Alper Ünal 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 (düzenlendi) mrb arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce başıma gelen olayı anlatmak istiyorum ve sorunun nedenini bulmak istiyorum; Arabayı yıkattıktan yaklaşık 2 saat sonra Bayburt - Demirözü arası olan 35 km lik yola düştüm ki bu yolu ayda yaklaşık 5-6 kez yaparım. takriben 23 km yol gittikten sonra araba bir anda stop etti sonra kenara çektim sonra tekrar çalıştırdım bi 100 metre gittikten sonra araba tekrar stop etti ve bir daha çalışmadı.Hemen kaputu açıp yağ su kontrolü yaptım ardından yakıt filtresine baktım ama bi anormallik göremedim.Daha sonra araba marş alıyor fakat çalışmıyordu. garip olan arabanın herhangi arıza lambasının yada motor arıza uyarısının yanmaması Sonra bi 10 dk bekledim son kez bir deneyeyim dedim ve anahtarı çevirince araba çalıştı. Şimdi benim aklıma ilk gelen immo arızası oldu ama çokda mantıklı değil böyle bişey başına gelen var mı acaba 7 Mart 2015 tarihinde Alper Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Immo seyir halinde stop yasatmaz anlik stoplar yakit basinci dusmesi ve senkron hatasi verince olur yakit basinci rolantide 300 dolu devirde 1400.1600 bar basincla calisir senkron ise krank ve exantrik sensorleri tarafindan motorun senkron donup donmediginin bilgisini verir baska sekilde stop durumu olmaz hepsinde degil ama bazen istsnai durumlarda focus larda gosterge paneli pimlerinin lehimlerindede problem gozukebilir rail kutugu uzerindeki basinc sensoru krank ve exn sensoru kontrol ettirin derim Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Ha o sensorlerin fislerinide kontrol ettirin ben ford motorcusuyum bi c max da sorun vardi yakit basinc sens fisinden cikti arax geri geri dunyalari geziyo birsey yok ileri giderken tik stop bazende hic bisey yok Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 7 Mart 2015 Paylaş 7 Mart 2015 Lpg var mı diyecektim araçdizelmiş. Eski arabamda lpg beyni stop ettiriyordu. Aynı araçta çalışmama sorunu vardı, kontak bileziği değişti sorun çözüldü. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2015 Paylaş 8 Mart 2015 C-max ta benim başıma da bir kez gelmişti. Bir saat kadar sonra çekici ile servise götürdükten sonra tek marşta çalışmıştı. Tavsiye üzerine yakıt filtresini değiştirdik. Bir daha olmadı. Yorum bağlantısı
Alper Ünal 8 Mart 2015 Yazar Paylaş 8 Mart 2015 bugün tekrar bi test sürüşüne çıktım ama Allaha şükür sorun çıkarmadı hatta 5 bine kadar da zorladım enteresan gerçekten Yorum bağlantısı
Umut Ünal 13 Mart 2015 Paylaş 13 Mart 2015 Alper bey benzer bi sıkıntı için bende konu açtım. Yetkili serviste önce cmp sensörünü değiştirdiler fayda etmedi, sensör değişiminden sonra araç bilgisayara bağlandığı zaman hiçbir arıza kodu vermiyordu fakat istop etme problemi devam ediyordu. Aracım 4 gün kadar serviste kaldı gösterge panelinin arkasındaki anakartta arıza olduğunu söylediler değişmesi gerekiyormuş. Sanayide değişim gerçekleşti, aracı teslim alalı 1 gün oldu şimdilik arıza yok gibi. Yorum bağlantısı
Alper Ünal 15 Mart 2015 Yazar Paylaş 15 Mart 2015 arkadaşlar arıza nüksetti ve yolda kaldım yine kendi ustam detaylı bakamadı ama ya yakıt filtresi ya egr dedi sonra ben egrnin soketini çıkarıp devre dışı bıraktım şimdilik iyi ama zaman gösterecek arızanın egr olup olmadığı birde arabanın çalışması durması değişti egrden sonra daha iyi oldu Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2015 Paylaş 17 Mart 2015 arkadaşlar arıza nüksetti ve yolda kaldım yine kendi ustam detaylı bakamadı ama ya yakıt filtresi ya egr dedi sonra ben egrnin soketini çıkarıp devre dışı bıraktım şimdilik iyi ama zaman gösterecek arızanın egr olup olmadığı birde arabanın çalışması durması değişti egrden sonra daha iyi oldu EGR arızası genelde YB'dan sinyal gönderir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Mart 2015 Paylaş 18 Mart 2015 Gauge menü de belki de bir hata koduna denk gelebilirsiniz. Geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Alper Ünal 22 Mart 2015 Yazar Paylaş 22 Mart 2015 arkadaşlar bu hafta sonu soluğu sanayide ustamın yanında aldım.Bilgisayarda araba egr arızası verdi tahmin edilen gibi ve söktük içine baktık.İçindeki diyotlar nasıl olduysa su almış ve yanmış.Egr değişti ve şimdilik sorun yok tedbiren yakıt filtresinide değiştik. Yorum bağlantısı
Recommended Posts