İçeriğe Yönlendir

Yazlık Bakım


Serdal Durgan

Recommended Posts

Serdal Durgan

iyi çalışmalar arkadaşlar. malumunuz yaz geliyor. aracımı yazlık temizlik bakım işlemine almak istiyorum. kafama takılan bir kaç nokta var yapacağım işleri aşağıda listeledim. bunlara ek olarak ne yapabilirim bir öneriniz varmı? 

1- döşeme temizliği (tavan, koltuklar, alt keçe)

2- motor temizliği (forumda bir kaç örnek gördüm, ancak ana problemim turbonun yağ hortumu az miktardada olsa yağ damlatıyor. ve kartele akıyor. muayneye v.s girdiğim zamanda kartel yağ kaçırıyo diyorlar her seferinde, servis yapacak birşey yok normal dedi.)

3- @hüseyin sönmez beyin yaptığı araç yalıtımı. (malzeme seçimi yapamadım henüz. ayrıca tavana yapmama gerek varmı?)

4- örn; vites körüğünün altında bulunan iki adet destek demirinin paslandığını farkettim. zımpara ve sprey boyayla pası temizlemeyi düşünüyorum. 

5- dış pasta cila (aracım fırtına gri. pasta için bu ürünü, cila için bu ürünü kullanmayı düşünüyorum. başka daha iyi ürün tavsiyeniz varmı?)

6- cam cilası (özellikle ön camda bulunan kılcal çizikler çok canımı sıkıyor. araba temiz ve hava güzel olduğunda benim gözüme çok çarpıyor. kullanmayı düşündüğüm ürün bu)

7- tüm kapı fitillerini ya değiştiricem yada onarmaya çalışıcam. (sanırım forumda görmüştüm birisi serum lastiği ile onarmıştı ilk önceliğim o olacak.)

8- hava filtresi değişimi. (piyasadaki filtreler karton gibi dandik bir malzeme gibime geliyor. tek çare fordmudur?

9- klima gazı basımı. ( ford 150 tl ye yapmakta işlemi. benim yapma imkanım varmı?)

 

şimdilik bu kadar sorularımda yan tarafta yazıyor. başka öneri ve tavsiyelerede açığım. teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...