Emre Öğüt 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 İyi geceler masaüstü bilgisayarım son zamanda beni biraz üzmeye başladı ve bugun nedenini tam olarak anlayamadığım bir şekilde kendini açmadı sonra ramleri sök tak yaptım açıldı ancak bu hataları verdi sebebi nedir formattan başka çare yokmudur yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 pcye takılı herhangi bir usb stick falan varmı ?= Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Emre usb girişlerinde sorun var. Birbirine temas eden bir kablo vs. olabilir. Aşırı akım uyarısı veriyor çünkü. Kasayı aç ve hepsini tek tek kontrol et. Farklı olan kendini belli eder zaten... Kolay gelsin... 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 14 Nisan 2015 Yazar Paylaş 14 Nisan 2015 Emre usb girişlerinde sorun var. Birbirine temas eden bir kablo vs. olabilir. Aşırı akım uyarısı veriyor çünkü. Kasayı aç ve hepsini tek tek kontrol et. Farklı olan kendini belli eder zaten... Kolay gelsin...usb den klavye ve mouse haricinde birşey yok ve kasa içindede birbirine temas edecek cinstende bir kablo yok herşey eski düzende malesefAcaba power danmı yapıyorki Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 14 Nisan 2015 Yazar Paylaş 14 Nisan 2015 Naptıysam olmadı şimdi bios bilini çıkardım sabaha kadar böylece dursun birde sabah bakacağım [emoji36] Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Emre dış tarafı değil iç tarafları kontrol edeceksin. Ayrıca ana kart üzerindeki kabloları da kontrol et. İnşallah çözülür sorun... 2 Yorum bağlantısı
Salih Temel 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 (düzenlendi) hocam usb portlarınızdan biri aşırı güç çekiyor anakart üzerindeki usb jumperlarını kontrol edin kasa ön usb bağlantı noklarına bakın tüm usb takılı aygıtları çıkartıp tekrar açmayı deneyin bakalım sonuç ne olacak geçmiş olsun 14 Nisan 2015 tarihinde Salih Temel tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 BIOS pilini söktükten sonra sabaha kadar beklemenize gerek yok. Güç kablosunu çekin, pili sökün. 5-10 kere açma tuşuna basın. Bu işlem statik elektriği boşaltacak ve BIOS'un resetlenmesine yol açacak. Sonra pili takın ve güç kablosunu takın. Sonra sistemi başlatın ve tarih saat ayarını girin. Düzelmesi gerekir. Bunlardan sonra yine usb hatası alırsanız klavye mouse'unuzu sökerek deneyin. Düzelirse yeni klavye mouse set'i almanın vakti gelmiş demektir. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2015 Paylaş 14 Nisan 2015 Bu hatayı genelde kasa flopy kısmına takılan usb,sdcard reader var ise yapar.Sıkıntılı ürünlerdendir.Anakart üzerindeki usb portunu kullanır. İhtimal ki dıştan usb flash disk takıldı ve sorunlu ise fazla akım çekmiştir buda koruma mahiyetinde sorun yapar.Sani yazmış uygulayın geçmez ise yenileme şart gibi. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Bence USB girişinde kısadevre olmuş. USB girişlerinizi tektek gözle kontrol edin. İçindeki teller kısa devre yapmış ve yüksek akım çekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 USB girişlerinden biri hata veriyor. Önce dıştan başlamak üzere sonra Anakartın içindeki portlara dikkatli bakıp başlayabilirsin. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 15 Nisan 2015 Yazar Paylaş 15 Nisan 2015 Usb girişlerini kontrol ettim usb portlarınıda kontrol ettim fakat bir anormallik göremedim:) dün pili çıkarmıştım sabah taktım ve bilgisayar hiç açılmıyor tuşa basıyorum açılıyor ve 1 sn sonra geri kapanıyor kafayı yiyicem[emoji1] Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Usb girişlerini kontrol ettim usb portlarınıda kontrol ettim fakat bir anormallik göremedim:) dün pili çıkarmıştım sabah taktım ve bilgisayar hiç açılmıyor tuşa basıyorum açılıyor ve 1 sn sonra geri kapanıyor kafayı yiyicem[emoji1] PSU size elveda diyor olabilir. Klavye mouse'u sökerek denediniz, değil mi? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 (düzenlendi) Usb girişlerini kontrol ettim usb portlarınıda kontrol ettim fakat bir anormallik göremedim:) dün pili çıkarmıştım sabah taktım ve bilgisayar hiç açılmıyor tuşa basıyorum açılıyor ve 1 sn sonra geri kapanıyor kafayı yiyicem[emoji1] Kontrol etmeyeceskin.Bu şekilde bir yere varamazsın.Kafayı yemende normal olur ama yeme dursun degmez. Portları ve usb ye takılı olanları komple sökerek test etmen şart. 15 Nisan 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 15 Nisan 2015 Yazar Paylaş 15 Nisan 2015 PSU size elveda diyor olabilir. Klavye mouse'u sökerek denediniz, değil mi?denedim bütün usb girişli araçları söktüm ama değişen birşey olmadı Kontrol etmeyeceskin.Bu şekilde bir yere varamazsın.Kafayı yemende normal olur ama yeme dursun degmez. Portları ve usb ye takılı olanları komple sökerek test etmen şart. kontrol ettim derken denedim öyle boş boş bakmadım tabiki 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 O halde ya anakart, ya psu gidici. Başka psu ile deneme şansı var mı? 2 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 denedim bütün usb girişli araçları söktüm ama değişen birşey olmadı kontrol ettim derken denedim öyle boş boş bakmadım tabiki Öyle ise durum belli. Yeni nesil ve biyük çogunlukta ota sınıf 2010 sonrası üretim bütün anakartlarda Usb portları diret güney köprüsüne baglıdır.Ara birim yoktur.Başka bir sebep bulamaz ise yapacak bir şey yok. Power supply düşük ihtimal bu hataya sebebiyet verebilir. 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 15 Nisan 2015 Yazar Paylaş 15 Nisan 2015 Başka bir psu ile deneme imkanım yok malesef.. Bilgisayarcı kuzenime kasayı ben bırakayım o zaman [emoji36] Bilgisayar ben gidiciyim diyordu son zamanlarda kasaya hafif bir darbe geldiğinde bile kendini kitliyordu ram leri sök tak yapmadan açılmıyordu[emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 15 Nisan 2015 Yazar Paylaş 15 Nisan 2015 Sonucu bekliyoruz, geçmiş olsun.Sani bey peki kasaya darbe gelince kendini neden kitler önceleri yapmazdı böyle şeyler Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Şase alıyor muhtemelen. Anakart sökülüp tekrar montajlanmalı kasaya. Çevresel birimler de neden olabilir ama nadirdir. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 15 Nisan 2015 Yazar Paylaş 15 Nisan 2015 eve geldim ve ilk iş olarak kasayı elime aldım sökülebilecek herşeyi söktüm tek tek kabloları soketleri temizledim bir power'ı sökmedim söküp temizleyip ve herşeyi titizce kontrol ettikten sonra taktım ve çalıştı çok şükür tavsiyede bulunan ve yardım eden herkese teşekkür ederim:) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 yeni nesil lehimler kurşunsuz. 3-4 yılda lehimler bozuluyor. bu büyük etken. darbede de bu nedenle sıkıntılı noktalar kendini bırakır. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 eve geldim ve ilk iş olarak kasayı elime aldım sökülebilecek herşeyi söktüm tek tek kabloları soketleri temizledim bir power'ı sökmedim söküp temizleyip ve herşeyi titizce kontrol ettikten sonra taktım ve çalıştı çok şükür tavsiyede bulunan ve yardım eden herkese teşekkür ederim:) Hadi geçmiş olsun. Tahminim tuttu demek ki 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts