İçeriğe Yönlendir

Uzun Marş (Geç Çalışma)

İlker Yüksel

Recommended Posts

İlker Yüksel

Arkadaşlar aracı aldığımdan beri her zaman aracı uzun marş ile çalıştırıyordum. İlk başlarda fazla önemsemiyordum ancak son zamanlarda kafama takılmaya başladı. Araç 2-3 gün beklesin hava - derece dahi olsa tek marşta çalışıyor. Ancak aracı park ettikten sonra 45dk ve üzeri beklediğim de uzun marş ile çalışıyor. Sıcak soğuk pek farketmiyor. Araç park edip de 10 dk içinde tekrar çalıştırırsam hemen tek marşta alıyor. Problemi çözmek için bu hafta LPG regülatörünü değiştirdim. Manifolda gaz veriyor dediler. Değiştirmeden önce sürekli uzun marş ile çalışan araç şimdi 2 gün tek marşta alıyor sonra tekrar uzun marşa dönüyor. Böyle bir durum ile karşılaşan oldu mu? Aklıma son olarak benzin pompası geliyor. Bunu nasıl kontrol edebilirim? Başka neyden kaynaklanıyor olabilir?

Birde araç çalışır çalışmaz  400 devire düşüp 900 devire gelip kalıyor ve hiç bir şekilde 900 devire geldikten sonra dalgalanma olmuyor. Eğer aracı N alırsam neredeyse hiç titreşim yok çalışıp çalışmadığını bile anlamıyorum.

Ancak Aracın çalışır çalışmaz 400 devire gelmesi normal mi? Normal değilse neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Basri Karadağ

Valla bizim araçta aldığımızdan beri hep geç marş alıyo bujler akü benzin filtresi yağ vs hepsi değişti. ağustos 2013 te almıştık bizden önceki sahibi ocak 2013 lpg taktırmış oyuzden bizdekinin sorununun lpgden oldugunu sanmıyorum geriye ya benzin pompası yada enjektör kalıyo .iyibir enjeksiyoncuya git enjektörleri temizlet ya da wurth'ün enjektör temizleyicisini al bide öle dene olmazsa benzin pompasına baktır.

Bu arada bu ürünü kullananlar bu würth hakkında ne düşünüyor  http://www.hepsiburada.com/liste/wurth-benzin-enjektor-temizleyici-yeni-nesil-300ml/productDetails.aspx?productId=otev04893560&categoryId=26005&SKU=OTEV04893560&site=old%C2%A0%C2%A0%C2%A0%C2%A0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel
(düzenlendi)

Valla bizim araçta aldığımızdan beri hep geç marş alıyo bujler akü benzin filtresi yağ vs hepsi değişti. ağustos 2013 te almıştık bizden önceki sahibi ocak 2013 lpg taktırmış oyuzden bizdekinin sorununun lpgden oldugunu sanmıyorum geriye ya benzin pompası yada enjektör kalıyo .iyibir enjeksiyoncuya git enjektörleri temizlet ya da wurth'ün enjektör temizleyicisini al bide öle dene olmazsa benzin pompasına baktır.

Bu arada bu ürünü kullananlar bu würth hakkında ne düşünüyor  http://www.hepsiburada.com/liste/wurth-benzin-enjektor-temizleyici-yeni-nesil-300ml/productDetails.aspx?productId=otev04893560&categoryId=26005&SKU=OTEV04893560&site=old%C2%A0%C2%A0%C2%A0%C2%A0

Öncelikle çok teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için. Bu ürünü benzin deposuna boşaltıp depodaki benzin bitene kadar benzinde mi sürüş yapacağız. Bu sabah çalıştırdım tek marşta aldı.

tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

lpgli fordların ortak sorunu daha çözemedik  :D  Bende regülatörümü değiştirdim garantiden gaz kaçırıyor diye ama onunla alakalı değilmiş lpg sistemiyle alakalı ama acaba neresiyle  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

lpgli fordların ortak sorunu daha çözemedik  :D  Bende regülatörümü değiştirdim garantiden gaz kaçırıyor diye ama onunla alakalı değilmiş lpg sistemiyle alakalı ama acaba neresiyle  :)

LPG sisteminiz BRC mi?

Yorum bağlantısı
Basri Karadağ

Öncelikle çok teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için. Bu ürünü benzin deposuna boşaltıp depodaki benzin bitene kadar benzinde mi sürüş yapacağız. Bu sabah çalıştırdım tek marşta aldı.

Aynen ya depoyu fulle hepsini koy ya da depuyu yarıları ürünün yarısını dök ama kullananlar genelde uzun yolda giderkenn daha verimli oldugunu söylüyolar farklı devirlerde gidin diyolar,şehir içinde tam verim vermiyomuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Devirin 400 e düşüp sonra 900 e sabitlemesi normal değil.

Soğukken daha yüksek çalışmalı.

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Devirin 400 e düşüp sonra 900 e sabitlemesi normal değil.

Soğukken daha yüksek çalışmalı.

Mehmet bey problem neden olabilir. Nereye baktırmalıyım? Birde motor soğukken böyle olmuyor direk üst devirde çalışıyor, motor sıcakken devir ibresi 1200 çıkıp 400 düşüp 900 de sabitliyor. Bunların hepsi 2 sn de gerçekleşiyor.  Birde sabahları tek marşta alan bir araç neden kullanıldıktan 2 saat sonra ve öğle sıcağında zor çalışır. Ustam ile konuştuğumda benzin enjektörü damlatıyordur dedi. Pompadan olsa sabahları da çalışmaz dedi. 

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Aynı sorun bende de vardı. Regülatör değişimi ile çözüldü. Ancak ondan evvel LPG ile ilgili hortumları kontrol edin. Benim araçta da rölanti sorunu yaşandı sebebi ise LPG regulatorunden manifolda giden hortumun çatlak olmasıydı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet bey problem neden olabilir. Nereye baktırmalıyım? Birde motor soğukken böyle olmuyor direk üst devirde çalışıyor, motor sıcakken devir ibresi 1200 çıkıp 400 düşüp 900 de sabitliyor. Bunların hepsi 2 sn de gerçekleşiyor.  Birde sabahları tek marşta alan bir araç neden kullanıldıktan 2 saat sonra ve öğle sıcağında zor çalışır. Ustam ile konuştuğumda benzin enjektörü damlatıyordur dedi. Pompadan olsa sabahları da çalışmaz dedi. 

Rolanti valfi ilk bakılacak parçadır.. Aracın kilometresi yüksekse rolanti valfini yenisi ile değiştirirseniz düzelebilir.. 

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Aynı sorun bende de vardı. Regülatör değişimi ile çözüldü. Ancak ondan evvel LPG ile ilgili hortumları kontrol edin. Benim araçta da rölanti sorunu yaşandı sebebi ise LPG regulatorunden manifolda giden hortumun çatlak olmasıydı.

Aracın gidişi ve rölantisi süper. Bazen devir göstergesine bakıyorum acaba çalışıyor mu diye. Sizin söylediklerinize bakıldı bir sorun çıkmadı regülatörde değişti. Sorun her gün oluyordu regülatör değişince her 5 çalıştırmanın 1 de zor olmaya başladı. 

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Aracın gidişi ve rölantisi süper. Bazen devir göstergesine bakıyorum acaba çalışıyor mu diye. Sizin söylediklerinize bakıldı bir sorun çıkmadı regülatörde değişti. Sorun her gün oluyordu regülatör değişince her 5 çalıştırmanın 1 de zor olmaya başladı.

Demek ki bu regülatör de sorunlu eğer bağlantılarda ve hortumlarda dediğiniz gibi bir sorun yok ise...
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...