İçeriğe Yönlendir

Bujilerde Yağlanma Sebebi Nedir ?

Uğur Çınar

Recommended Posts

Uğur Çınar

bujilerde yaglanma gördüm şu an arac calişmiyor yeni buji alıp değişeceğim tekrar aynısı olmaması için ne yapabilirim ?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Polo aracimda.basima gelmisti aynisi ust kapak taslanip sivi conta yapilarak takilmisti sorun cozulmustu

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

bujilerin ust tarafinda vardi yaglanma bizde de. ust kapak contasi dedi usta ve degistik simdi test surecindeyiz. ama sizinki alt tarafi sanirim

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

durum çok iyi değil sanırım.bujileri temizle tak.buji değişmen çözüm değil ki,yağlamayı kesmen çözüm.

genelde segman değiştirme ile çözülen bir sorun sanıyorum.

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Abi ne yaptiysam calistiramadim sifir buji taktim yemedi calissa direk tamirciye gidecektim tamirciyi bekloyoruz su an

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

kapaktaki lastik conta o kuruyup kırılıp dökülüyor benim daha önce fiesta aracımda olmuştu yalnız o buji yuvaları bildiğin yağ doluydu bakım zamanı gördük şaşırdık ne çekişte ne çalıştırmada bir şey hissettirmemişti hatta istanbul-tokat arası geldim bende bir ford sahibi olarak Lord olmanın anlamını orda idrak ettim :) geçmiş olsun diyim inşallah büyük bir sorun deildir

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Aynen tesekkirler simdi atesleme bobini buji kablosu bujiler hspsini yenilicegiz ekstra olarak benzin pompasida aldik su cekiciden indirdik siradan kontrol edilecek bilgisayara baglanacak

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Sikinti gorundugu kadariyla samandira da kablo yanmis ondan cikti simdi samandira ariyorum deli gibi

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

arabanın çalışmaması şuan için bujiden değilse bile,bujinin o hali içler acısı.acil önlem alman lazım Uğur.komple motora doğru gidiyorsun.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Depo icindeki sani b108fe6605855d11916db5ce3f18715a.jpg

Su anda bujiler kablosu bobin hersey degisti tik yok son olarak pompaya bakilirken kablonun yandigi gorfuk komple samandira aldik sifir takildi birazdan mars basip calismayi test edecez

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Aracımın üst kapak contasından kaçırırken önemsemedim 2 sene bindim sonra yağ kokusundan dolayı  değiştirdim çekişte hiç bir fark olmadı , bujiler yağ içindeydi yağlı olarak nasıl çalıştı o kadar zaman nasıl çekiş fark etmedi bilmiyorum .Tabi ben sadece yağ kaçıyor diye biliyordum halbuki bujileri yağlıyormuş bu şekilde  . Hatta eskiden daha az yakıyordu yakıt arttı saçma ama böyle oldu ford motoru ilgiyi pek sevmiyor sanırım   :biggrin:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yakıt şamandırası ile bujideki yağın alakasını çözemedim :s

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Alaka yok sani calismama sebebi samandira icimdeki kablonun yanmis olmasi arac calistirdik sabki sente atlamis gibi calisiyor motor ic tesisatiyla alakali baska sorin cikti bu sorunlari hallettikten sonra yaglanma sebenine bakacagiz

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

kapak contası olamaz.

1- sekmanlar gitmiş. yani motor yapılacak

2- hatalı yağ kodu

sekman sorununu daha kalın yağ koyarak geçici olarak bertaraf edebilirsiniz.

aşırı yağ konması gibi nedenlerle valf ringlerinden içeri de kaçabilir emme tarafında özellikle PCV hattı tıkalı sökülü ise.

valf ring değişimi:

yağ doğru ise ve kompresyon iyi çıkıyorsa muhtemelen valf ringleri değişecektir.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

aşırı yağ konması gibi nedenlerle valf ringlerinden içeri de kaçabilir emme tarafında özellikle PCV hattı tıkalı sökülü ise.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Bujinin uc kısmında yaglanma yok dış kısmındaki yaglanma üst kapak contasından kaynaklanıyor. Yani silindir kapagınìn sökülmesine gerek yok

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
ömer annadinç

Maalesef araba motor istiyor gibi geçen ay bir arkadaşımın motoru indirdik aynı sorunlar ondada vardı.Hayrlısı olur inşallah

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...