Volkan Ceneviz 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 ford kullanıcılları ve bilgili kişiler bahsettiğim araç 2010 model olup 75 ps malum biraz hantal kalıyor kalkışlarda ve 150 de kalıyor şimdi bu araca chıp yaptırınca aracımda neler değişicek motor ömrü yada buna benzer herhangi etkilenen aksamlar olucakmı normal 90 ps lik motordan ne farkı var 75 lerin chıp ile aynı orana gelebiliyor mu maliyeti ne oluyor. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 (düzenlendi) http://www.ecoperformans.com/chiptuning/ne-kadar-artar Transit Connect - 1.8 TDCI - 75 HPPS Ayarlı TORK Ayarlı 75 94 175 207 4 Mart 2015 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 peki yakıt ve motorun aşınması vs değişirmi ömür olarak. ayrıca artvinde yaşıyorum ilçe olarak rizeye yakınım en iyi nerede yaptırabilirim Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Neresi yapar bilemiyorum ama chiple ilgili şu konuda bilgiler bulabilirsiniz http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/180854-chip-tuning/ Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 site ışında bir çok yerde araştırma yaptım sanırım fabrika ayarına göre birazdaha itinalı bakım ve ilgi istiyor tek korkum aracın pompası yada turbosu gibi parçaları yorup arıza vermesi şuan çevremde bu işi iyi yapan birilerini araştırıyorum ama maliyeti ne olur bilemiyorum Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Yakıt yazılımlı araçlarda sizin kullanımınıza bağlı olarak artabilir de azalabilir de. Güçlü araç güç üretmek için daha çok yakıt ister, siz de güç isteyip daha çok basarsanız yakıt değerleriniz artar. Şu da var, araç yazılımdan sonra sakin kullanımda size yakıt performansı da sağlar. Çünkü daha önce atıyorum 90 km hıza 2500 devirde çıkıyorsanız yazılımdan sonra atıyorum 2000 devirde göreceksiniz o hızı, bu da aracın daha verimli yol almasını sağlayacağından yakıtta düşüş sağlayacaktır. Çoğu yazılım firması araca zarar vermeyecek değerlerde yazılım yapıyorlar, çok uçuk bir yükseltme olmadıktan sonra motorunuza zarar vereceğinizi sanmıyorum. Şunu da göz önünde bulundurun; aracınızın kullandığı malzemeler (atıyorum motor yağınız, triger kayışınız, fren balatalarınız ve diskleriniz) kalitesiz veya yıpranmış ise güç artışıyla birlikte farklı sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Hocam, yazılım konusunda Rizeli Uğur Kamil hocam trabzonda ecufast adlı yazılım firmasına yazılım attırdı. Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Ben yaklasik bir aydir chipli olarak kullaniyorum araclarimiz ayni motorda bende cok arastirma yaptim daha önce yapan arkadaslar araç yorulmamis fazla km de olmadiktan sonra bir sorun çıkarmayacağını soyledi 1000 km yol yaptim izlenimlerim kalkista 1 ve 2 viteste bariz güç artisi özellikle rampalarda vites yükseltme isteği oluştu son olarakta duz yolda araç hiç zorlanmadan 160 km cikti kışlık lastik oldugu ileri gitmedim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Ben yaklasik bir aydir chipli olarak kullaniyorum araclarimiz ayni motorda bende cok arastirma yaptim daha önce yapan arkadaslar araç yorulmamis fazla km de olmadiktan sonra bir sorun çıkarmayacağını soyledi 1000 km yol yaptim izlenimlerim kalkista 1 ve 2 viteste bariz güç artisi özellikle rampalarda vites yükseltme isteği oluştu son olarakta duz yolda araç hiç zorlanmadan 160 km cikti kışlık lastik oldugu ileri gitmedim bizim fiestayada şart oldu 16lık jantlar zorluyor Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Bilindik bir marka ve ekibe yapıldıktan sonra tadini cikarmak kalir Yorum bağlantısı
Ahmet Fikri İregör 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Dizel motorlarda yazılım konusunda megachips tavsiye ederim motorun durumuna göre her araca farklı yazılım hazırlıyor 1 Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Trabzon da bu işi yapan bir yer var haftanin her günü hizmet veriyor marka ecufast Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Çünkü daha önce atıyorum 90 km hıza 2500 devirde çıkıyorsanız yazılımdan sonra atıyorum 2000 devirde göreceksiniz o hızı. Sanziman değişmedikten sonra bu dediğiniz imkansız. Yakit tasarrufu yapabilir yazılım ama devir hız ilişkisini değiştiremez. Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Sanziman değişmedikten sonra bu dediğiniz imkansız. Yakit tasarrufu yapabilir yazılım ama devir hız ilişkisini değiştiremez.Katiliyorum bendede değişiklik olmadi ayni devirde ayni hizi yapiyor Yorum bağlantısı
ismail karakaş 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Selamun Aleyküm 2004 model 75 bg tddi motor connect aldım araç düzyolda 5.viteste 2000 devirin üstüne cıkmıyor ve son hız 110 oluyor bu normal mi yoksa 75 bg lerin hepsimi böyle birkaç yere baktırdım çekiş cok düşük dediler mazot pompası enjektör turbo map sensörü gibi parçaları kontrol ettiler arıza bulamadılar ve çözüme ulaşamadılar bilgisi olan başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Sanziman değişmedikten sonra bu dediğiniz imkansız. Yakit tasarrufu yapabilir yazılım ama devir hız ilişkisini değiştiremez. Katiliyorum bendede değişiklik olmadi ayni devirde ayni hizi yapıyor Bizzat yazılım uygulaması yapmadım ama benim sorduğumda aldığım cevaplardan öğrendiğim buydu. Zaten o değerleri de atıyorum şöyledir şeklinde demiştim.. Sizler deneyimlediyseniz doğrusu odur.. Belkide anlatılanları tam anlayamamışımdır ben.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 SELAMUN ALEYKÜM 2004 MODEL 75 BG TDDİ MOTOR CONNECT ALDIM ARAÇ DÜZYOLDA 5.VİTESTE 2000 DEVİRİN ÜSTÜNE CIKMIYOR VE SON HIZ 110 OLUYOR BU NORMAL Mİ YOKSA 75 BG LERİN HEPSİMİ BÖYLE BİRKAÇ YERE BAKTIRDIM ÇEKİŞ COK DÜŞÜK DEDİLER MAZOT POMPASI ENJEKTÖR TURBO MAP SENSÖRÜ GİBİ PARÇALARI KONTROL ETTİLER ARIZA BULAMADILAR VE ÇÖZÜME ULAŞAMADILAR BİLGİSİ OLAN BAŞINA GELEN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM Merhaba İsmail Bey, Konunuz birleştirilmiştir. Sanırım 75 Hp liklerde normal bir durum.. Mesajlarımızda büyük harf kullanmıyor ve imla kurallarına elimizden geldiğince dikkat ediyoruz. Keyifli forumlar. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 9 Mart 2015 Paylaş 9 Mart 2015 Selamun Aleyküm 2004 model 75 bg tddi motor connect aldım araç düzyolda 5.viteste 2000 devirin üstüne cıkmıyor ve son hız 110 oluyor bu normal mi yoksa 75 bg lerin hepsimi böyle birkaç yere baktırdım çekiş cok düşük dediler mazot pompası enjektör turbo map sensörü gibi parçaları kontrol ettiler arıza bulamadılar ve çözüme ulaşamadılar bilgisi olan başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim.Son hiz 110 oluyor ise devirde 2500 gibi olmasi lazim benim 75 likte oyle ama dip gaz yaptigin halde 2000 devri gecmiyorsa ariza var demektir zaten vites atma araligi 2500 ile 3000 arasi yani normal değil iyi bir usta bulmak lazim Yorum bağlantısı
Aydın Sert 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Bugün Ecufast firması ile görüştüm. 75 Hp lik bir aracı 95 Hp ye yükseltebiliyorlarmış. Fiyat olarak 650 TL dedi arkadaş. Sizce yaptırmalı mıyım? Araçta bu 20 beygirlik artış herhangi bir sıkıntı yaratır mı? Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Kesinlikle yaptirilmali performans 90 liktan iyi oluyor 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Kesinlikle yaptirilmali performans 90 liktan iyi oluyor Aracı yorarmı peki? Gerçi motor hepsinde 1.8 litre. Siz memnun musunuz, rampada, araç yüklüyken, sollamalarda vs hissedilir değişikler oldu mu? Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Araç fazla yorulmamis ve yuksek km de degil ise bir sikinti olacagini sanmam ben cok memnunum performanstan rampada olsun sollamada olsun araç daha seri devir alıyor bayilma olmuyor 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Araç fazla yorulmamis ve yuksek km de degil ise bir sikinti olacagini sanmam ben cok memnunum performanstan rampada olsun sollamada olsun araç daha seri devir alıyor bayilma olmuyor Araç daha 128.000'de. O da uzun yolda yapılma. Şu an bile çok rahat 140'a kadar çıkabiliyorum. Aslında maksadım daha yüksek hız almak değil, 5 kişi bindiğinde araç bayılmasın, rampada zorlanmasın, sollamalarda beni korkutmasın yeter. Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Ben tavsiye ederim ama biraz pazarlik yap belki birseyler daha düşer Yorum bağlantısı
Aydın Sert 12 Mart 2015 Paylaş 12 Mart 2015 Ben tavsiye ederim ama biraz pazarlik yap belki birseyler daha düşer Pazarlık yaparız dedi. Hatta yazılımı atarız denerseniz memnun kalırsanız yaptırırsınız dedi. Siz hangi firmaya yaptırdınız? Ecufast'e güvenebilir miyim? Yorum bağlantısı
Recommended Posts