Ertan Çabuk 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 Daha önce emniyet kemer gergisi patlamış bir aracım oldu. Araç Mondeo MK. Emniyet kemer yuvasını (altta tüpü ile beraber değiştiriliyor) kendim değiştirdim. 1. Hava yastığı patlamadan emniyet kemer gergisi patlamaz. Bendeki patlamıştı. hava yastıklarını takmalarına rağmen hava yastığı ikaz ışığının kemer gergilerinden kaynaklandığını çözemedikleri için direnç ile bu ışığı söndürmüşlerdi. Yutrdışından çıkma kemer yuvası (tüpü ile birlikte) aldım ve taktım. daha sonra da direnci söktüm ve sistem tam anlamı ile sağlıklı çalışmaya başladı. Emniyet kemerlerinin ilk takışta sizi sarmasını sağlayan direklerdeki kemer toplayıcılardır. Emniyet Kemer gergisi patlamış aracımda bahsettiğiniz gibi kemer yığılma veya kemerin toplanmaması gibi bir olay ile karşılaşmadım. Bağlantısı da yok tu zaten 2. Eminyet Kemer gergisi (koltuk yanında dipte tüp vardır onlardan bahsediyorum ve kemer toka yuvasına bağldır) patladığı zaman hava yastığı sistemi arıza ışığı yakarak kullanıcıyı uyarır. Bahsettiğim bilgiler mondeo için ama o zaman yağtığım araştırmalarda farklı bir uygulama ile de karşılaşmadım. Mantık aynı ve ufak tefek değişiklikler mevvcuttu. Bence başka yerlere de soruşturun ve emniyet kemer ve hava yastığına girişmeden önce direkteki kemer toplama mekanizmalarına baktırın. Bir kaybınız olmaz. Doğrudur evet biz yaptık arkadaşım kullanıyordu araç kontrolden çıktı muhtemelen yağmurdan bariyerlere vurduk emniyet kemerleri arkadan takılıydı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 İki gündür iş yerinde bir arkadaşlar tartışıyoruz araç fiesta 2010 lastikler gidik vizeye girecek tutturdu ön ikiyi yeni alayım arklar dursun dedim la olum maddi gücün var ALLAH eksik etmesin önü değiştirdin yeni aldın arkalar cırt lastik ıslak zemin ani fren yaptın aracın arkası attı girdin biyeriye değermi ve bide başkasına çarparsan ne halt yiyecen ve ve zaten vizeden geçmez dedim topu topu 300 TL için öylemi dersin diyor. yine söylüyorum imkanları müsait arkadaş delirti beni en son lan yürü git ne alırsan al yolda yanıma,arkama,önüme geçme sakın dedim güvenlik ihmale ve birazda tutumluluğa gelmez bence Lastikçiye kiralık araçlarımızı götürdük. Kışlıkları söküp yazlıkları takarken ilk lafı, "abi iki lastik durumu orta, ikisi iyi, iyileri öne takıyorum" dedi. Yok dedim, arkaya takacaksın. Oturdum anlattım, inandı, tamam dedi Yorum bağlantısı
Okan Tansel 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 Lastikçiye kiralık araçlarımızı götürdük. Kışlıkları söküp yazlıkları takarken ilk lafı, "abi iki lastik durumu orta, ikisi iyi, iyileri öne takıyorum" dedi. Yok dedim, arkaya takacaksın. Oturdum anlattım, inandı, tamam dedi anlayandanmış ya inatçı olaydı hihih 1 Yorum bağlantısı
Güven Kaya 17 Nisan 2015 Yazar Paylaş 17 Nisan 2015 Daha önce emniyet kemer gergisi patlamış bir aracım oldu. Araç Mondeo MK. Emniyet kemer yuvasını (altta tüpü ile beraber değiştiriliyor) kendim değiştirdim. 1. Hava yastığı patlamadan emniyet kemer gergisi patlamaz. Bendeki patlamıştı. hava yastıklarını takmalarına rağmen hava yastığı ikaz ışığının kemer gergilerinden kaynaklandığını çözemedikleri için direnç ile bu ışığı söndürmüşlerdi. Yutrdışından çıkma kemer yuvası (tüpü ile birlikte) aldım ve taktım. daha sonra da direnci söktüm ve sistem tam anlamı ile sağlıklı çalışmaya başladı. Emniyet kemerlerinin ilk takışta sizi sarmasını sağlayan direklerdeki kemer toplayıcılardır. Emniyet Kemer gergisi patlamış aracımda bahsettiğiniz gibi kemer yığılma veya kemerin toplanmaması gibi bir olay ile karşılaşmadım. Bağlantısı da yok tu zaten 2. Eminyet Kemer gergisi (koltuk yanında dipte tüp vardır onlardan bahsediyorum ve kemer toka yuvasına bağldır) patladığı zaman hava yastığı sistemi arıza ışığı yakarak kullanıcıyı uyarır. Bahsettiğim bilgiler mondeo için ama o zaman yağtığım araştırmalarda farklı bir uygulama ile de karşılaşmadım. Mantık aynı ve ufak tefek değişiklikler mevvcuttu. Bence başka yerlere de soruşturun ve emniyet kemer ve hava yastığına girişmeden önce direkteki kemer toplama mekanizmalarına baktırın. Bir kaybınız olmaz. Abi iyide patlamadi airbag yanı icindeydim Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 Abi iyide patlamadi airbag yanı icindeydimBende onu diyorum ya işte Bir gariplik var diye. O bahsedilen gergi hava yastığı devresine baglidir ve patlarsa arıza ışığını da yakması lazım. Bu nedenle önce kemer toplayicilarina baktir derim ben. Yorum bağlantısı
Güven Kaya 17 Nisan 2015 Yazar Paylaş 17 Nisan 2015 Airbag Işığı yanıyor zaten abi şuan kemeri kime baktira bilirim peki ? Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 17 Nisan 2015 Paylaş 17 Nisan 2015 Airbag Işığı yanıyor zaten abi şuan kemeri kime baktira bilirim peki ? Valla o işe kim bakar bilemiyorum ki? benim kemer gerdiricisi patladığında kemer salınık durmuyordu.ama arızalıydı. Air-Bag ciye bir göster isetersen en azından ışık kodundan devrenin neresi arızalı onu öğrenebilirsin belki. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 Son aldığım bilgiye göre fiesta tokalarında tüp yok, kemerlerin içinde var. Airbag beyni kodlanıyor ve sadece kemerler değişiyor. Bizim Elvan otoda yenileri var kemerlerin orjinal olarak ve fiyatına 400x2= 800 lira diyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 (düzenlendi) Kemer gerdiricilerin bazıları toka tarafında (örnek Ford Focus II), bazıları da kemer toplayıcı tarafında (örnek opel vectra c2) olabiliyor. Ben öyle biliyorum. 25 Nisan 2015 tarihinde Mehmet Emin Taşdelen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts