Vasfi Gişten 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Bu hafta sonu ablamı ziyaret etmek için ankaraya geldim ama yolda talihsiz bir olay geldi başıma öndeki kamyondan cama taş sıçradı ve cam çatladı merak ettiğim çatlak cam muayeneden geçer mi? Sileceğin hemen altında kalıyor dikkat çekmiyor ilk bakışta. Görüşü etkilemediği için şimdilik camı cizdirmeyi düşünüyorum ve cam araştırıcam yan sanayi yada orjinal servis camı hangisini tavsiye edersiniz ? Servis fiyatı ne kadardır bazı arkadaşlarım kasko yaptır ordan bedavaya yaptırırsın dedi ama bana pek etik gelmedi. Camı bu şekilde kullanmak güvenlik açısından bir risk taşır mı? Ayrıca bir sorum daha var ben egr yi iptal etmiştim o aradaki ek parçada izmirde kaldı egr iptal halde götürsem egzos emisyonundan sorun çıkar mı ? Muayeneye yarın gidicem. Yorum bağlantısı
Yasin Kahveci 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Egzoz emisyon testini tüvtürk de yaptırmayın.Başka bir yerde yaptırın. 2 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 13 Nisan 2015 Yazar Paylaş 13 Nisan 2015 Egzoz emisyon testini tüvtürk de yaptırmayın.Başka bir yerde yaptırın. Ankaranın yabancısıyım ne gibi sakıncası var ikisinide aynı yerde yaptırıp aradan çıkarmayı düşünüyordum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 istasyondaki egzos testinde kalan çok ilk başta orada kalınca geri muayene devam da etmiyor 2. hald da camdan bırakırlarsa komple bu muayene yanacak 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 yani emisyon muayenesini herhangi bir özel serviste yaptırıyorsunuz-herhangi bir sanayi sitesinde bile birsürü yapan yer vardır- camdan da şansınızı deniyorsunuz.camdan bırakırlarsa,paranız yanmadan ikinci muayeneye girebiliyorsunuz (camı değiştirip). 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Camda ki çatlak hafif kusur diye biliyorum. Egzos emisyonu dışarıdaki servislerde yaptırmanız iyi olur. Hem zamandan kazanırsınız hemde kalma ihtimaliniz daha düşük. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 camdan bırakmıyorlar. benim kamyonetin hem ön hem arka cam çatlak. emisyonu da büyütmeyin. ben birden gaza yüklendiğimde kapkara duman atıyo hilux 1 Yorum bağlantısı
Yasin Kahveci 13 Nisan 2015 Paylaş 13 Nisan 2015 Ankaranın yabancısıyım ne gibi sakıncası var ikisinide aynı yerde yaptırıp aradan çıkarmayı düşünüyordum. Tüvtürk ün egzoz emisyon testinde biraz pimpirikliler.Ben daha yeni yaptırdım bir tane özel serviste.Hiç birşey yaptırmadan 1 dk felan cihaz egzoz da takılı kaldı ve bandrolu verdi direk.Tüvtürk de bir kaç kere gaz ver bırak, gaz ver bırak yaptırıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Efe 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Sol önden görüşü etkileyecek durumda olan çatlaklarda sıkıntı olur.Sizin durumunuz da sorun olmaz.Yan sanayi cam ile orjinal cam arasında çok ciddi fiyat farkı oluyor.Her ikisinden fiyat alıp ona göre değerlendirme yapmanızı tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Semih Saner 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 yan sanayi işçilik dahil 250 TL orijinal işçilik dahil 900 TL 1 Yorum bağlantısı
Erol Güven 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Orjinal ve yan sanayi arasında ucurum var bu nedir böyle 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Kaskodan yaptırmak etik değil diyorsunuz da, kasko şirketlerine her sene neredeyse 500 lira verdiğiniz halde kazasız geçirdiğiniz yıllar için gel bu sene bizden olsun diyen yok. Giden para gidiyor yani.. Kaskoda cam değiştirme hakkı bildiğim kadarıyla senede bir kere, yani bu aslında sizin hakkınız. Bence kasko yaptırın, hem daha büyük sıkıntılarda destek olur hem de bu tarz işlerinizi görmenizde.. Bu arada benim aracımda da egr iptal halde ama ben muayenede egsozdan kalmadım. Dışarıda ölçtürerek giderseniz bu riski de ortadan kaldırabilirsiniz.. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Kasko yapılmadan çatlayan camın parasını sonradan hiç bir şeyden haberi olmayan firmadan istemek etik olmadığı gibi hiçte doğru bir hareket olmayacaktır. İnanın onun parası bir yerlerden dolaylı olarak çıkacaktır. Camdaki çatlak yürüyecek cinsten hemen cizdirmenizde yada değiştirmenizde fayda var. Orjinal olması gerekmez sedece kaliteli bir yan sanayi camda çok rahat takıls olur. Yan sanayilerde çok kalite farkı olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Çatlak sürücü önünde değilse hafif kusur... 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Kaskodan yaptırmak etik değil diyorsunuz da, kasko şirketlerine her sene neredeyse 500 lira verdiğiniz halde kazasız geçirdiğiniz yıllar için gel bu sene bizden olsun diyen yok. Giden para gidiyor yani.. Kaskoda cam değiştirme hakkı bildiğim kadarıyla senede bir kere, yani bu aslında sizin hakkınız. Bence kasko yaptırın, hem daha büyük sıkıntılarda destek olur hem de bu tarz işlerinizi görmenizde.. Bu arada benim aracımda da egr iptal halde ama ben muayenede egsozdan kalmadım. Dışarıda ölçtürerek giderseniz bu riski de ortadan kaldırabilirsiniz.. bu cevap pek olmadı.hersene verieln para karşışığında bizi güvence altında tutuyor kasko,boşa giden para olur mu.kasko yok,cam çatladı kasko yapalım camı değişelim... olmaz.isteyene olur tabi o ayrı. kasko herkese şart . 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Açıkçası ben düşündüğüm şeyin hala arkasındayım, neticede kasko yaptırılırken o cam parasından daha yüksek rakamlar ödenecek. Keşke önceden yaptırılmış olsaydı diyebilirim ancak her kasko şirketinin senede bir kez cam değişimi hizmeti sunduğu memleketimizde, o kadar cebimizden para alınıyorken, fikrimi kolay kolay değiştiremem. Yani söylediklerinizde haklısınız ancak ben 500 lira 1000 lira kasko parası ödedikten sonra bir sonraki sene yine aynı rakamı veya belki 200-300 lira eksiğini ödemek zorunda bırakılıyorsam, kasko firmaları parayı çuvalla götürüyorken, onlara karşı bu kadar duyarlı olamıyorum. Eğer öyle düşünürsek mini onarım hizmetlerini de kendi cebimizden yaptıralım?? Kasko firması zaten parasını aldığı hizmeti verecek diye bu kadar ince düşünemiyorum. Evet dediğiniz gibi kasko yaptırmak her zaman gerekiyor, kaza olduktan veya zarar gördükten sonra değil. Ben de bu aşamada arkadaşımızın ileriye de dönük olacak şekilde kasko ile çözmesini daha uygun buldum. Son kararı yine kendisi verecek tabi.. 1 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 14 Nisan 2015 Yazar Paylaş 14 Nisan 2015 Cevap verip yardımcı olmaya çalıştığınız için herkese teşekkür ederim sabahdan bir camcıya gidip camı cizdirdim ordan muayeneye gittim gitmeden önce egryi geri aktif ettim tuv de değer eşik 3 iken bende 0.26 çıktı yani okadarda sorun edicek birşey değilmiş cam içinde hafif kusur verdiler birde far ayarları bozukmuş kısacası hallettik. İşlerim rast gidince aklıma birden forumun anlaşmalı anahtarcısı geldi aklıma ve gittim birde anahtar yaptırdım 2 Yorum bağlantısı
Mert Keçeci 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Cevap verip yardımcı olmaya çalıştığınız için herkese teşekkür ederim sabahdan bir camcıya gidip camı cizdirdim ordan muayeneye gittim gitmeden önce egryi geri aktif ettim tuv de değer eşik 3 iken bende 0.26 çıktı yani okadarda sorun edicek birşey değilmiş cam içinde hafif kusur verdiler birde far ayarları bozukmuş kısacası hallettik. İşlerim rast gidince aklıma birden forumun anlaşmalı anahtarcısı geldi aklıma ve gittim birde anahtar yaptırdım Geçmiş olsun abi anahtarın maiyetini öğrene bilirmiyim acaba. Yorum bağlantısı
Recommended Posts