Serkan Danış 18 Temmuz 2015 Paylaş 18 Temmuz 2015 Serkan hocam evet videoda ki ile aynı ses . Hayır buradan çıkma değildi sorun . Telin köşe dönerken içinden geçtiği plastik yuvaların birinden atmıştı ve sürtünüp bu sesi yapıyordu . Telin ucunu boşaltmadan yerine oturtamadığımız için metal parçayı kestik ve teli yuvadan geçirip tekrar yerleştirdik . Aslında söküp fotoğraflardım ama işlem yapmak gerekirse açık yer bulamayacağım için bekletiyorum . Sökünce fotoğrafını koyacağım mutlaka . Çok memnun olurum açtığınızda bir fotoğraf çekip paylaşırsanız Ben de kendim tekrar açacağım kuvvetle muhtemel, aslında biz ikinciye söktük kriko sistemini bu sesi yapınca fakat sizin dediğiniz köşelerdeki yerlerden herhangi bir çıkma vs. yapmamıştı tel gayet güzel taktığımız gibi duruyordu yani... Bu kurşun parçayı kesip teli kısaltıp buraya tekrar kurşun takabiliyorlar mı camcılar ben buna ihtimal vermemiştim hiç, çünkü usta ısrarlar dedi ki bu tel orjinaline göre uzun o yüzden yapıyor bunu diye fakat ben tatmin olmadım, çözmem lazım bu sorunu... Ne o öyle otomatik camlı arabada manuel krikoyla kaldırır indirir gibi ses yakışmaz demi kardeşim ) Yorum bağlantısı
Serkan Danış 19 Temmuz 2015 Paylaş 19 Temmuz 2015 Serkan hocam evet videoda ki ile aynı ses . Hayır buradan çıkma değildi sorun . Telin köşe dönerken içinden geçtiği plastik yuvaların birinden atmıştı ve sürtünüp bu sesi yapıyordu . Telin ucunu boşaltmadan yerine oturtamadığımız için metal parçayı kestik ve teli yuvadan geçirip tekrar yerleştirdik . Aslında söküp fotoğraflardım ama işlem yapmak gerekirse açık yer bulamayacağım için bekletiyorum . Sökünce fotoğrafını koyacağım mutlaka . Takipteyim Serkan bey Evet Arkadaşlar sorunu çözdüm ! Usta var Usta var diyorum her zamanki gibi yine usta hatası ne yazıkki... söylediklerim yanlış anlaşılmasın, işini titizlikle yapan gerçekten bir çok ustamız var fakat mesele onlardan birine denk gelip gelmediğinizde... Şimdi kafamı kurcalayıp duran meseleyi çözmek için aldım takımı taklavatı indim bahçede güzelce söktüm kapı döşemesini. Krikoyu dışarı çıkarmadan önce defalarca indirdim kaldırdım camı ve sorunun makaradan kaynaklı olma ihtimali ağır basmaya başladı, ve krikoyu sökerek tamamen dışarı çıkardım ve makaranın içini açtım, sargısını inceledim acayip de yağlamıştı usta sesi kessin diye baktım olmayacak makarayı dağıttım. Bir de ne göreyim bizim usta sargısını nasıl sardıysa...yukarıda 24. mesajdaki fotoğraftaki kurşunların oturduğu yerden nasıl becerdiyse en alt kanala denk getirip sarmış teli, böyle olunca diğer taraftan gelen telle döngü esnasında birbirine sürtüyor! işte koyduğum vidyodaki sese sebep olan sadece bu... zaten sargıyı açınca kurşun ucun olduğu telin bir tanesi acayip bir şekilde yamulmuş onu penseyle güzelce düzelttim yoksa sarılmadı zaten sürekli kurtuldu durdu...(aslında fotoğraf çekmem gerekiyordu fakat ellerim o kadar yağlıydı ki ne yazık ki çekemedim) Güzelce sardıktan sonra yerine oturttum makaranın 3 tane cıvatası var onları da sıkıp makarayı kapattım veee deneme aşamasına geldik. Sonuç Ne ses var ne seda... Arkadaşlar inanın krikoyu sökmek de takmak da çok kolay hiç gözünüzde büyütmeyin, eliniz azıcık dahi alet tutuyorsa emin olun sökersiniz, teli değiştirmek de o kadar zor değil ustayı izledim değiştirirken bir tek yerde zorlandı orda da ben müdahil oldum zaten kızaklardan birinin üst tarafında köşedeki beyaz plastik parçasının arasından teli geçirmek sıkıntı oldu o da arasındaki boşluk telin kalınlığından daha az olunca düz tornavidayla arasını açtırarak teli başka bir düz tornavidayla ittirerek biraz uğraştıracak şekilde yerine oturttuk.Yani yanınızda bir arkadaşınız olursa işlemler daha hızlı ve kolay hallolabiilir. 1 Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Benzer ses benimkinde de oluyor genelde kışın oluyor yazın hiç bi ses yok... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Hadi gözün aydın. Ben bile burdan stres oldum. [emoji4] Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 koptuğu yere kadar ne yapalım... Açar bakarım da hiç görmedim daha önce toplayamazsam diye korkuyorum. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 2 Mayıs 2016 Paylaş 2 Mayıs 2016 Arkadaşlar dün itibarı ile hayırlısıyla gıcırdayan kriko halatımız koptu. Gözümüz aydın. Asıl soru şu... Usta yok burda. Ben yapacağım kendi başıma. Dün açtım kapı trimlerini. Bu arada ilk açan ben mişim. Daha önce açılmamış orijinal haliyle yalıtım malzemeleri duruyordu. Neyse açtım motoru söktüm. Dişliyi çıkardım. Bir taraf tiftik tiftik sarmış, diğer taraf kopmuş. Neyse camı kaldırıp halatı bi yere sarıp sabitledim, şimdi açılmıyor cam. Şimdi bana yardımcı olacak forumdaşlar lazım. Birincisi halatı bulamadım tam olarak. İkincisi nasıl yapacam bu işi. Camı sökmek falan gerekecek mi acaba? Yorum bağlantısı
Barış Adak 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Geçmiş olsun. Camı sökmenize gerek yok . İşlem motor ve kriko ile ilgili. kriko-motor sistemini söküp bir otocamcıya gitseniz yaparlar diye düşünüyorum ama olmuyorsa internetten sipariş edip değiştirebilirsiniz. Örnek olarak : http://www.camkrikosu.com/-00-07-ford-mondeo-mk-iii-cam-kriko-tamir-seti-on-sag-oem-code-1s71f23200ab--urun2704.html Bu şekilde tamir takımı gibi piyasada mecvut . Teşilatı söküp evde uğraşabilirsiniz. Biraz zorlar belki ama üstesinden gelinir sanırım. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Eyvah eyvah. Benim arka camlardan da açıp kaparken bu ses geliyor Celalettin Abi benim arabayı aldığımdan beri sağ ön kapıdan ses geliyor. Camı indirirken hiç ses yok ama kaldırırken tam kapanmaya 10/15cm kala gırrrççç diye ses geliyor 4 yıldır böyle ve hiç birşey olmadı maşallah. Daha 2 hafta önce ceyhana gittiğimde hiç sıkıntısı olmayan ses gelmeyen ve yağ gibi inen kalkan sol ön cam indi ve bir daha kalkmadı elle kaldırdım zorlayıp motoru falan yakmayım dedim sonra bi anahtarcıya gittim 100 tl ye 2 saatte bitirdi işi, şimdi yine eskisi gibi sıkıntısız. demem o ki ses gelenden korkmayın bence o kendine yer yapmıştır abi 1 Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 14 Mayıs 2016 Paylaş 14 Mayıs 2016 (düzenlendi) Hayırlısıyla kopan telimizi yine hayırlısıyla değiştirdim. İnternetten bi tamir seti aldım çünkü makara da zarar görmüştü. Neyse kapı trimlerini falan söktüm. Yalıtım malzemesini biraz uğraştım ama söktüm. Hoparlörü söktüm. Sonra cam motorunu söktüm. Sonra camı gevşettim ve dışarıya aldım. En son kızakları söktüm ve komple dışarıya aldım. Makaranın sarımı biraz sıkıntılı ama o da bi süre sonra çözüldü. Kafayı çalıştırıp bir ucundan iki tur diğer ucundan bir turu kıvırarak sarınca cuk diye oturdu. Sonra işlemleri tersine yapıp kapattım. Sonuç on numara beş yıldız. Gıcırtı mıcırtı hiç bişey yok. Yağ gibi kayıyor. Diyeceksiniz ki neden foto ve video yok. İnanın şarjım bitmişti. Yoksa aklıma geldi de.. kısmet... Neyse. Çok zor değil sadece makara kısmı uğraştırıyor. Bu arada kesinlikle iki kişi olmalısınız. 14 Mayıs 2016 tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts