Davut Turmuş 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 arkadaşlar konunun benzerini aradım bulamadım eğer varsa değerli moderatörlerim konuyu birleştireceklerdir:) her neyse sizlere 2 tane sorum olacak normal hava sıcaklıgında 2/3/4 derece civarlarında klima ekranında off gözükür halde iken ayrıca da cam üflemesi sürekli açık vaziyette ön panjurun ordan bariz bir şekilde pervane sesi geliyor vızzzzz şeklinde soru 1:bu sesin gelmesi yani o pervanenin ya da fanın çalışması normal mi? soru 2:bu fan ne fanı klima mı radyatör mü? Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 1 Mart 2015 Yazar Paylaş 1 Mart 2015 klima açıkken bu fanın çalışması normal mi? Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Belki de ic sirkulasyon panjurunun motoru olabilir mi? Bilmem anlatabildim mi ama. Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 1 Mart 2015 Yazar Paylaş 1 Mart 2015 iç sirkülasyon motoru nedir ? ama motor sesi gibi değilde pervane sesi gibiydi hocam Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Yani teknik sekilde aciklamam mumkun degil ama ic sirkulasyon acilinca disaridaki havanin iceri girmesini engellemek icin bir panjur kapaniyor. İste bu panjurun dislilerinde yada motorunda ariza oldugunda motor panjuru kapatabilmek icin surekli calisiyor ve boyle bir ses gelebiliyor. Ustadlar sanirim anlamistir onlar daha teknik anlatabirler. Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 1 Mart 2015 Yazar Paylaş 1 Mart 2015 üstad klima dijital olanlardan titanyum model aracım otomatik mi derken bunu mu kastediyorsunuz? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 üstad klima dijital olanlardan titanyum model aracım otomatik mi derken bunu mu kastediyorsunuz? Evet. İç ısıyı algılayan sensörün ucunda bir fan var. O ses yapıyor. Açılıp yağlanması gerekiyor. Forumda nasıl yapıldığı mevcut. Arama yapmanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 1 Mart 2015 Yazar Paylaş 1 Mart 2015 üstad o bahsettiğiniz fanın görevi içeriye hava sevketmek mi? bu fan yağlandığı takdirde araç çalşırı vaziyette iken yine duyulur mu aracın önünde durulduğu takdirde? Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 1 Mart 2015 Yazar Paylaş 1 Mart 2015 üstad aradım fakat o fanın ismine ulaşamadığım için konuyu bulamadım adı ne bu fanın ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/176738-focus-ii-konsoldan-gelen-elektrik-motoru-sesi/ Şu konuda tam olarak yeri yazılmış Davut bey. Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/176738-focus-ii-konsoldan-gelen-elektrik-motoru-sesi/ Şu konuda tam olarak yeri yazılmış Davut bey. Sani Bey ben benim problemim bu değil konuyu aktarırken yanlışlık olmuş pancur derken ön tamponun üst kısmını kastetmiştim kaputun önünden bir pervane sesi geliyor bu normal mi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Sani Bey ben benim problemim bu değil konuyu aktarırken yanlışlık olmuş pancur derken ön tamponun üst kısmını kastetmiştim kaputun önünden bir pervane sesi geliyor bu normal mi Motorda sesin geldiği yeri hem yakından hem de uzaktan bi foto'sunu çekip paylaşmanız mümkün mü? Bi bakalım nereden geliyor. Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 Motorda sesin geldiği yeri hem yakından hem de uzaktan bi foto'sunu çekip paylaşmanız mümkün mü? Bi bakalım nereden geliyor. üstad foto çekmem su an için mumkun değil yarın çekeyim fakat şu şekilde tarif edeyim sesin geldiği yer tam olarak ön kaputu açarken anahtar taktıgımız yer var ya radyatörün önü yani seste bir gariplik yada ritmik olarak bi bozukluk yok benim kafaya taktıgım bazen geliyor bazen gelmiyor sanki gerçi içinde iken anlaşılmıyor anca çalışır vaziyette iken arabanın ön tarafından duyuluyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Sesi duyduğunuzda kaputu açıp radyatör fanına baktınız mı? Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 Sesi duyduğunuzda kaputu açıp radyatör fanına baktınız mı? açıkçası hayır bakmadım geçen 70 bin bakımına gittiğimde tamirciye danıştım o da klima açıkken gelir normal demişti ama klimam off konumunda cam üflemesi açık vaziyette sürekli Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Cam üflemesi sıcak konumda açıkken klima da otomatik olarak açılır. Sebebi nem almayı hızlandırmaktır. Bu sebeple muhtemelen radyatör fanınız da çalışıyor. Siz onu duyuyor olmalısınız. Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 Cam üflemesi sıcak konumda açıkken klima da otomatik olarak açılır. Sebebi nem almayı hızlandırmaktır. Bu sebeple muhtemelen radyatör fanınız da çalışıyor. Siz onu duyuyor olmalısınız. peki üstad klimayı tamamen kapattıktan ne kadar sonra bu fan kapanır ya da kapanmalı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Motor çalışıyorsa kapanması bazen 1dk yı bulabiliyor. Motor kapalıysa o fan hiç bir şekilde çalışmamalı. Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 7 Mart 2015 Yazar Paylaş 7 Mart 2015 Motor çalışıyorsa kapanması bazen 1dk yı bulabiliyor. Motor kapalıysa o fan hiç bir şekilde çalışmamalı. yok motor kapalı iken çalışmıyor ama klima açık vaziyette stop edince 10 sn gibi kısa bi sürede vızıııuuuy deyip kapanıyor sorun yoktur inşallah Yorum bağlantısı
Recommended Posts