İçeriğe Yönlendir

Ön Cam Kriko Teli Kırıldı

İsmail Doğan

Recommended Posts

İsmail Doğan

Maalesef şanssızlıkları arka arkaya yaşıyorum .Direksiyon pompası ,kutusu, otomatik şanzuman tamir edilip artık rahatım arabada en küçük bir kusur bile yok dediğim anda söför tarafı cam kriko teli kırıldı. Böyle şeyleri ben nasılsa tamir ederim deyip kapıyı birazcık söktüm .Telin kırıldığını anlayınca Teli internetten getirttim. youtube den diğer arabaların tel değişim videolarını inceledim . (Nedendir bilmiyorum hiç ford değişim videosu yok) sonra kapıya tekrar gittiğimde küçük bir ayrıntıyla karsılaştım ... seyrettiğim tüm videolarda kapı içi tamamen sökülüyor adam alıyor saç tablayı önüne koyuyor makaralardan geçiyor teli,  kriko üzerinde rahat rahat yapıyor . Lakin bizim araçta kriko bölümü içeride kalıyor.doğru düzgün el kol girmiyor. Yedek parçacı yı aradım. o araçların teli değişmez komple kriko alacaksın 450 lira dedi.şaşırdım kaldım . gelelim sorulara :)1- ben bunu yapamaz mıyım ? 2- gerçekten kriko takımı almak zorunda mıyım ? 3- bendeki telin üzerinde mondeo kriko teli diyor yalan mı söylüyor ? 4- içerideki tüm kriko tesisatını sökmek mi gerekiyor ? Umarım yapabileceğim bir şey olur böylece foruma resim atabilirim.( 2004 tdci ghia)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Vw polo da o cam teliyle çok ugrasmistim , kapi icinde cam krikosunu tutan vidalari sokup komple seti disari alacaksiniz , motorun icinde makarasi var teli oraya takiyosunuz baya detayli bir is

Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN

Keşke en başında bir kilit ustasına götürseydiniz.Bence tarifle felan uğraşmayın.Götürüp ustaya teslim edin.Belki tamiri mümkündür.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Maalesef şanssızlıkları arka arkaya yaşıyorum .Direksiyon pompası ,kutusu, otomatik şanzuman tamir edilip artık rahatım arabada en küçük bir kusur bile yok dediğim anda söför tarafı cam kriko teli kırıldı. Böyle şeyleri ben nasılsa tamir ederim deyip kapıyı birazcık söktüm .Telin kırıldığını anlayınca Teli internetten getirttim. youtube den diğer arabaların tel değişim videolarını inceledim . (Nedendir bilmiyorum hiç ford değişim videosu yok) sonra kapıya tekrar gittiğimde küçük bir ayrıntıyla karsılaştım ... seyrettiğim tüm videolarda kapı içi tamamen sökülüyor adam alıyor saç tablayı önüne koyuyor makaralardan geçiyor teli, kriko üzerinde rahat rahat yapıyor . Lakin bizim araçta kriko bölümü içeride kalıyor.doğru düzgün el kol girmiyor. Yedek parçacı yı aradım. o araçların teli değişmez komple kriko alacaksın 450 lira dedi.şaşırdım kaldım . gelelim sorulara :)1- ben bunu yapamaz mıyım ? 2- gerçekten kriko takımı almak zorunda mıyım ? 3- bendeki telin üzerinde mondeo kriko teli diyor yalan mı söylüyor ? 4- içerideki tüm kriko tesisatını sökmek mi gerekiyor ? Umarım yapabileceğim bir şey olur böylece foruma resim atabilirim.( 2004 tdci ghia)

Indirme kaldırma teli ise 45-50 TL civarında 30-40 TL de işçilikle iki defa değişim yaptırdım.
Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

25 tl ye teli aldım .motoru ve halat makarasını söktüm olay aslında basit gibi görünüyor, ancak dediğiniz gibi kriko sökülerek dısarı çıkarılacaksa o zaman sorun büyür. camı ayırmak tehlikeli gibi geldi bana . Mehmet Bey siz tamir ettirirkende kriko sökülerek dışarı alındı mı acaba hatırlıyor musunuz tamir şeklini ?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Hocam kapi icindeyken o teli makaraya nasil sarabilirler ? Hic oluru yok komple disari alinmasi gerekli

Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

Hocam kapi icindeyken o teli makaraya nasil sarabilirler ? Hic oluru yok komple disari alinmasi gerekli

dediğin doğru gibi. motor makarasına sarmak kolay zaten o kısım açıkta ama diğer köşe makaralardan geçirmek imkansız gibi hele camın tam altındaki plastikten geçirmek tamamen imkansız, görünüşe göre bana tamirci yolu gözüktü. 

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Geldi mi üst, üste gelir zaten herşey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

dediğin doğru gibi. motor makarasına sarmak kolay zaten o kısım açıkta ama diğer köşe makaralardan geçirmek imkansız gibi hele camın tam altındaki plastikten geçirmek tamamen imkansız, görünüşe göre bana tamirci yolu gözüktü. 

Bu tel sarma islemi yuzunden cam motorunu yakmisligim var , polonun cam motoru beyinli 550 tl fiyatı vardi , isi bilmiyorsaniz tavsiye etmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

25 tl ye teli aldım .motoru ve halat makarasını söktüm olay aslında basit gibi görünüyor, ancak dediğiniz gibi kriko sökülerek dısarı çıkarılacaksa o zaman sorun büyür. camı ayırmak tehlikeli gibi geldi bana . Mehmet Bey siz tamir ettirirkende kriko sökülerek dışarı alındı mı acaba hatırlıyor musunuz tamir şeklini ?

Evet krikoyu söküp dışarı aldılar.

İkisinde de dışarı Alıp dışarda sardılar.
Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

teşekkür ederim . bana usta bulmak düştü, genede bakacağım son kez. krikoyu sökebilirsem kendim yapar size fotoğraflarını atarım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

teşekkür ederim . bana usta bulmak düştü, genede bakacağım son kez. krikoyu sökebilirsem kendim yapar size fotoğraflarını atarım.

Krikoyu adamlar çok rahat söküp takıyorlar da. Nasıl oluyor bilmiyorum.
Yorum bağlantısı
Misafir

Geçmiş olsun geçenlerde benimde ön sağ tel koptu tel takımını 30 tl ye aldım kendim değiştim biraz uğraşarak ama oldu krikoyu motoru falan hepsini söküyorsun sökme işlemi en kolayı ama teli takma ve ayar işi çok zorlamıştı bende şuan sadece cam açılırken telden gelen tıkır tıkır diye ses var o kadar onun haricinde sağlıklı çalışıyor

Yorum bağlantısı
Zafer Kısır

Halat sarma meknanizmasının olduğu yerde plastik bi parça var. Benim aracın sol cam motoru bu parçanın aşınması dolayısı ile halatı yanlış sarıp sıkıştıyordu . Söküldüğünde tüm aksamı kontrol etmenizi tavsiye ederim. Usta, motor ve halat sarma kısmının çok altta olduğunu, su tahliye delikleri tıkandığında zamanla benzer problemlerin yaşandığını söyledi. Plastik parça tek başına satılmıyor ve komple 450 tl istemişlerdi. Tornacıda sanırım pirinçten yapıldı. diğer camlar içinde bakım yaptırmıştım.  komple 220 tl gibi bi maliyeti olmuştu.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

fordda tel videosunun olmamasının sebebi teli pek kırmazlar wv grupta tel kırma olayı coktur polomda alır almaz basıma geldi abimim seatta 2 defa değişti mekanizmayı

Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

Halat sarma meknanizmasının olduğu yerde plastik bi parça var. Benim aracın sol cam motoru bu parçanın aşınması dolayısı ile halatı yanlış sarıp sıkıştıyordu . Söküldüğünde tüm aksamı kontrol etmenizi tavsiye ederim. Usta, motor ve halat sarma kısmının çok altta olduğunu, su tahliye delikleri tıkandığında zamanla benzer problemlerin yaşandığını söyledi. Plastik parça tek başına satılmıyor ve komple 450 tl istemişlerdi. Tornacıda sanırım pirinçten yapıldı. diğer camlar içinde bakım yaptırmıştım.  komple 220 tl gibi bi maliyeti olmuştu.

camimkırıldı isminde bir siteydi, galiba 6 lira o bahsettiğiniz makara. makarayı açtım sağlam.

Geçmiş olsun geçenlerde benimde ön sağ tel koptu tel takımını 30 tl ye aldım kendim değiştim biraz uğraşarak ama oldu krikoyu motoru falan hepsini söküyorsun sökme işlemi en kolayı ama teli takma ve ayar işi çok zorlamıştı bende şuan sadece cam açılırken telden gelen tıkır tıkır diye ses var o kadar onun haricinde sağlıklı çalışıyor

bende motorunu filan söktüm zaten motor sökmek en basıt kısım. ben krikoyu sökmekten korktum. onun kolay olduğunu söylediniz bana iyi gaz verdiniz :) yarın söküp bakarım . umarım ayar konusunda başarısız olmam . ben aküyü söküp yapmayı düsünüyorum. çünkü hafızadaki cam ayarı tamirden sonra tutmayacaktır gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Sene 2008 polomla geziyorum tesisatta var ince ince , hizim 25 30 arasi cool takiliyorum . bi gumburtu koptu sag tarafimdan dedim aha biri cakti bana bastan anlamadim sonra bi baktim cam yok  :D  gece saat 10 . anladimki tel kopmus cam kaldirmaya bastim sarik tel sesi geldi kara kara düşünmeye başladım.. Gittim yazliga soktuk kapi panzotunu bitane 5e10 kalas bulduk cami kaldirdik en uste altina kalasi koyduk taş gibi oldu : :biggrin:  ah o vw nin cam teli kopmasi yokmu hayatimdan soguttu beni , sonra kaportaciya gittim bitane toureg vardi onunda cam teli kopmuş .. Kaportacim o zaman dediydi bu vwnin hastalığı diye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

Anlaşılan halatın kopma sebebi  paslanma ...

snnfrn.jpg

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Serkan Danış

Benim de sağ ön kapının teli koptu 

XnFLWpG.jpg

Malum halat teliyle birlikte bu, içinde makara yok. Makaranın herhangi bir arızası gözükmüyordu, içindeki dişlileri vs. sağlam duruyor. Bu tel Orjinal kopan teline çok az daha ince, bide kurşunlar var uç kısımlarında makaranın içinde yerleri var sararken önce onları takmanız gerekiyor. İşte onlar daha küçük fakat yerine oturtuyorsunuz sardıktan sonra sıkıntı yaratmıyor.

Ayhan bey ben de değiştirttim sizin ki gibi tıkır tıkır sesi benimki de yaptı aynı şekilde sanırım, siz değiştireli epey zaman geçmiş bu ses hala devam ediyor mu? 

Benim değiştiren usta şunu söyledi, Bu tel orjinaline göre biraz uzun o yüzde tam gergin olmuyor bu sesi de ondan yapıyor diyor. Ben çıkan ses daha net anlaşılsın diye vidyoya çektim

https://youtu.be/vmCO_3TuzN4 

Ses bariz duyuluyor ve sinir bozucu  :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Adak

Bu ses bende de vardı . 2 yıl kadar önce ortaya çıktı . Sökmeyi sevdiğimden söktüm. Makara sistemini dışarı aldım . Tel geçtiği plastik yuvaların birinden dışarı atıyor ve bu sesi çıkarıyor . Makarayı alıp bir oto camcısına uğradım telin sonladığı noktadaki kurşun papucu kestik teli yuvadan geçirdi ve yeni papuç çaktı (basit bir düzeneği var bu işin) . Eve gelip monte ettim . Sorun çözüldü ama 5-6 ay önce aynı ses yine başladı . Yoğunluktan henüz el atamadım .

Bu işlemler sistemi dışarı almadan mümkün değil ne yazık ki ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Eyvah eyvah. Benim arka camlardan da açıp kaparken bu ses geliyor :(

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Bu ses bende de vardı . 2 yıl kadar önce ortaya çıktı . Sökmeyi sevdiğimden söktüm. Makara sistemini dışarı aldım . Tel geçtiği plastik yuvaların birinden dışarı atıyor ve bu sesi çıkarıyor . Makarayı alıp bir oto camcısına uğradım telin sonladığı noktadaki kurşun papucu kestik teli yuvadan geçirdi ve yeni papuç çaktı (basit bir düzeneği var bu işin) . Eve gelip monte ettim . Sorun çözüldü ama 5-6 ay önce aynı ses yine başladı . Yoğunluktan henüz el atamadım .

Bu işlemler sistemi dışarı almadan mümkün değil ne yazık ki ...

Barış Bey 

alfa-romeo-156-cam-kriko-makarasi-on-sol

Bu resimdeki bizim mondeonunki değil ama hepsi birbirine benziyor makaraların...

sizin yerinden çıkmış dediğiniz kurşun parçanın fotoğraftaki boşluğa giren yerden çıkması mıymış ses yapmasına sebep olan?

Birde verdiğim vidyo linkine bakabildiniz mi aynı ses mi sizinkisi?

Yorum bağlantısı
Barış Adak

Serkan hocam evet videoda ki ile aynı ses . Hayır buradan çıkma değildi sorun . Telin köşe dönerken içinden geçtiği plastik yuvaların birinden atmıştı ve sürtünüp bu sesi yapıyordu . Telin ucunu boşaltmadan yerine oturtamadığımız için metal parçayı kestik ve teli yuvadan geçirip tekrar yerleştirdik . Aslında söküp fotoğraflardım ama işlem yapmak gerekirse açık yer bulamayacağım için bekletiyorum . Sökünce fotoğrafını koyacağım mutlaka .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...