İçeriğe Yönlendir

Opel Astram Var Ford Focus Almayı Düşünüyorum ?

ali karadeniz

Recommended Posts

ali karadeniz

arkadaşlar opel astra 1.6 16v 115 beygir classic 3 hb model aracım var.sıfır araç almayı düşünüyorum. ford focus yeni kasası nasıldır ? şu önü biraz aston martini andıran. yoksa yeni kasa opel astra 1.6 136 beygir dizel mi almalıyım ? iki araç arasında kaldım.  sizce opel astra 1.6 136 beygir dizel mi yoksa ford focus tdci mi ?

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Ali bey merhaba, forumumuza hoşgeldiniz. Fctr'deki ağırlıklı görüş haliyle Focus olacaktır. Benim sahsi fikrim Focus Astradan coğu konuda üstündür. Tdci motor bakımları zamanda yapıldığı sürece sizi sıkıntıya sokmaz. Allah gönlünüze göre versin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Astra aşırı ağır, 136 beygire rağmen focus kadar gidiyor ancak. Ve doğal olarak fazla yakar. Bu yüzden focus. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Ünal

iç hacim önemliyse astra yok değilse focusun sürüş zevki astrada bulunmaz haa bide kabin sesi focusun biraz fazla olabilir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Ben hep aynı marka araç kullanmaya sıcak bakmıyorum..Şimdiye kadar Opel Vw Ford Chevrolet kullandım..Şu an Focus 3 sahibiyim aracımı değiştircek olsam Ford almam :) memnun olmadığım için değil değişik markalar denemek için..Size tavsiyem gidin test edin..İçinize sinen hangisiyse onu alın..gerisi teferruat..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ikisininde de aşırı fark yok tecrübe sürüşü/donanım/servis imkanları ve tabiki rakam karşılaştırması yapın

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Şaban Arhan

Hiç düşünmeden Focus alırdım..Kesinlikle objektifim..Focus kullanıyorum diye böyle düşünmüyorum..Astra da kullanmıştım daha önce. Focus gerçekten her anlamda daha iyidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Fiyat maliyet ilişkisinden çok emin değilim ama ben olsam Astra ile focus arasında kalsam focus tercih ederdim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Güney

Fende focus 2.5 sahibiyim bir sonraki aracim olarak opel astra 1.4t cosmo active select i dusunuyorum.tabi bunlari focus ve astranin benzinli otomatik versiyonlarini karsilastirarak karar verdim.motor dizel oldu mu is degisir. Bide aracimin yol tutusundan cok memnunum astra sedan da bunu ararmiyim bilmiyorum. Tabi test surusu yapmadan net karar vermemek gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu Astra dizellerde bi dpf olayı var.Şikayetvar.com da bir çok kullanıcı dertli.Astra dizel alınacak olursa iyi araştırın derim ben.Bir Ford kullanıcısı olarak bende Ford focus derim.canımı hiç yakmadı şimdiye kadar.

dpf hepsinde var artık çözümü de var kolay da piaysada bilgili adam yok maalesef

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Çağlar abi dpf olayı şu yönde sıkıntılı.Adam diyorki işten çıktım eve geldim tam stop edecem arabayı ekranda bir uyarı; sürmeye devam edin.Artık 10-15 km sürüyorum ikaz gidene kadar diyor.Forumlardan okuduğum kadarı ile bunun sebebi ise kısa mesafe ve devirsiz kullanım.

kısa mesafede benzinli tercih etmek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlar abi dpf olayı şu yönde sıkıntılı.Adam diyorki işten çıktım eve geldim tam stop edecem arabayı ekranda bir uyarı; sürmeye devam edin.Artık 10-15 km sürüyorum ikaz gidene kadar diyor.Forumlardan okuduğum kadarı ile bunun sebebi ise kısa mesafe ve devirsiz kullanım.

bunlar güzel günler sırada scr var :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ali karadeniz

öncelikle herkese çok teşekkür ederim. şuan 1.6 16v115 beygir astra sahibiyim. aracımı değiştirmenin vakti geldiği için değiştiriyorum. fakat opelde büyük bir sıkıntı yaşamadım.ama çok aktif seri bir araç değil açıkcası...136 beygir olanda yavaş ise pek sıcak değilim açıkcası.. nasip ise ford'a geçme taraftarıyım bende.. tekrar teşekkür ederim herkese...

ay

Fende focus 2.5 sahibiyim bir sonraki aracim olarak opel astra 1.4t cosmo active select i dusunuyorum.tabi bunlari focus ve astranin benzinli otomatik versiyonlarini karsilastirarak karar verdim.motor dizel oldu mu is degisir. Bide aracimin yol tutusundan cok memnunum astra sedan da bunu ararmiyim bilmiyorum. Tabi test surusu yapmadan net karar vermemek gerek.

astra biraz fazla yakıyor.. şöyle demek gerekirse benim aracım 12 litre yakıt tüketiyor..

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Astar J kasa 1.6 benzinli 2 seneye yakın kullanadım, çok yaktığı için sattım, eğer 1,6 136 bg dizelini alabilmiş olsaydım suan hala kullanıyor olurdum.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

ben astra derim 2011 yılında güncellenen kasasının 1.3 cdtı olanını kullanmıştım gayet performanslı ve konforlu bir araçtı. Bu kısım zevke girecek ama dışardan baktığım zaman albenisi oldukça yüksek geliyordu

Yorum bağlantısı

Astra kaç senedir J kasayı kullanmaya devam ediyor artık bence yüzü eskidi, iç konsol çok karmaşık bir sürü düğme var, sürüş dinamiklerini pek beğenmiyorum teyzemde 1.3cdti modeli var ancak hiç keyifli değil. Oturuş pozisyonu biraz tuhaf geliyor zemine oturuyor gibi değil biraz kopuk. Focus un yüzü daha yeni, yol tutuş, mekanik hisli sürüş zevki çok daha iyi.

En güzeli gidip bayiilerde test sürüşü yapmak siz de bu tarz farkları hissedersiniz

Yorum bağlantısı
Recep Güney

12litre mi[emoji33] su an 400 km de aracim 250si sehir disi 150si sehir ici 4.6 litredeyim;) ben bi daha dusuneyim astrayi;)

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

zamanında 1.3  cdti sahibi olmuştum. ama dayanamayıp 3 ay sonra satmıştım. nedense aklım hala astrada kaldı :rolleyes: o zamanlar 1.6 cdti olsaydı kesinlikle ve kesinlikle onu alırdım :)

Yorum bağlantısı
ali karadeniz

Astar J kasa 1.6 benzinli 2 seneye yakın kullanadım, çok yaktığı için sattım, eğer 1,6 136 bg dizelini alabilmiş olsaydım suan hala kullanıyor olurdum.

bende aynı şekilde hakan hocam araç çok iyi yol tutuşu olsun. güvenlik verişi olsun.arabamı sevmiyor değilim. ama h kasanın yüzü eskidiği için  ve 100kmde 12 litrelik bir yakıt değeri olduğu için değiştiriyorum. 

zamanında 1.3  cdti sahibi olmuştum. ama dayanamayıp 3 ay sonra satmıştım. nedense aklım hala astrada kaldı :rolleyes: o zamanlar 1.6 cdti olsaydı kesinlikle ve kesinlikle onu alırdım :)

bende bundan dolayı çelişki içindeyim...

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
(düzenlendi)

Astra 1.6 Cdti 136 lık aracı test ettim.  Yakıt tüketimini bilmiyorum ama, motoru gerçekten performanslı.  Focusla kıyaslarsak fark edilir derecede daha iyi yürürü var.  Bu aracın tek handikabı bence eskiyen yüzü.  Yakın gelecekte kasası değişecek.  Focusun kasası ise güncel.  Ama yine de fiyat avantajı olursa Astra tercih edebilirdim.  Aynı veya yakın fiyatlarda ise kesinlikle tercihim Focus olurdu.    

tarihinde Necat Ertan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ali karadeniz

Astra 1.6 Cdti 136 lık aracı test ettim.  Yakıt tüketimini bilmiyorum ama, motoru gerçekten performanslı.  Focusla kıyaslarsak fark edilir derecede daha iyi yürürü var.  Bu aracın tek handikabı bence eskiyen yüzü.  Yakın gelecekte kasası değişecek.  Focusun kasası ise güncel.  Ama yine de fiyat avantajı olursa Astra tercih edebilirdim.  Aynı veya yakın fiyatlarda ise kesinlikle tercihim Focus olurdu.    

bende şuan hocam fiyat indirimine bakıyorum . şuanki resimde gördüğünüz aracı alırken 35bin küsür bir fiyata almıştım. 38bin fiyat demişlerken.. opel biraz bu konuda bonkör otokoç biraz daha liste fiyatına uygun sayıyor gibi..

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Emre Vag grubu sana maaş falan mı bağladı kardeşim.Adam focus mu astra mı diye danışmak için açmış konuyu.Sen ikisinide almam diyosun.Benim satlık honda civic konusunada passat alırım diyosun.Git al eline vuran mı var!Bir kaç konuda daha üyelerle tartışmaya girdiğini göruyorum.Bu seni yaptığın marka taraftarlığından başka bir şey değil.

sadece kendi fikrimi söylüyorum Hamza abi neden sinirleniyorsunki , ben markaya değil arabaya bakarım hatam olmuşsa affola fanatiklik yapmak gibi bir amacım yok
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...