İçeriğe Yönlendir

Fiesta Coilover Mı Yoksa Air Suspansiyon Mu

Eray Eçim

Recommended Posts

Eray Eçim

Merhaba abilerim, kardeşlerim, aklımda fiestama air koymak var, ama yaşadığım şehir zonguldak ve yolları çok bozuk bu sebepten dolayı airin patlama olasılığı da varmış duyduğum kadarıyla, coilover almamın daha yararlı olacağını söylüyorlar arkadaşlarım, sizinde bilgilerinizi almak isterim istediğim basıklık çok yüksek olacağından dolayı ben sadece park ederken felan görünüş amacıyla taktırmak istiyorum, ayrıca aracımda eibach pro kit 3.5 cm yay zaten mevcut kalitesi çok iyi ama fazla basık değil araç, anlayacağınız zonguldakda bir farklılık yaratmak istiyorum, tekrar düşünceleriniz için yorumlarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk

Air derim başkası yalan :) Son düzenlemelerle bi çok parçasını geliştirdiler artık dahada sağlıklı , sadece yaptırdığını yeri iyi seçin gerisi kolay :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yollar bozuk diyorsunuz . bir seçim: coilover. aracı aşırı alçaltmak için üretilmiş bir düzenek. 2. seçim sabit yaylanmadan gidecek bir air ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Air olan oem araçların altında 20.000 avroluk sistem yatıyor, aynı konfor ve güvenliği sağlamak çok zor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eray Eçim

Air derim başkası yalan :) Son düzenlemelerle bi çok parçasını geliştirdiler artık dahada sağlıklı , sadece yaptırdığını yeri iyi seçin gerisi kolay :)

sanırım zonguldak da air suspansiyon takıcak usta şuanda yok [emoji2][emoji2] bakalım nasipse istanbulda iyi bir tuning dükkanı bulacağım allahın izniyle [emoji4]

Air olan oem araçların altında 20.000 avroluk sistem yatıyor, aynı konfor ve güvenliği sağlamak çok zor.

abi yani air diyosun kısaca [emoji2]
Yorum bağlantısı

sanırım zonguldak da air suspansiyon takıcak usta şuanda yok [emoji2][emoji2] bakalım nasipse istanbulda iyi bir tuning dükkanı bulacağım allahın izniyle [emoji4]

2 bine bağlanacak air ile yol alınmaz diyor servet abi :) bozuk yollarda 3.5 bile dert iken coil ve air..
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizim yan tükkan air montajı yapıyor da duyduğum rakmalar 6bin li tabiki orjini gibi yaylanma yok sabit ttir air ler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Eçim

bizim yan tükkan air montajı yapıyor da duyduğum rakmalar 6bin li tabiki orjini gibi yaylanma yok sabit ttir air ler

valla başkan 6 bin tl iyi para ama aire değer diye düşünüyorum Yaşadığım memleket küçük bir yer zafer de tek kişilik [emoji2]
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

air ın nasıl bir sistem olduğunu incelediniz mi? beklenti bozuk yolda rahat seyahat mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

air ın nasıl bir sistem olduğunu incelediniz mi? beklenti bozuk yolda rahat seyahat mi?

Airmadz ise accuair diye ithal bir firmanın beyni kullanılıyor abi sanırım özel stageleri var en basitleri bile 5binde ancak kontrol ünitesi pahalı diye biliyorum her tekerlek ayrı kumanda ediliyor korumalı sistemler vs varmış ve Android cihazlardan da kumanda edilebiliyor. Ancak tabiki bizim sanayimiz her araca air procesi ile isuzu körüklerini kesip biçip uyduruyorlar
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Airride montajı için aracın helezonları kaldırılıp, bağlı bulunduğu şase'lerini kesiyolar. Bazısı 6.000tl verip, sırf havası için yaptırır. Bazısına 6000tl versen arabana bunu yapcaz desen, üstüne dayak yersin..

Karar tamamen kullanıcının insiyifiyatinde..

Sistem burada çok güzel anlatılmış..

298e40d844cc63304dc98457b246f154.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk

Birçok aircide air yaptırmış birisi olarak , ve bi çok yerde air yapılmış arabaları kullanmış olarak air yapilicaksa bursada hayrettin ustada yapılır diyorum .

Saselerin kesilmesi ise araca isteğe ustaya gore değişiyor . daha 1 hafta önce istanbulda maslakta yaptırdık passata , şase kesimi vs olmadı ve araba orijinal görüntüsüyle orijinal marspielleriyle yere yakınlığı iki cm kadar . simdi yaptığımız tamponlarla araç komple yerde .

Ama dediğim gibi yaptirdiginiz yeri iyi secmeniz lazim , nerdeyse dükkâna airsiz araba gelmiyor yada bizim kendimizin yada yakin çevremizdeki arabaların %90 i airli . İstanbul da yapan firmalardan eski sistemleri ciddi anlamda çukurlarda sektirende var , simdi yeni parçalarla orjinalden daha fazla konfor verende var . Bana sorucak olursanız ben air için 6 milyar verip airmadz de yaptirmam , hayrettin üstada yaptiripta memnun olmadığımız araba yok . araca gore fiyat 3-4 bin arasında değişir ..

Yorum bağlantısı
Eray Eçim

tabiki çok fazla rahat seyahat değil ama, bozuk yolda sıkıntı vermesin yeter
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Araba değiş, mesela ben dün normal yaylarımla bizim salako yollarda parke taş yolun içinden geçen su kanalı şeklinde oluklar var, onu geçerken tamponun altını sürrtüm, 4 kişiydik araçta, bundan sonra SUV alacağım sanırım, mondi alayım diyordum fikrimi gözden geçireceğim bundan sonra, yükseklik 18 cm. den az olmamalı, bizim yollara tank lazım, bırak coili havalıyı, bunlar aracı alçaltmak için zaten, havalı da zaten tam havalı değil anladığım kadarıyla, yani bir mersonun havalısı gibi değil, yolda bozuksa sakın girişme böyle işlere...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Eçim

Araba değiş, mesela ben dün normal yaylarımla bizim salako yollarda parke taş yolun içinden geçen su kanalı şeklinde oluklar var, onu geçerken tamponun altını sürrtüm, 4 kişiydik araçta, bundan sonra SUV alacağım sanırım, mondi alayım diyordum fikrimi gözden geçireceğim bundan sonra, yükseklik 18 cm. den az olmamalı, bizim yollara tank lazım, bırak coili havalıyı, bunlar aracı alçaltmak için zaten, havalı da zaten tam havalı değil anladığım kadarıyla, yani bir mersonun havalısı gibi değil, yolda bozuksa sakın girişme böyle işlere...

abicim ilk öncelikle yorumun için teşekkür ederim şimdilerde zonguldakta sıcak asfalt çalışması olduğu için böyle bir işe girişiyorum, sanırım bundan sonra da yolu bozmazlar gibime geliyor çünkü her şekilde alt yapı sağlandı, sıcak asfalt uygulandıktan sonra yaptırmayı düşünüyorum allahın izniyle, bizim yollarımızda traktör bile bozulur [emoji2][emoji2]
Yorum bağlantısı

İstanbul park'ta pist asfaltında olmasına rağmen airride sisteme sahip polo virajda takla attı.. projelik,sağdan yavaş yavaş gitmelik araç olmadıktan sonra air yaptırmayı hiç sağlıklı bulmuyorum. o yapmış bu yapmış sorun olmamış falan fasa fiso, giderken o körük bi patlasa virajda Allah korusun.. 

Geçen gün şehir içi hatlarda kullanılan mercedes otobüslerden biri yanımdayken bir patlama sesi duydum, lastik gümledi sandım. Otobüsün sağ arka tarafı şasi üstüne oturdu, hareket halinde dahi olsa otobüs için çok sorun yaratmaz ağırlığından çift teker oluşundan vs belki ama binek araçlar için hiç güven vermiyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...