Çağatay Koçyiğit 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Herkese merhaba, arabamda oluşan bir arızaya karşı bilgi ve birikimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Açıkçası servise götürmeye cesaret bile edemedim. Sorun şu ki direksiyonu sağa ve sola tam çevirmeye çalışırken yoğun bir ses çıkartıyor. Uğulduyor resmen. Bir de hareket halinde sağa veya sola tam kırdığımda arabadan çatur çutur sesler geliyor. Resmen direksiyonu kırmaya korkuyorum sanki birşeyler kırılacak aşağa inecek hissi veriyor. Yaklaşık 2 aydır böyle bir sorun var. Çok acil bir durum mudur? Daha büyük arızalara sebebiyet verir mi? Ben Çanakkale de öğrenciyim ve 5-6 hafta sonra Ankara ya ailemin yanına döneceğim. O zaman baktırmayı düşünüyorum fakat çok geç kalırmıyım ve tabi buradan Ankara ya gideceğim uzun yolu da düşünüyorum. Bu arızaların sebepleri ve çözümleri hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Engin Avcı 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 ilk önce direksiyon hidroliğini kontrol edin derim. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Bende takıntılıyım sesi duyduğum anda götürürdüm sonuçta direksiyon bu şekilde kullanmak tehlikeli. Yorum bağlantısı
Çağatay Koçyiğit 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 En kısa zamanda götürüp baktırsam iyi olacak sanırım. Teşekkür ederim cevaplar için. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Hidroliği kontrol edin öncelikle. Muhtemelen pompanız gidici. Yorum bağlantısı
Onur Gülay 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 bende de küt diye bir ses geliyor, bazen .Direksyonu çevirirken. anlam veremiyorum uğultu hafifte olsa yapıyor, kaputu açınca geliyor ama normal mi değil mi bilemiyorum. Ahh ya derslerimde kötüydü neden bizimkiler cezalandırmak maksatında beni sanayide bir usta yanına çırak vermemişler.Genç yaşta saçlarım beyazlayacak Yorum bağlantısı
Onur Urhan 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 (düzenlendi) aynı durum bizim arkadaşın aracında da var. pompa değişecek ancak işin kötü tarafı Türkiyede aramadığımız parçacı kalmadı orijinal pompa yok otosandan da baktırdık yok da yok. Çıkmacılardan gelecek parçaya kaldı iş. o da sağlam çıkarsa tabi. 21 Mayıs 2013 tarihinde Onur Urhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 aynı durum bizim arkadaşın aracında da var. pompa değişecek ancak işin kötü tarafı Türkiyede aramadığımız parçacı kalmadı orijinal pompa yok otosandan da baktırdık yok da yok. Çıkmacılardan gelecek parçaya kaldı iş. o da sağlam çıkarsa tabi. Revize ettirin. Çıkma alacağınızın da 100km sonra öyle olmayacağı ne malum? Yorum bağlantısı
Onur Urhan 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 Revize ettirin. Çıkma alacağınızın da 100km sonra öyle olmayacağı ne malum? Çıkma parça geldi o da aynı çıktı 100 km geçmeden, anında. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 Çıkma parça geldi o da aynı çıktı 100 km geçmeden, anında. Ağlanacak hale gülüyorum Sıkmayın canınızı. İade edebildiniz galiba? Yorum bağlantısı
Onur Urhan 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 Ağlanacak hale gülüyorum Sıkmayın canınızı. İade edebildiniz galiba? araç benim değil arkadaşın mesele iade de değil, satıcı sorun çıkarmıyor. mesele o pompayı yeniden sökmek. Öyle bir yerde ki motoru indir daha kolay sayılır. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 araç benim değil arkadaşın mesele iade de değil, satıcı sorun çıkarmıyor. mesele o pompayı yeniden sökmek. Öyle bir yerde ki motoru indir daha kolay sayılır. Tecrübeler, yenilen kazıkların birleşkesidir 1 Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 kolay gelsin maalesef KA nın motor bölümü çok dar, bizde otomatik gergi rulmanı ve devir daim için motor üst kulağıını söküp motoru yarım indirmek zorunda kalmıştık, tabi ön tarafta pompa vs söküldü Yorum bağlantısı
Mehmet Kıdıman 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 bende yaşadım o surunu 1 süre kullandım 2 ay gibi hidrolik de patladı. direksiyon power ı dedi usta sanıyorum pompadan bahsediyor . değişti patlayan hortumda değişti. 330 tl gibi bir rakam verdim hepsine. yaklaşık 1 yıl oldu. ankaraya geldiğinde ustaya gösterebiliriz. çok meşguldum o aralar detay bilmiyorum. mesaj atarsın şayet usta bilmiyorsan yardımcı olmaya çalışırım. Yorum bağlantısı
Fırat Özdemir 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 orijinal pompa bulmuştum ,1.5 yıl önce Göztepe sanayide ford parçacısı karşıdan getirtmişti,hatta ilkinde hafif ses var diye iade alıp 2. orijinal direksiyon pompasını göndermişlerdi. 1 Yorum bağlantısı
Can Göze 7 Haziran 2013 Paylaş 7 Haziran 2013 arkadaslar benimde direksiyon revize oldu direksiyon kutusu yag eksiltmem oldu cok su an sorun yok. gram eksiltmiyo terleme yok . ancak arac duruken arnavult kaldirimi gibi yerlerde lastik tutunabilmesi iyi olan dururken tam sag ve sol da solda az ama sağ da vooooo diye bi ses geliyor bu ses rolanti 850 de iken var biraz gaz verirsem ayaktan 1000 1200gibi yapmiyo sag sol habire cevir ses yok simdi dedilerki direksiyon pompasindan geliyor ses icindeki o ringlerden yag geri kaciyo basinc tutturamadiğindan ses yapiyor devir artinda basinc artiyo yapmiyo sana sorun cikarmaz dururken cok kasma dediler giderken zati ses yok revize si olur dediler sıfırda 350tl miş ama yag eksiltme yok. bu arada cok az bi bosluk bendede var mafsaldan değil kutudan dediler icinden sıkıntı olmazmiş vizeden de gecti revize yapmadan oncede vardi hala var. Yorum bağlantısı
İlker Turan 11 Haziran 2013 Paylaş 11 Haziran 2013 Kronik ford ka sorunu Aynı sorundan bende şikayet ediyorum fakat her an değil yağ koymadığım zaman oluyor. Benim aracımda direksiyon manevralarında aşırı uğultu vardı. Yağın eksildiğini fark ettim ve tamamladım. Ses yaklaşık bir km sonra kesildi. Ardından ustaya gösterdim yağ kaçağı var tamiri 300 lira civarı dedi. Para sıkıntısından dolayı yaptıramadım. Onun yerine bagajıma 1 litre direksiyon yağı koydum ayda 1 kez yaklaşık yarım çay bardağı ekliyorum ve kesinlikle ses yapmıyor. Direksiyon um da her daim pamuk gibi. Yorum bağlantısı
Can Göze 11 Haziran 2013 Paylaş 11 Haziran 2013 bende eksilme yok ancak bayadir ayni seviyede Yorum bağlantısı
ismail alsancak 30 Haziran 2013 Paylaş 30 Haziran 2013 benim keçelerde de kaçırma var sağ taraftan çok az. Sabahları aracı yerinden çıkarırken bakyıyorum 2-3 damla büyüklüğünde bile değil birde benim direksiyon sert acaba başka bir yerde sıkıntı mı var ? Direksiyon pompasını revize ettiren arkadaşlar memnunmu ömrü ne kadar ? Yorum bağlantısı
Didem Dönmez 20 Temmuz 2013 Paylaş 20 Temmuz 2013 merhaba, benim arabam da fort ka,98 model. hydrolik yağ akıtıyor sağ ve sol keçelerden.yaklaşık 1200tl masraf çıkardılar,orjinal direksiyon kutusuyla değiştirince... bu fiyatı veren usta bir ahbabın tanıdığı... eğer bu masrafı yapmak istemiyorsam, hydrolik yağ konulan yere 1lt motor yağı döktüğümde keçelerin tamamen dolacağı ve bir daha hiç sızdırma yapmayacağını söyledi... arabama zararı olur mu? bilen varmı? benim keçelerde de kaçırma var sağ taraftan çok az. Sabahları aracı yerinden çıkarırken bakyıyorum 2-3 damla büyüklüğünde bile değil birde benim direksiyon sert acaba başka bir yerde sıkıntı mı var ? Direksiyon pompasını revize ettiren arkadaşlar memnunmu ömrü ne kadar ? yağ devamlı azalıyor zaten, hergün eklemem gerekiyor malesef. direksiyon kutusunu açtıklarında eğer arıza giderilemezse orjinal parça takmak gerekiyormuş. çıkma parça hiç tavsiye edilmiyor. yağ azaldığında ya da bittiğinde hem ses yapıyor hemde zorluyor zaten. siz götürdünüz mü ustaya? Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 20 Temmuz 2013 Paylaş 20 Temmuz 2013 merhaba, benim arabam da fort ka,98 model. hydrolik yağ akıtıyor sağ ve sol keçelerden.yaklaşık 1200tl masraf çıkardılar,orjinal direksiyon kutusuyla değiştirince... bu fiyatı veren usta bir ahbabın tanıdığı... eğer bu masrafı yapmak istemiyorsam, hydrolik yağ konulan yere 1lt motor yağı döktüğümde keçelerin tamamen dolacağı ve bir daha hiç sızdırma yapmayacağını söyledi... arabama zararı olur mu? bilen varmı? yağ devamlı azalıyor zaten, hergün eklemem gerekiyor malesef. direksiyon kutusunu açtıklarında eğer arıza giderilemezse orjinal parça takmak gerekiyormuş. çıkma parça hiç tavsiye edilmiyor. yağ azaldığında ya da bittiğinde hem ses yapıyor hemde zorluyor zaten. siz götürdünüz mü ustaya? Direksiyon yağı yerine koyacağınız motor yağı sistemin çalışma yağına göre oldukça kalın gelecektir ve sorun sadece direksiyon kutusunda iken bu sefer pompanız da bu kalın yağ dolayısı ile zorlanıp yüksek ihtimal ile bozulacaktır masrafınız ikiye katlanacaktır. Direksiyon kutusu yağ kaçakları ka ların kroniğidir.İyi bir kutu tamircisi 300 lira gibi bir rakama söker revize eder ve yerine tekrar takar sorunsuz sıkıntısız binersiniz.Sakın motor yağı yöntemini denemeyin. Benımde aynı sorun vardı bahsettiğim paralara işim çözüldü hemde garantili oldu.Olaki kutudan yağ kaçağında usta bedavaya kendisi söküp takıp tamir ediyor.Yaptığı işe güvenen işinin ehli birisi. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Temmuz 2013 Paylaş 20 Temmuz 2013 merhaba, benim arabam da fort ka,98 model. hydrolik yağ akıtıyor sağ ve sol keçelerden.yaklaşık 1200tl masraf çıkardılar,orjinal direksiyon kutusuyla değiştirince... bu fiyatı veren usta bir ahbabın tanıdığı... eğer bu masrafı yapmak istemiyorsam, hydrolik yağ konulan yere 1lt motor yağı döktüğümde keçelerin tamamen dolacağı ve bir daha hiç sızdırma yapmayacağını söyledi... arabama zararı olur mu? bilen varmı? yağ devamlı azalıyor zaten, hergün eklemem gerekiyor malesef. direksiyon kutusunu açtıklarında eğer arıza giderilemezse orjinal parça takmak gerekiyormuş. çıkma parça hiç tavsiye edilmiyor. yağ azaldığında ya da bittiğinde hem ses yapıyor hemde zorluyor zaten. siz götürdünüz mü ustaya? Didem hanım hoş geldiniz. Burçin bey güzel anlatmış, yağ sisteme çok zararlıdır. Aman diyeyim. Bunu diyen usta ile de çalışmayı bir daha düşünün! Bu arada, kurallar gereği sadece kendi fotomuzun olduğu avatar resimlerini kullanabiliriz. Sizinkini sildim. Aracınızı tanımak için sabırsızlanıyoruz. Yorum bağlantısı
Kübra İnceoğlu 28 Temmuz 2013 Paylaş 28 Temmuz 2013 Direksiyon yağı yerine koyacağınız motor yağı sistemin çalışma yağına göre oldukça kalın gelecektir ve sorun sadece direksiyon kutusunda iken bu sefer pompanız da bu kalın yağ dolayısı ile zorlanıp yüksek ihtimal ile bozulacaktır masrafınız ikiye katlanacaktır. Direksiyon kutusu yağ kaçakları ka ların kroniğidir.İyi bir kutu tamircisi 300 lira gibi bir rakama söker revize eder ve yerine tekrar takar sorunsuz sıkıntısız binersiniz.Sakın motor yağı yöntemini denemeyin. Benımde aynı sorun vardı bahsettiğim paralara işim çözüldü hemde garantili oldu.Olaki kutudan yağ kaçağında usta bedavaya kendisi söküp takıp tamir ediyor.Yaptığı işe güvenen işinin ehli birisi. Merhabalar , aranıza yeni katıldım. 1 ay önce 98 model ford ka sahibi oldum. Aynı sorun benim arabacığımda da var. Arada arabam çalışmıyordu. Bir kaç kez elektirikçiye götürdük. Marş dişlileri değişti sanırım. Ama durum hiç düzelmedi.Daha sonra şöyle bir şey tespit ettiler; Hidrolik yağı marş motoruna damlama yapıyormuş o yüzden problem yaşıyormuşum. Direksiyon kutusunu tamir edeceklerini söylediler. Aslında çok tereddütte kaldım. Ama buradakileri okuyunca anladım. Ka ların kroniği olduğunu . umarım düzelir ve beni daha fazla üzmez.. 1 Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 29 Temmuz 2013 Paylaş 29 Temmuz 2013 Merhabalar , aranıza yeni katıldım. 1 ay önce 98 model ford ka sahibi oldum. Aynı sorun benim arabacığımda da var. Arada arabam çalışmıyordu. Bir kaç kez elektirikçiye götürdük. Marş dişlileri değişti sanırım. Ama durum hiç düzelmedi.Daha sonra şöyle bir şey tespit ettiler; Hidrolik yağı marş motoruna damlama yapıyormuş o yüzden problem yaşıyormuşum. Direksiyon kutusunu tamir edeceklerini söylediler. Aslında çok tereddütte kaldım. Ama buradakileri okuyunca anladım. Ka ların kroniği olduğunu . umarım düzelir ve beni daha fazla üzmez.. Direksiyon kutusu marş motorundan daha aşağıda kalıyor diye biliyorum yağ kaçağı başka bir yerden olablirmi yanlış isem tecrübeli arkadaşlar benide bilgilendirsin lütfen. birde hidrolik pompadan çıkan hortum hemen sarj dinamosunun üstünde ordan kaçırma yaparak şarj dinamosu ve marş motorunada zarar veriyor olabilirmi sizce? Yorum bağlantısı
Recommended Posts