi enistem bu paspaslar yumusak ondan kayar ben sana sert connekt paspasi vereyim dedi verdi tabiki ucretsiz benim poloya super oldu yolda giderkwn kaymada olmadi ama sorasinda arabanin sifir kokusu plastik kokusuyla degisince miyde bulantisi basladi bende paspaslari disari attim suan ohhhhh diyorum.paspaslari yikadim sirkeli suda beklettim,camasur sulu suda beklettim,sicak suda beklettim,omoyla yikadim,sac sampuanimla yikadim sonra durulayip balkona gunwsin gordugu yere koydum.bakacagiz artik sonucuna kuruyunca kokluyacagim yine kokuyorda atarim cope gider.

Yapılan masraf, yenisinin ücretini çıkardı çıkarmak üzere desene :) Hem atacağını da enişte duymasın üzülür :)

Benim arabaya sağolsun kayın babam hediye almıştı, hiç kokusu yok maşallah. İlk gün serdim 3 aya yaklaştı turp gibi maşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Volkan Durmaz

Dogru soze ne denirki.paspasin parasini gectigi dogru olayi bu yonuyle hic degerlendirmedim.kullandigim malzemeleri hesaplarsam zarardayim.simdi desemki keske hic degistirmeseydim.oooooo diyecek herkes keskelere kaldiysak.

Olay tamamen kalitesel..  ;) Zaten sert ise kauçuk değildir. Kaliteli kauçuk yumuşak olur. Eskilerin altına cırt cırt yada çıtçıt filan monte etseydin keşke..

Dusundumde sonradan vaz gectiydim.keşke öyle yapsaydim.

Geri dönüşüm malzemeden yapılan kalitesiz paspaslarda koku var maalesef. Aynı şekilde siyah poşetlerde çok kötü kokarlar..Bunların kokusu geçmiyor.Ancak kaliteli olup hafif kokusu olanlar bir süre sonra kayboluyor.En güzeli bu tip şeyleri sık sık havalandırmak. Araçta ısı arttıkça koku da artacaktır. Bu kokuyu solumak ne kadar sağlıklıdır o da ayrı bir mevzuu..

Sorun kokuda degil zaten miyde bulantisi ve bas donmesi yapmasi beni iyice killandirdi.kore mali yaziyor ustunde

Yorum bağlantısı
Ümit Volkan Durmaz

:D

herkezin hayatinda vardir bu keşkeler.yok diyen yalan söyler.

Varmi yok diyen.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Kore mallarıyla ilgili kötü anılarınız var sanırım(paspas son olur inşallah). Kore oldukça pahalı bir memleket, orada üretilen bir malzemenin burada ucuz olması çok ilginç(kendi ürettikleri telefonları bile tr de daha ucuz).

Benim de önceki aracımda ucuz paspaslardan vardı(muhtemelen geri dönüştürülmüş malzeme), 1 hafta kadar açık havaya bırakınca kokusu gitmişti, sonradan da tekrar etmedi koku olayı. Umarım sizin ki de biran önce geçer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...