Kemal Öremiş 28 Mart 2015 Paylaş 28 Mart 2015 Lastik sertleşme si olabilir biraz bin düzelir 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2015 Paylaş 28 Mart 2015 Bence tamamen algı meselesi. Kışlık lastikler yumuşak yapıda. Yazlıklar havaların tam ısınmadığı bu aylarda oldukça sert geliyor. Benim direksiyonun sertliği bile bariz değişiyor yazlığa geçince. Çağlar üstad doğru söylemiş, alışılacak vesile ile ben de yaz lasiğine geçtim ki lastikler 1 ay kullanılmadan depoya kalktı. taktığım gün sertti, direksiyon da zor dönüyordu. akabinde düzeldi. teknik olarak değil tabi benim algımda 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 Geçen hafta Pazar günü ikinci kışını geçiren yaklaşık 8.000 km yapmış Continental Ts 850 kış lastiklerimi çıkarıp, 205/55/R16 91V 2015 Polonya üretimi Goodyear EfficientGrip Performance lastik aldım. Bu lastik hakkında yüzlerce olumlu yorum okumuştum. Ses konusunda neredeyse %95 kullanıcı mükemmel olduğu yönünde yorum yapmıştı. Lastiğin inanılmaz sessiz olduğundan tutun da, arabasının bu lastikle çağ atladığını yazan bile vardı. Ben ise yüzlerce olumlu yorumun aksine bu lastikle hayal kırıklığı yaşadım. Bir kere lastik hiç de sessiz değil. Yol sesini Ts 850'ye göre çok daha fazla alıyor. Önceki yaz lastiğim 2012 üretimi 20.000 civarı yol yaptığım Michelin Primacy Hp den bir tık daha iyi. O da çok yeni olduğundan kaynaklanıyordur. Ses konusu tolere edilebilir. Aşırı sesli bir lastik de değil neticede. Gelelim iki önemli meseleye. Birincisi, lastiğin virajdaki direnci bana göre çok kötü. Düşük hızda sert virajda aracı zorladığımda, aracın viraja direndiğini fakat yavaş yavaş lastiğin yanak üzerine yatmaya başladığını hissediyorum. Bunun sebebi lastiğin yanal olarak kaymamasından olabilir. Yola inanılmaz tutunuyor. Primacy Hp böyle zorlamalarda kaymaya başladığı için bu durumu onda hissetmemiş olabilirim. İkinci önemli mesele ise lastiğin fazlaca zıplaması. Yolun çok iyi olmadığı mahalle arası caddelerde sürekli sallantı halindeyiz. Yoldaki en küçük bozuklukta lastikte ufak ufak esnemeler oluyor ve bir süre sonra bu sallantılar rahatsızlık vermeye başlıyor. 32 hava bastırmıştım. +/- hava basıncıyla oynayarak sallantıyı azaltmaya çalışacağım. Lastiğin olumlu yönlerine gelince. Kuru zemin fren permorfansı şimdilik mükemmel. Frene basınca yola adeta yapışıyor ve beni kaydıramazsın diyecek kadar iddialı. Islak zeminde de aynı şekilde güven veriyor. Yol bilgisayarına göre yakıt tüketimi 0,4 lt azaldı gibi. Bunun sebebi kış/yaz lastiği farkı da olabilir. Lastik hakkındaki yorumlarım aşağı yukarı 70 km kullanım sonucunda yapılmıştır. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 9 Nisan 2015 Paylaş 9 Nisan 2015 vesile ile hic bir lastikciye tam olarak guvenmeyin isinizi saglama alin.haala bir cogu yeni lastik one takilir diyo .bir ay once bu lastik 2 sene gider dedigi lastige yeni lastikleri takirmaya gidince 'iyi yapmisin abi bu lastikler bitmis 'diyeni gordum 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 10 Nisan 2015 Yazar Paylaş 10 Nisan 2015 Nere üretimi olduğunu bende bilmiyorum üzerinde yazıyor ise yarın bakarım. Lastikler gerçekten yağmurlu havalarda iyi ilk aldığımda sessizliği kuruda yol tutuşuda hoşuma gitmişti benim niye böyle oldu anlamadım.Hocam lastikler made in poland Geçen hafta Pazar günü ikinci kışını geçiren yaklaşık 8.000 km yapmış Continental Ts 850 kış lastiklerimi çıkarıp, 205/55/R16 91V 2015 Polonya üretimi Goodyear EfficientGrip Performance lastik aldım. Bu lastik hakkında yüzlerce olumlu yorum okumuştum. Ses konusunda neredeyse %95 kullanıcı mükemmel olduğu yönünde yorum yapmıştı. Lastiğin inanılmaz sessiz olduğundan tutun da, arabasının bu lastikle çağ atladığını yazan bile vardı. Ben ise yüzlerce olumlu yorumun aksine bu lastikle hayal kırıklığı yaşadım. Bir kere lastik hiç de sessiz değil. Yol sesini Ts 850'ye göre çok daha fazla alıyor. Önceki yaz lastiğim 2012 üretimi 20.000 civarı yol yaptığım Michelin Primacy Hp den bir tık daha iyi. O da çok yeni olduğundan kaynaklanıyordur. Ses konusu tolere edilebilir. Aşırı sesli bir lastik de değil neticede. Gelelim iki önemli meseleye. Birincisi, lastiğin virajdaki direnci bana göre çok kötü. Düşük hızda sert virajda aracı zorladığımda, aracın viraja direndiğini fakat yavaş yavaş lastiğin yanak üzerine yatmaya başladığını hissediyorum. Bunun sebebi lastiğin yanal olarak kaymamasından olabilir. Yola inanılmaz tutunuyor. Primacy Hp böyle zorlamalarda kaymaya başladığı için bu durumu onda hissetmemiş olabilirim. İkinci önemli mesele ise lastiğin fazlaca zıplaması. Yolun çok iyi olmadığı mahalle arası caddelerde sürekli sallantı halindeyiz. Yoldaki en küçük bozuklukta lastikte ufak ufak esnemeler oluyor ve bir süre sonra bu sallantılar rahatsızlık vermeye başlıyor. 32 hava bastırmıştım. +/- hava basıncıyla oynayarak sallantıyı azaltmaya çalışacağım. Lastiğin olumlu yönlerine gelince. Kuru zemin fren permorfansı şimdilik mükemmel. Frene basınca yola adeta yapışıyor ve beni kaydıramazsın diyecek kadar iddialı. Islak zeminde de aynı şekilde güven veriyor. Yol bilgisayarına göre yakıt tüketimi 0,4 lt azaldı gibi. Bunun sebebi kış/yaz lastiği farkı da olabilir. Lastik hakkındaki yorumlarım aşağı yukarı 70 km kullanım sonucunda yapılmıştır. Bu lastiğin tek kötü tarafı çabuk yıpranması bence.vesile ile ben de yaz lasiğine geçtim ki lastikler 1 ay kullanılmadan depoya kalktı. taktığım gün sertti, direksiyon da zor dönüyordu. akabinde düzeldi. teknik olarak değil tabi benim algımdaAbi sanki biraz yumuşadı lastikler. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 Lastikteki diye düzeltebilir mi moderatör arkadaş? Bu "ki" meselesini şu anki kuşağa öğretememişler. Nasıl hatalı yazarlar hangi mantıkla çözemiyorum. Konu karışmasın lütfen yanıtlamayın. moderatör arkadaş benim mesajı da silebilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts