İçeriğe Yönlendir

Arka Camda Oluşan Leke

İsmail Pınar 2

Recommended Posts

İsmail Pınar 2

2010 Fiesta aracımın arka camında su püskürtücünün çıkışından itibaren camın ortasına kadar uzanan bir leke var arkadaşlar. Leke su izi gibi ama ıslak bezle bastırarak sildim bir kaç kez araç yıkadım çıkmadı. Büyük bir ihtimalle antifirizli cam suyunun bıraktığı bir iz. Mevcut cam suyunu kış ayında koymuştum ve hiç su karıştırmamıştım. Çözüm için yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. 

Yorum bağlantısı

Bir zamanlar lagunam vardı siyah fiskiye kuyu suyu arabayı komple park halindeyken yıkamış ve güneşte kurumuş yıkattım ama çıkmamıştı siyah araba benek benek ti kaportayı mazotla camları sirke ile yıkamıştım hızlı bir şekilde bir tane leke kalmamıştı sirke çözüm olur gibime geliyor

Yorum bağlantısı
İsmail Pınar 2
(düzenlendi)

Sirkeyi deneyeceğim ama bu yöntem genelde kireç lekesi için, ben silecek haznesine hiç su koymadım ve bu izin püskürtücüden çıkan cam suyundan olduğuna eminim. Sanırım hiç su karıştırmadığım için antifirizli cam suyu leke yaptı. Sirkeyi deneyeceğim. Bu sorunla hiç karşılaşan yok mu acaba. Oysa aldığım ürüne dikkat ederim Ankara da olduğum için antifirizli cam suyunu seyreltmedim şu lekeyi (cam suyu izini )bir çözsem bundan sonra seyrelteceğim. 

tarihinde İsmail Pınar 2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Sirkeyi deneyeceğim ama bu yöntem genelde kireç lekesi için, ben silecek haznesine hiç su koymadım ve bu izin püskürtücüden çıkan cam suyundan olduğuna eminim. Sanırım hiç su karıştırmadığım için antifirizli cam suyu leke yaptı. Sirkeyi deneyeceğim. Bu sorunla hiç karşılaşan yok mu acaba. Oysa aldığım ürüne dikkat ederim Ankara da olduğum için antifirizli cam suyunu seyreltmedim şu lekeyi (cam suyu izini )bir çözsem bundan sonra seyrelteceğim. 

Aldığınız cam suyu konsantre ise su ile karıştırmadan iz yapabilir belki. Sirkeyi bir fısfısa koyun ve aracınızı yıkadıktan sonra bu şekilde sıkıp kurulayın camlarınızdaki yağmur lekeleri yok olur :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Yığılı

Sirke işe yaramadı.

hocam aradan 4 ay geçmiş, bir çözüm bulabildiniz mi?

benimde ön cam'da cam suyum leke bırakmış nasıl olduysa (su koyarım hep), yıkattım cam sil 'le çıkartamadık. alkolle denedim olmadı, sirkeyi deneyeyim diyorum.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Yığılı

Merhabalar, bu konuda sıkıntım devam ediyor. Üzüm sirkesiyle epey uğraştım ama bana mısın demedi.

Mini hasar kapsamında kaskoya hallettirebilir miyim diye düşünüyorum bu sıralar? Var mı alternatif çözümü olan? İnternetten bir iki leke çıkarıcı sipariş ettim (şundan mesela: http://www.hepsiburada.com/local-cleaner-e-266-agir-kir-yag-ve-leke-sokucu-200-ml-p-OTYAGLCL0008?productId=otyaglcl0008&categoryId=20035742 )

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Elma sirkesi ile uygulama çözüm olacaktır, cam suyunun içerisine de eklenirse bir miktar normal şartlarda da faydalı olacaktır. 

Yorum bağlantısı

Merhabalar, bu konuda sıkıntım devam ediyor. Üzüm sirkesiyle epey uğraştım ama bana mısın demedi.

Mini hasar kapsamında kaskoya hallettirebilir miyim diye düşünüyorum bu sıralar? Var mı alternatif çözümü olan? İnternetten bir iki leke çıkarıcı sipariş ettim (şundan mesela: http://www.hepsiburada.com/local-cleaner-e-266-agir-kir-yag-ve-leke-sokucu-200-ml-p-OTYAGLCL0008?productId=otyaglcl0008&categoryId=20035742 )

Ben bu üründen kullandım ve lekeye dair hiç birşey kalmadı aracımın camında.

http://www.doganerotomotiv.com/?islem=urun_detay&id=427&menuID=76

carpex-cizik-gideric_VF7o.jpg

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Yeni alınmış maket bıçağı ile su eşliğinde yaklaşık 45 derece açıyla camı traş edin. Boya yapılan bir yerden geçerken boya partikülleri uçarak cama yapışırlar. Arabayı yıkadıktan sonra camı kurularken bezin ses yaptığını hissettiğimde yine cama boya yapışmış olduğunu anlar ve yukarıda anlattığım yöntemle temizlerim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı

Elma sirkesi ile uygulama çözüm olacaktır, cam suyunun içerisine de eklenirse bir miktar normal şartlarda da faydalı olacaktır. 

teşekkürler bir de elma sirkesini deneyeyim. İnternette daha çok üzüm görünce üzüm sirkesi denemiştim

Ben bu üründen kullandım ve lekeye dair hiç birşey kalmadı aracımın camında.

http://www.doganerotomotiv.com/?islem=urun_detay&id=427&menuID=76

teşekkürler, aldığım ürün çözüm vermezse deneyebilirim.

Yeni alınmış maket bıçağı ile su eşliğinde yaklaşık 45 derece açıyla camı traş edin. Boya yapılan bir yerden geçerken boya partikülleri uçarak cama yapışırlar. Arabayı yıkadıktan sonra camı kurularken bezin ses yaptığını hissettiğimde yine cama boya yapışmış olduğunu anlar ve yukarıda anlattığım yöntemle temizlerim.

hocam çizmeyelim camı kökten :) ?

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

teşekkürler bir de elma sirkesini deneyeyim. İnternette daha çok üzüm görünce üzüm sirkesi denemiştim

teşekkürler, aldığım ürün çözüm vermezse deneyebilirim.

hocam çizmeyelim camı kökten :) ?

Üç temel şart:

1- 45 derece açı (jileti tutan parmaklarınızın büķüm yeri cama temas ederse açıyı tutturursunuz)

2-jilete baskı uygulamayacaksınız.

3-Kapağı delikli 0.5 lt su şişesinden sol elinizle jiletin hareket ettiği bölgelere su fışkırtacaksınız.

jileti hareket ettirirken cam yüzeyine yapışmış olan her türlü pütürü hissedersiniz. Temizlenmiş olan noktalada jileti dolaştırırken yağ gibi kaydığını hissedersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı

Üç temel şart:

1- 45 derece açı (jileti tutan parmaklarınızın büķüm yeri cama temas ederse açıyı tutturursunuz)

2-jilete baskı uygulamayacaksınız.

3-Kapağı delikli 0.5 lt su şişesinden sol elinizle jiletin hareket ettiği bölgelere su fışkırtacaksınız.

jileti hareket ettirirken cam yüzeyine yapışmış olan her türlü pütürü hissedersiniz. Temizlenmiş olan noktalada jileti dolaştırırken yağ gibi kaydığını hissedersiniz.

Çok teşekkürler, en son çare olarak buna başvurayım bundan sonra aklımda bulunsun. Tehlikeli bir yol gibime geldi :)

Bu arada linkte önceden verdiğim E266 diye geçen kir,yağ sökücü epey işe yaradı neredeyse (%100 olmadı ama çok dikkatli bakmanız gerekiyor) tertemiz oldu, 15-20dk makrofiber bezle silerek çözüm bulabildim. E266'da 2 TL bu arada, benzer sıkıntı yaşayan olursa.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...