İsmail Mumcu 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 İyi akşamlar herkese aracım hararet yapmamasına rağmen contası çürüdüğü için silindirlere su doldu ve aşırı derecede beyaz duman atıp teklemeye başladı bunun sonucunda bu gün silindir kapak contası egzoz ve emme manifolt contası üst kapak contası ve egzos manifoldu değişimi ve üst kapak taşlaması yapıldı fakat araç motor sıcak olduğu halde fazla gaz verince beyaz duman atıyor ve genleşme kabı 4bin devir civarı gaz verildiğinde taşıyor hava sıcaklığı şu an 7-8 derece civarı acaba sorun neden kaynaklı olabilir Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 (düzenlendi) Silindir kapağına çatlak kontrolü yapıldımı?Motor bloğunun yüzeyi kontrol edildimi?Saplamalar eşit torklandımı?Silindir kapağı contası mais miydi (orjinal) Bu soruları sorun ustanıza 6 Mart 2015 tarihinde Mustafa Ayıkoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 6 Mart 2015 Yazar Paylaş 6 Mart 2015 Dediklerinizin tümü yapıldı fakat conta payen marka kullanıldı Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 (düzenlendi) Payende iyi üründür fakat orjinali kullanılsaydı çok iyi olurdu bende 2 gün önce bi pejo 205 1,4 benzinli araca baştan royal taktım ( araç sahibinin ısrarı ile) aynı olay başıma geldi daha sonra orjinal contasını aldık sorun düzeldi.Orjinal contası sakız gibiydi aradaki fark çok barizdi.Sizin olayınız anormal bi durum mart ayında hararet yapan araç mayısda yürümez.Araç fan açıyor değilmi ? Su eksitme yada motor yağına su karıştırma olayı filan varmı ? Suda hareket varmı? yani tazik devirdaim görevini yapmıyor olabilir. 6 Mart 2015 tarihinde Mustafa Ayıkoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 6 Mart 2015 Yazar Paylaş 6 Mart 2015 (düzenlendi) Araç fan açıyor yağa su karışsa sabun köpüğü gibi olurdu bunlar yok gaz verince genleşme bidonuna su geliyor sorun bidonun kapağında olabilir mi bu arada araçta hararet yapma gibi bir durum yok 6 Mart 2015 tarihinde İsmail Mumcu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 (düzenlendi) Duman olayından bahsetmişsiniz sıcakken beyaz duman atması normal değildir.Araç soğudukdan sonra su eksilmesi varsa bi şekilde suyu yanma odasına alıyordur. 6 Mart 2015 tarihinde Mustafa Ayıkoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 6 Mart 2015 Yazar Paylaş 6 Mart 2015 (düzenlendi) onu ustaya sordum ben içinde kalanları atıyor azalır biraz atması havanın soğuk olmasından normal dedi fakat bilmiyorum olmadı tekrar kontrol ettiricez dediğiniz gibi yanla odasına alırsa sabah teklemeyle belli eder kendini sanırım umarım öyle birşey olmaz conta yeni kapak yeni yapıldı almaması gerekir diye düşünüyorum 6 Mart 2015 tarihinde İsmail Mumcu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 Dizel 1,5 dci lerde çelik silindir kapak contası var onlar çürümez o yüzden sordum. Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 6 Mart 2015 Yazar Paylaş 6 Mart 2015 Anladım yarın tekrar uğrıycam artık servise Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 Sabah araç soğukken suyuna bakmayı unutmayın derim. Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 7 Mart 2015 Yazar Paylaş 7 Mart 2015 Arkadaşlar sorun çözüldü genleşme bidon kapağından yapıyormuş değişti su atma bitti..Ayrıca egzostan çıkan beyaz duman kesildi herşey normal durumda Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Geçmiş olsun, şimdi yağını kontrol et, renkte en ufak anormallik varsa değiştir... Yorum bağlantısı
Recommended Posts