Önder Özcan 27 Ocak 2016 Yazar Paylaş 27 Ocak 2016 Evren İskent yazdı: Fiat'ın dış müşteriye açık değil gibi. Saygılarımla. Ford gibi değil diğerleri. baktıklarım hep önce üyelik istiyor.üye olduktan sonra şase (vin) no ile araca özel bilgiler geliyor.üyelik denedin mi acaba? Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Önder Özcan yazdı: mesajdaki 2. linke tıklayıp bak Sami,vardır. edit: varmış https://www.gme-infotech.com/ 1 saatlik bilgi alımı 10 Euro olarak ücretlendirilmiş bizim için. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Önder Özcan yazdı: Ford gibi değil diğerleri. baktıklarım hep önce üyelik istiyor.üye olduktan sonra şase (vin) no ile araca özel bilgiler geliyor.üyelik denedin mi acaba? Eğer şirketin sisteminde engellenen birşey yoksa, mevcut üyeyi kabul ediyor, yeni üye adımı yok. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Konusundan önce aracı canlı görmüştüm Maşallah. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Ocak 2016 Yazar Paylaş 27 Ocak 2016 (düzenlendi) Evren İskent yazdı: Eğer şirketin sisteminde engellenen birşey yoksa, mevcut üyeyi kabul ediyor, yeni üye adımı yok. Saygılarımla. olmuyormuş haklısın need help sekmesine tıkladım,üyelik vermiyor,bu sistem sadece servis ve parçacılar için sanırım. bu şekilde cevap veriyor: Kullanici şifrenizi mi unuttunuz? Reset password Lutfen Bayi IT Destek yardım masasından çağrı açınız.Kullanici adinizi veya yeni sifrenizi size saglayacaktir. Link’e giris icin kullanici adi mi gerekiyor? Lutfen Bayi IT Destek yardım masasından çağrı açınız. Kullanici adinizi size saglayacaktir. Tam yetkili kullanıcı iseniz ve kullanici adinizin veya sifrenizin suresi mi doldu? Lutfen Bayi IT Destek yardım masasından çağrı açınız. Gerekli olan sistem veya markaya giris yapamiyor musunuz? Lutfen Bayi IT Destek yardım masasından çağrı açınız. Kullanici adinizin giris ayarlarini degisterecektir. 27 Ocak 2016 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 27 Ocak 2016 Yazar Paylaş 27 Ocak 2016 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: sana göre de var ehtiyar. "rant lover" sitesi,üye olcan sanırım önce http://topix.landrover.jlrext.com/topix/vehicle/lookupForm;jsessionid=yPvJsQHxgF3aiL2Cc4WJG6q7.prs72696 27 Ocak 2016 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 28 Şubat 2016 Yazar Paylaş 28 Şubat 2016 araba temiz olunca insanın gözüne bir başka görünüyor 3 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Kimin gözüne mesela? Bildiğin C5 işte.. Nesi başka göründü abi? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Şubat 2016 Yazar Paylaş 29 Şubat 2016 Kerem Minaz yazdı: Kimin gözüne mesela? Bildiğin C5 işte.. Nesi başka göründü abi? ya ikinci resimde depo kapağı sanki alttan biraz boşluk vermiş gibi göründü,tam şeyapamadım.kirliyken mesela normal görünüyo Yorum bağlantısı
Misafir 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Önder Özcan yazdı: ya ikinci resimde depo kapağı sanki alttan biraz boşluk vermiş gibi göründü,tam şeyapamadım.kirliyken mesela normal görünüyo Kirliyken oraya çamur neyin bişey girmiştir, ondan şolmuştur. Sen hiç şeytme bence arabayı. Gözüne şey gelmesin abi. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Şubat 2016 Yazar Paylaş 29 Şubat 2016 Hamza Atmaca yazdı: Aģır abiye maşallah. Önder abi forumun naylon [emoji1] pardon cıtroencisisin abi.Ben 2012 model dynmq (yanlış yazdım sanki) sunroflu falan bir c5 kestirdim gözüme. 2.0 mondeodan sonra performans olarak üzer tabi ama gözüm var bu arabada.Simdi millet bir ağzını açıyo "uzak dur ,sakın ha yaklaşma " falan tabi ben alacam bunu kaçarı yok amma sonra "biz sana dediydik ,büyük sözü dinleyeydin" falan da olsun istemem tabi.Almayi planladığım araba 30b km civarı. Velhasıl görüşlerinden faydalanmaya geldim abi Hoşgeldin Hamza 2012 model,30 bin de C5 e niyetleniyorsun ve "alma pişman olursun" diyenler mi çıkıyor mondeo benzinli mi? aynı performansı belki bulamazsın ama,konfor,donanım,estetik,kalite bakımından mondiden aşağı kalmaz.2012 olanlar e-hdi denen, hdi nin geliştirilmiş hali motorlu olanlar.yakıt olarak zaten çok memnun eder. önemli olan sorunu olmayan araç bulmak.teknoloji ve kalite bakımından memnun edeceğini düşünüyorum.eminim derdim ama mondi kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum ben 9 senelik 200 bin km'dekini almaya korkmadım,başka da bişey demiyorum Yorum bağlantısı
Misafir 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 (düzenlendi) Bence pisman olursun:) Ucan hali konforu icin ya 2.0 al ya da Önder Bey'in kasadan. Yoksa yaylanan suspansiyonlu c5 ile vidajlarda mondeoyu epey ararsin(mis). Oyle dediler ben diyenlerin yabancisiyim:) Saygilarimla. 29 Şubat 2016 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Mart 2016 Yazar Paylaş 14 Mart 2016 (düzenlendi) Evvelki gün (ctesi) iş çıkışında,ne zamandır aklımda olan bir iki konuya el atmaya karar verdim. motorda,aşağıda şekil içine aldığım turboya bağlı sert boru,(ustanın dediği) bağlantı noktasından içten çatlamış.bir süredir okla işaretlediğim bölgeye oradan da aşağıya ince ince yağ sızıntısı oluyordu. yıldan dolayı aracın yağ bakım zamanı da geldi (yağ değişeli-1 yılda 6000 km cik yapmışım ).hepsini bir arada çıkarayım düşüncesiyle,sanayiye gittim.önce 4 litre castrol magnatec 10-40 dizel motor yağı (60 tl),hava filtresi (15tl),yağ filtresi (10 tl) ve polen filtresi (13 tl) aldım.servisime (özel) gittim.dedim ki usta bu boruyu değiştirelim,yağ çubuğum da içerde kırıldı yağ bakımı yapalım çubuğu da çıkaralım. elinde trigerini değiştiği bir c4 varmış,bakım yetişmez,boruyu şimdi değişelim,bakımı haftaya kalsın dedi.mecburen peki deyip parçacıdan boruyu alıp geldim.değişmesi 5 dk. kadar sürdü.çevresindeki sızıntıları da spreyle temizledi.ufak bir işçilik ücreti ile bu işi bitirmiş olduk.bakalım sonuç istediğimiz gibi olacak mı.zira yağ sızıntısı hiç sevmediğim bir şeydir. orda işim bitince de bostancı sanayideki "aydın amörtisör" isimli firmaya gittim.bagaj kapagımın amörtisörleri zayıflamıştı,kapağı havada tutmakta nazlanıyordu.burada da aynı ebatta 1 çift bagaj amörtisörü taktırdım,2*30=60 tl tuttu. haftaya da kısmetse yağ bakımı yapılacak araç bir nevi yaza hazırlanmış olacak. çok yol yaptığımdan iyi olacak bu bakımlar. Edit: parçanın fiyatını yazmamışım, 150 tl cik 14 Mart 2016 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Lastik değiştirme işini gördüm şimdi çok iyimiş o ya Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Güle güle kullan Önder, yaza tertemiz ve sorunsuz gireceksin demek ki 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Mart 2016 Yazar Paylaş 14 Mart 2016 Serhan Gürbüzol yazdı: Güle güle kullan Önder, yaza tertemiz ve sorunsuz gireceksin demek ki Sağol abi,inşallah.Bir iki bişey daha var ufak,onları da hallettim mi tamamdır 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Flaş tvyi çok izleme etki altında kalıyon. Ne öyle oklar işaretler bilmem neler ? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Mart 2016 Yazar Paylaş 15 Mart 2016 Servet Aydın yazdı: Flaş tvyi çok izleme etki altında kalıyon. Ne öyle oklar işaretler bilmem neler ? şekil bizim işimiz. o gün yanımdan erkenden kaçmasaydın sen de gelecektin sanayiye benle Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Nisan 2016 Yazar Paylaş 2 Nisan 2016 Bugün nihayet fırsat bulup 20 gün önce aldığım ama servisin yoğunluğu yüzünden değiştiremediğimiz yağ-filtre değişim ve bakımı yaptık.Daha önce bahsettiğim,kırık yağ çubuğunun parçasını çıkartmak için karterin de sökülmesi gerekliydi.Bu da bizi bayağı bir oyaladı.Önce yağ boşaltıldı,sonra karteri sökebilmek için alt tarafta 20 den fazla civata ve bir çok parça söküldü.Usta kırık parçayı çıkartırken karter,tam adını bilmediğim tel fırça-taşlama yapmaya yarayan motor ile temizlendi-zımparalandı,sprey boyayla siyaha boyandı,siyah silikonu sürüldü ve yerine monte edildi.Herşey geri takıldı,yağ kondu filtreler (hava,yağ,polen) değişti. Bakım işi biterken, vitesin sert geçtiğini söyledim.Önce şanzuman yağı kontrol edildi,tam olduğugörüldü.Usta ona ben birşey yapıcam halledicem dedi.araba toplanırken 5 dk. servisten ayrıldım geri geldim,vitese bak dedi.Denedim pamuk gibi olmuş.Ne yaptın diye soramadım 1. vitesten atmasın,yumuşak olmuş dedim,atmaz kullan böyle dedi.Bakalım şimdilik harika,pambıh gibi bu işi de hallettik.2,5 saat sürdü ama birkaç şey birarada halloldu.Yeni bir yağ çubuğu da aldık tabi,20 tl. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Nisan 2016 Yazar Paylaş 4 Nisan 2016 Kerem Minaz yazdı: Hayırlısı olsun abijim.. o değil de, 1 kişi de demedi ki mazut filtresi nerde,o değişmedi mi.hiç adı anılmıyo... malzemeleri kendim alıp servise gittiğim için mazot filtresi aklıma gelmedi.onun da zamanı gelmişti.bu haftasonu da onu değişicez artık Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Mozotlu mu bu götürgeç Tevekkeli traktör gibin çalışıyor, bende krank kırık sandım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Önder Özcan yazdı: o değil de, 1 kişi de demedi ki mazut filtresi nerde,o değişmedi mi.hiç adı anılmıyo... malzemeleri kendim alıp servise gittiğim için mazot filtresi aklıma gelmedi.onun da zamanı gelmişti.bu haftasonu da onu değişicez artık Abi, ben C-Max i 2 defa bakıma sokmuştum. Usta hiç mazot filtresini değiştirmemişti. En son ben ısrar ettim. Öyle zar zor değiştirmişti. Yeri sökümü zor olması sebebi ile hiç bahsetmediğini itiraf etti. O sebeple hiç şetmedim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts