İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Elektrik Sorunu

Yasin Çalışkan

Recommended Posts

Yasin Çalışkan

Merhabalar, aracımda hareket halindeyken ışıklarda birden kısılma oluyor.akü şarj etmiyor ışığı (uyarısı) vermedi ama gage testten o sorun gerçekleştiğinde şarj 11voltlara düşüyor bi kaç saniye gaza basıp çekince düzeliyor 13.5 volttlarda seyrediyor far açıkken bu olaylar akşam farkedildi. Genelde yüksek devirde yada alçak devirde kaldırdığımda yani motorun sarsıntılı olduğu anlarda yapıyor. Focus 2004 comfort aracım. Bu tür sorunla karşılaşan oldumu hiç.? İki yılı geçti ama konjektörü şarj yapmadığı için değiştirmiştim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dinamo yine gidiyor maalesef. Acil ilgilenin zira düşük voltaj ford'larda bir çok parçaya zarar veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan

Kusurabakmayın konuyu yanlış yerde açmışım şimdi farkettim taşınmasını rica ediyorum mümkünse.dinamo gidiyor derken konjektörmü, kömürlermi sizce nedir anlamadım açıklamanızı.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Aküyü ölçtürdünüz mü ? Değiştirmek gerekebilir. 

Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan

Bugün gage testten baktım bütün elektrikleri açtım 12.2 e kadar düştü çalışırken. Yüksüzken şarj 13.2-1 arası sürekli dalgalanıyor. Akü geçen yıl değiştirdim yeşil göstergede sürekli.dün gece şarj 11.2 e kadar düştü farlar cansızlaştı ama akü ışığı yanmadı bi kaç saniye sonra düzeldi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Komurler de gidiyor olabilir, konjonktürde, bu sebeple ikisinin de yenilenmdsi iyi olur.

Yorum bağlantısı
Kenan Karakuş

Kayis gevsemis olabilir kontrol ettirmekte fayda var

Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan

kayışında sıkıntı yok, gage testinde 13.2 elektrikçinin ölçü aletinde 14.3 yazıyor gaza basınca 14.6 ya kadar çıkıyor aracın beyni yanlış okuyor gibi yada konjektör yanlış bilgi veriyor beyine.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...

Bu soru açılalı uzun zaman olmuş ama aynı sorunu ben de yaşıyorum.. yüksek hızda ya da orta hızlarda giderken ya da yüksek devir ya da düşük devirlerde farketmiyor.. tüm ışıklar farlar arabanın iç aydınlatmaları vs.. hepsi birden 1 saniyeden kısa bir sürede kısık hale geliyor sonra düzeliyor.. yaklaşık 10 - 20 km de bi yapıyor bunu.. akü yü ölçtürdüm aküde bi sorun yok.. sorunu nasıl çözebilirim.. ustalara anlatınca pek de ilgilenmiyorlar.. durduk yere şarj dinamosu değiştirmek de istemiyorum ama sorun nedir acaba...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O anki voltaj ı ölçmek lazım. Mesela harici bir volt gösteren cihaz takın çakmaklığa

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc
On Sat Feb 04 2017 at 23:18, Halil Daban yazdı:

Bu soru açılalı uzun zaman olmuş ama aynı sorunu ben de yaşıyorum.. yüksek hızda ya da orta hızlarda giderken ya da yüksek devir ya da düşük devirlerde farketmiyor.. tüm ışıklar farlar arabanın iç aydınlatmaları vs.. hepsi birden 1 saniyeden kısa bir sürede kısık hale geliyor sonra düzeliyor.. yaklaşık 10 - 20 km de bi yapıyor bunu.. akü yü ölçtürdüm aküde bi sorun yok.. sorunu nasıl çözebilirim.. ustalara anlatınca pek de ilgilenmiyorlar.. durduk yere şarj dinamosu değiştirmek de istemiyorum ama sorun nedir acaba...

44 mu 60lik mi aku kullaniyorsun? 44 lukte bende yasamistim eski focusumda 60lik attim cok az olmaya basladi esasen cokta rahatsiz etmiyor  sistemde cok az bir oranda sase alan sensor veya kabloda olabilir seninki arada bir yapiyor demen tuhaf. bende her zaman kisilma oluyordu ozellikle cam rezistansi ve uzun farlari acarken daha belirgin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...