Ömür Can 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Geçen sene Temmuz'da aracımın ön camına(yolcu tarafına)başka bir arabadan taş sıçradı yaklaşık 1-2 mm arası kadar nokta şekline iz yaptı ama dikkatli bakınca yıldız şeklinde 3 tane kolu vardı neyse ben daha küçük bir zararı yok şimdilik, hem çizdirirsem 1TL kadar iz olacağına böyle dursun çatlak ilerleyecek olursa çizdiririm niyetiyle aracı kullanmaya devam ettim yaklaşık bir ay kadar sonra çatlağın bir koldan yaklaşık 5cm kadar ilerlediğini gördüm.Çok akıllıyım ya bu seferde herşeyi kendim yapma huyum vardır biraz, ben bu camı kendim çizerim arkadaş dedim ve bir hırdavatçıdan 6TL'ye elmas aldım güya kendim camcıcıyım her zaman cam kesip cam çiziyorum[] neyse çatlağın ucuna bastırarak cama küçük bir daire yapayım dedim camı bastırarak çizerken ancak parantez kadar çizmişken çatlak bir 5cm kadar daha uzadı,aynı zamanda ana merkezdenaşağı doğru bir çatlakdaha ilerledi 5-6cm kadar, ben dururmuyum çatlağın ilerleyen ucunu çizmeye kalktım tekrardan yine aynı şey oldu çatlak yine bir 4-5 cm kadar daha ilerledi.alttaki çatlakta ilerledi,baktım benim yiyeceğim halt değil bu [] arabaya atladığım gibi sanayideki oto camcıya gittim camcı sağolsun ilk çatlak merkezine ve benim emeğimin çok geçtiği[] çatlak ucuna ve alta ilerleyen çatlak ucuna daire çizdi.Bir hafta ya oldu ya olmadı camcının çizdiği çatlağın ilerlediği kol yine 1cm ilerledi tekrar camcıya gittim camcı orayı tekrar çizdi, bazen olur böyle şeyler dedi ok dedim. Ağustos'un sonlarında yaz tatiline çıkmıştım hani şehirler arası yollarda yol kenarlarında restaurantlar olur müşteri çekmek için de millet arabasını yıkasın diye önlerinde yüksek bir yerden borudan su akar sürekli, benimde arac baya bir tozluydu aracı yıkamak için altına girdim bir kaç ileri geri yaptım yola devam ettim sonra farkettim ki benim çatlak almış başını gitmiş bir 60 cm kadar şimdi bu şekilde biniyorum. Sonradan araştırıken gördüm 1cm kadar olan çatlakları bir aparatla içine basınçla özel bir sıvı sıkıyorlar ve çatlak izi %90 kayboluyormuş o şekilde yaptırmadığıma şimdi bin pişmanım [sm=s20.gif] Bu yazıyıda birilerine faydası olur diye yazıyorum. Şu sıralar aracımın ön camını değiştireceğim; Hangi marka cam taktırayım ve bu camların markaya göre açık ve koyusu oluyormu? Serviste Orjinal taktırmayacağım(Tamamen duygusal sebeblerden []) NOT:Bu konuyu başka bir forum sitesinde açmıştım oradan alıntı yaptım smileyler o yüzden çıkmıyor affola.(Camı çatlayanlar benim yaptıklarımı yapmaz inşaallah dileklerim le ) 10 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Benim camda bu şekilde çatlak çizdirdim ama fayda etmedi çizildiği yerden şimdi devam ediyor uygun bir zamanda bende değiştirmeyi düşünüyorum ama hala yan sanayi ve orjinal cam arasında gidip geliyorum gerçi orjinal camın fiyatınıda sormadım ya Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Her yeri çizili olan cam sıcakken üstüne soğuk su ile birlikte çatır çatır ilerlemiş. Geçmiş olsun ancak benim de gülesim geldi niye bu kadar savaş verdiniz cam ile Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Kasko yok sanırım. Olsaydı ücretsiz değişim vardı. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Kaskonuz varsa onlarda zaten orjinal cam takmıyorlar o nedenle orjinal öyle yada böyle olmayacak. Yorum bağlantısı
Turgut Ünal 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Kaskonuz varsa onlarda zaten orjinal cam takmıyorlar o nedenle orjinal öyle yada böyle olmayacak. bazı kasko şirketleri orjinal cam veriyor.benim kaskom groupama orjinal cam var. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Geçmiş olsun.. Çizecek yer kalmamış sanırım 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 güzel hikaye. Benim ön camada bir minik taş çarpsa ya kaskodan orjinali ile değişsem Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 bazı kasko şirketleri orjinal cam veriyor.benim kaskom groupama orjinal cam var. Sadece Doğuş grubu ile anlaşması var diye biliyorum sadece ama dediğiniz doğrudur iddaa edemem Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 güzel hikaye. Benim ön camada bir minik taş çarpsa ya kaskodan orjinali ile değişsem Sen çizersin yaa Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Geçmiş olsun benim durumda sizinkine benzer bir durumdu dediğiniz gibi sıvı bir dolgu maddesi ile güzelce çatlaklar kapandı ve dikkatli bakarsanız ancak gözüküyor. Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Özellikle ön cam çok önemli. Bu cam doğrudan rüzgara direnç gösteriyor. Diğer yandan bu cam belki dağılmıyor fakat çatlarken milimetrik cam kırıklarını etrafa saçıyor. Ön koltukta oturanların gözleri için ciddi risk. Ben yerinizde olsaydım yan sanayi de olsa mutlaka değişime giderdim. Yanılmıyorsam 170-230 arası fiyat veriyorlar. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 geçmiş olsun kimsenin başına vermesin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 focus1 camları 200-250 lira civarında... Marka çok önemli değil.. piyasadaki yan sanayi camların hepsi de güzel... Yorum bağlantısı
Ömür Can 28 Nisan 2015 Yazar Paylaş 28 Nisan 2015 (düzenlendi) Gulmek isteyenler gulebilir birazda gulelim diye açtım zaten konuyu 28 Nisan 2015 tarihinde Ömür Can tarafından düzenlendi 9 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Gulmek isteyenler gulebilir birazda gulelim diye açtım zaten konuyu Yorum bağlantısı
Ömür Can 28 Nisan 2015 Yazar Paylaş 28 Nisan 2015 (düzenlendi) Camı değiştireceğim fakat baksaniza kimsede şu marka cam iyidir dememiş. 28 Nisan 2015 tarihinde Ömür Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Camda ki catlak ufakta olsa zamanla ilerliyor( Tabiri yerindeyse karpuz gibi yariliyor) benim aractada vardi 5-6 cm catlak. Belki 1 yili askin catlak buyumeden kullandim. Yikama makinasina girdigimde yazin hem cam boydan boya catlamisti hemde dikiz aynasini kirmisti ayni anda. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 (düzenlendi) gülüyoruzda gülme komşuna gelir başına olursa kırılırım gülmekten 28 Nisan 2015 tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Doraglas, carglass iyidir de... Yukarda da dedim ya... hepsi iyi artık... Camda gerçekten iyi durumdayız.. Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Doraglas, carglass iyidir de... Yukarda da dedim ya... hepsi iyi artık... Camda gerçekten iyi durumdayız..Doraglass Kesinlikle iyi bir tercih. Focus 1 aracımda çatlak olan camı bu grubun ürünüyle değiştirmiştim. Bir sorunla karşılaşmadım. Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Doraglass iyi bir tercih,İstanbul bölge müdürlüğü ile aynı site içindeyiz.Biri mercedes olmak üzere iki şirket aracının camı değişti.Hiçbir problem yaşamadık. Yorum bağlantısı
Recommended Posts