İçeriğe Yönlendir

Sistemsel Bir Sıkıntı Var

Emre Öğüt

Recommended Posts

Emre Öğüt

İyi geceler masaüstü bilgisayarım son zamanda beni biraz üzmeye başladı ve bugun nedenini tam olarak anlayamadığım bir şekilde kendini açmadı sonra ramleri sök tak yaptım açıldı ancak bu hataları verdi sebebi nedir formattan başka çare yokmudur yardımlarınızı bekliyorum

96f8bdc15edc8ebccdca2223901d11a8.jpg

752b127dd984a8275f1297d9fe1ac981.jpg

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Emre usb girişlerinde sorun var. Birbirine temas eden bir kablo vs. olabilir. Aşırı akım uyarısı veriyor çünkü. Kasayı aç ve hepsini tek tek kontrol et. Farklı olan kendini belli eder zaten... Kolay gelsin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Emre usb girişlerinde sorun var. Birbirine temas eden bir kablo vs. olabilir. Aşırı akım uyarısı veriyor çünkü. Kasayı aç ve hepsini tek tek kontrol et. Farklı olan kendini belli eder zaten... Kolay gelsin...

usb den klavye ve mouse haricinde birşey yok ve kasa içindede birbirine temas edecek cinstende bir kablo yok herşey eski düzende malesef

Acaba power danmı yapıyorki

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Naptıysam olmadı şimdi bios bilini çıkardım sabaha kadar böylece dursun birde sabah bakacağım [emoji36]

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Emre dış tarafı değil iç tarafları kontrol edeceksin. Ayrıca ana kart üzerindeki kabloları da kontrol et. İnşallah çözülür sorun...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Salih Temel
(düzenlendi)

hocam usb portlarınızdan biri aşırı güç çekiyor

anakart üzerindeki usb jumperlarını kontrol edin

kasa ön usb bağlantı noklarına bakın 

tüm usb takılı aygıtları çıkartıp tekrar açmayı deneyin

bakalım sonuç ne olacak

geçmiş olsun 

tarihinde Salih Temel tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

BIOS pilini söktükten sonra sabaha kadar beklemenize gerek yok.

Güç kablosunu çekin, pili sökün. 5-10 kere açma tuşuna basın. Bu işlem statik elektriği boşaltacak ve BIOS'un resetlenmesine yol açacak. Sonra pili takın ve güç kablosunu takın. Sonra sistemi başlatın ve tarih saat ayarını girin. Düzelmesi gerekir.

Bunlardan sonra yine usb hatası alırsanız klavye mouse'unuzu sökerek deneyin. Düzelirse yeni klavye mouse set'i almanın vakti gelmiş demektir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Bu hatayı genelde kasa flopy kısmına takılan usb,sdcard reader var ise yapar.Sıkıntılı ürünlerdendir.Anakart üzerindeki usb portunu kullanır. 

İhtimal ki dıştan usb flash disk takıldı ve sorunlu ise fazla akım çekmiştir buda koruma mahiyetinde sorun yapar.Sani yazmış uygulayın geçmez ise yenileme şart gibi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bence USB girişinde kısadevre olmuş. USB girişlerinizi tektek gözle kontrol edin. İçindeki teller kısa devre yapmış ve yüksek akım çekiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

USB girişlerinden biri hata veriyor. Önce dıştan başlamak üzere sonra Anakartın içindeki portlara dikkatli bakıp başlayabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Usb girişlerini kontrol ettim usb portlarınıda kontrol ettim fakat bir anormallik göremedim:) dün pili çıkarmıştım sabah taktım ve bilgisayar hiç açılmıyor tuşa basıyorum açılıyor ve 1 sn sonra geri kapanıyor kafayı yiyicem[emoji1]

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Usb girişlerini kontrol ettim usb portlarınıda kontrol ettim fakat bir anormallik göremedim:) dün pili çıkarmıştım sabah taktım ve bilgisayar hiç açılmıyor tuşa basıyorum açılıyor ve 1 sn sonra geri kapanıyor kafayı yiyicem[emoji1]

PSU size elveda diyor olabilir. Klavye mouse'u sökerek denediniz, değil mi?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Kontrol etmeyeceskin.Bu şekilde bir yere varamazsın.Kafayı yemende normal olur ama yeme dursun degmez. :biggrin:

Portları ve usb ye takılı olanları komple sökerek test etmen şart.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

PSU size elveda diyor olabilir. Klavye mouse'u sökerek denediniz, değil mi?

denedim bütün usb girişli araçları söktüm ama değişen birşey olmadı

Kontrol etmeyeceskin.Bu şekilde bir yere varamazsın.Kafayı yemende normal olur ama yeme dursun degmez. :biggrin:

Portları ve usb ye takılı olanları komple sökerek test etmen şart.

kontrol ettim derken denedim öyle boş boş bakmadım tabiki
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

O halde ya anakart, ya psu gidici. Başka psu ile deneme şansı var mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

denedim bütün usb girişli araçları söktüm ama değişen birşey olmadı

kontrol ettim derken denedim öyle boş boş bakmadım tabiki

Öyle ise durum belli.

Yeni nesil ve biyük çogunlukta ota sınıf 2010 sonrası üretim bütün anakartlarda Usb portları diret güney köprüsüne baglıdır.Ara birim yoktur.Başka bir sebep bulamaz ise yapacak bir şey yok.

Power supply  düşük ihtimal bu hataya sebebiyet verebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Başka bir psu ile deneme imkanım yok malesef..

Bilgisayarcı kuzenime kasayı ben bırakayım o zaman [emoji36]

Bilgisayar ben gidiciyim diyordu son zamanlarda kasaya hafif bir darbe geldiğinde bile kendini kitliyordu ram leri sök tak yapmadan açılmıyordu[emoji16]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Sonucu bekliyoruz, geçmiş olsun.

Sani bey peki kasaya darbe gelince kendini neden kitler önceleri yapmazdı böyle şeyler
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şase alıyor muhtemelen. Anakart sökülüp tekrar montajlanmalı kasaya. Çevresel birimler de neden olabilir ama nadirdir.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

eve geldim ve ilk iş olarak kasayı elime aldım  :flowers:

sökülebilecek herşeyi söktüm tek tek kabloları soketleri temizledim bir power'ı sökmedim :D söküp temizleyip ve herşeyi titizce kontrol ettikten sonra taktım ve çalıştı çok şükür :biggrin:

tavsiyede bulunan ve yardım eden herkese teşekkür ederim:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yeni nesil lehimler kurşunsuz. 3-4 yılda lehimler bozuluyor. bu büyük etken. darbede de bu nedenle sıkıntılı noktalar kendini bırakır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

eve geldim ve ilk iş olarak kasayı elime aldım  :flowers:

sökülebilecek herşeyi söktüm tek tek kabloları soketleri temizledim bir power'ı sökmedim :D söküp temizleyip ve herşeyi titizce kontrol ettikten sonra taktım ve çalıştı çok şükür :biggrin:

tavsiyede bulunan ve yardım eden herkese teşekkür ederim:)

Hadi geçmiş olsun. Tahminim tuttu demek ki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...