Misafir 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 (düzenlendi) Kaldırıma değmeden park mı olur yahu Lastiği bi yaslayacaksın şöyle, "aha sıfırladım" diye düşünüp direksiyon sola yaslanırken toplayacaksınız arabayı, sonrasında al sana sıfır park Öyle yapayım derken arka sol lastiğimi kaldırımdaki sivri betona yaslayıp kabak gibi yarmışlığım vardır benden söylemesi 21 Mayıs 2015 tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Öncelikle herkese kolay gelsin. 27 aralıkta Ankara Ovacık sınav güzergahında direksiyon sınavına gireceğim. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sınav anında nelere dikkat ediyorlar? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. 27 aralıkta mı?bugün 21 mayıs daha? çok erken değil mi bunları konuşmak için. 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 kardeş sana net 2 şey söyleyecem stop ettirme ve yanaştırırken kaldırıma çıkma bu ikisinden birini 1 kez yapsan dahi hemen eleniyorsun geçtiğimiz haftasonu arkadaşım girdi stop ettirmiş ve hemen elemişler Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Kaldırıma değmeden park mı olur yahu Lastiği bi yaslayacaksın şöyle, "aha sıfırladım" diye düşünüp direksiyon sola yaslanırken toplayacaksınız arabayı, sonrasında al sana sıfır park Lastiğe zarar. Bir karış kalmalı. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Ben eşimi 2 kez sınav güzerhanına götürerek park dahil çalıştırdım. Direksiyon sınavını ve diğer sınavları sorunsuz olarak geçti ve ehliyetini aldı. Size tavsiyem mutlaka güzergaha giderek çalışmanız. Şimdiden hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Öncelikle herkese kolay gelsin. 27 aralıkta Ankara Ovacık sınav güzergahında direksiyon sınavına gireceğim. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sınav anında nelere dikkat ediyorlar? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. 27 Aralık tarihi doğru mu? bu kadar uzun süre veriliyor mu? .. eğer doğru ise daha çok zaman var. Yavaş yavaş tecrübe kazanırsınü, heycanın da gider. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 (düzenlendi) Bende Şubatta ehliyet aldım.İkinci iletide çok güzel maddeler sıralanmış. Ek olarak bir kaç şey söyleyeyim.Yazılı sınav çok kolay. Çıkmış soruları kesinlikle çöz son 3-4sınavın. Ben bu şekilde bir yanlış yaparak 98aldım.Direksiyon sınavına gelirsek. Çok kolay diyenlere kesinlikle katılmıyorum. O onların dönemindeymiş. 40 yıllık ehliyeti olanlara bizim evka 3teki güzergahı anlatınca şaşırıyorlar.Sağ tarafına müfettiş sol arkaya kendi hocan sağ arkaya komisyondan biri oturuyor. Burada kendi hocanın faktörü çok önemli. Benim hocam müfettişle sohbet etti mesela dolu yağıyordu ve konu doludan açıldı.Ben ışıklardan kalkarken önümdeki normal araç stop ettirdi ve müfettişte insanlık hali olabilir belki kaç yıllık şoför ancak bize verilen talimatta bir stop ettirildiğinde bile adayın sınavdan kalmasını söylüyorlar dedi.Sana tavsiyelerim;1: Özgüvenli ol acemi gibi korkak durma.2: yol ayrım vs gibi yerlerde aynanı sağını solunu kontrol et ve kontrol ettiğin belli olsun göz ucunla bakma.3:Ani kalkış yapma , direksiyonu iki ellinle tut. Sınav olacağın araç kursta ders gördüğün araç. Eğer araçta bilmediğin bir tuş vs varsa kesinlikle ders sırasında öğren. Müfettiş bana konsoldaki tüm tuşları ve göstergedeki tüm ışıkları sordu.4:Farlarını arabayı çalıştırdıktan sonra yakabilirsin.5:40 ı geçme eğer 3e at derse 50ye sabitle ve sakın geçme. (Sınav şehir içindeyse)6:Kavrama sırasında aceleci olma stresliysen çok daha yavaş kaldır debriyajdan ayağını ve kavramayı hissettiğin an kalkış yap. Bunu pratik yapacaksın zaten.7:Park etmede düz gelip sağ arka kelebek camından dubayı görünce dur ve tam sağ yapıp geri gel. Sağ aynan ve duba paralel olduğunda dur tam sol yapıp geri gel ve aynana bak eğer kaldırımdan uzak olucak gibiyse biraz sağa çevir o şekilde dubaların arasına gir.Dubaların arasına girmeden ikinci bir manevra hakkın yok girdikten sonra istediğin serbest . biraz daha öne çekersin ve sana tamam mı der tamam dersen kapıyı açıp kaldırımla olan mesafeyi ve paralelliği kontrol eder eğer bir taraf çok yakın bir taraf uzaktaysa kaldın demek.Biraz uzattım : 21 Mayıs 2015 tarihinde Yasin Mümin Şimşek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Ben eşimi 2 kez sınav güzerhanına götürerek park dahil çalıştırdım. Direksiyon sınavını ve diğer sınavları sorunsuz olarak geçti ve ehliyetini aldı. Size tavsiyem mutlaka güzergaha giderek çalışmanız. Şimdiden hayırlı olsun. beni kursun hocası götürmüştü sınavdan 1 gün önce arabayla giderken bana sen taksicimisin? Diye bir soru sordu[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji23] Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 2002 senesinde sınava girdiğimde herşey güzel geçti hoca tamam sağa çekip araçtan inebilirsiniz dedi bende emniyet kemerimi sol elle çıkartıp araçtan indim sonra dedim notum kaç hocam 95 ile sınavı geçtin dedim, 5 puanı araçtan inerken emniyet kemerimi sol elle çıkarttığım için kesmişler yani sağ elle çıkartıp araçtan inerken arkaya bakmam gerekiyormuş hani aklında olsun hala kurallar böyleyse dikkat et diye yazdım Teşekkür ederim. Çok ayrıntı yerden kırılmış. 2002 senesinde sınava girdiğimde herşey güzel geçti hoca tamam sağa çekip araçtan inebilirsiniz dedi bende emniyet kemerimi sol elle çıkartıp araçtan indim sonra dedim notum kaç hocam 95 ile sınavı geçtin dedim, 5 puanı araçtan inerken emniyet kemerimi sol elle çıkarttığım için kesmişler yani sağ elle çıkartıp araçtan inerken arkaya bakmam gerekiyormuş hani aklında olsun hala kurallar böyleyse dikkat et diye yazdım Teşekkürler. Evet güzergaha gittim orası ve bir nokta var baya bir sıkıntılı. Kaldırıma değmeden park mı olur yahu Lastiği bi yaslayacaksın şöyle, "aha sıfırladım" diye düşünüp direksiyon sola yaslanırken toplayacaksınız arabayı, sonrasında al sana sıfır park Abi sınava giren arkadaşlar anlatıyorlar 13 kişiyi indirmişler huniye veya kaldırıma tıkladı diye 27 aralıkta mı?bugün 21 mayıs daha? çok erken değil mi bunları konuşmak için. Abi önceden bilgi edinip pratiğe dökmek istiyorum. Söylenen uyarılar gayet güzel bir şekilde yakalanmış. Tek hamlede geçmek hedefim. Güzergahta çalışmalara başladık. kardeş sana net 2 şey söyleyecem stop ettirme ve yanaştırırken kaldırıma çıkma bu ikisinden birini 1 kez yapsan dahi hemen eleniyorsun geçtiğimiz haftasonu arkadaşım girdi stop ettirmiş ve hemen elemişler Aynen öyle. Çok var benim çevremdede elenen adaylar.. Ben eşimi 2 kez sınav güzerhanına götürerek park dahil çalıştırdım. Direksiyon sınavını ve diğer sınavları sorunsuz olarak geçti ve ehliyetini aldı. Size tavsiyem mutlaka güzergaha giderek çalışmanız. Şimdiden hayırlı olsun. Evet Ali abi şimdiden başladık çalışmalara.. Sağolsun forumdan yorum yazanlar baya güzel noktalara değinmişler. Hepsini dikkatle uyguluyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Bende Şubatta ehliyet aldım. İkinci iletide çok güzel maddeler sıralanmış. Ek olarak bir kaç şey söyleyeyim. Yazılı sınav çok kolay. Çıkmış soruları kesinlikle çöz son 3-4sınavın. Ben bu şekilde bir yanlış yaparak 98aldım. Direksiyon sınavına gelirsek. Çok kolay diyenlere kesinlikle katılmıyorum. O onların dönemindeymiş. 40 yıllık ehliyeti olanlara bizim evka 3teki güzergahı anlatınca şaşırıyorlar. Sağ tarafına müfettiş sol arkaya kendi hocan sağ arkaya komisyondan biri oturuyor. Burada kendi hocanın faktörü çok önemli. Benim hocam müfettişle sohbet etti mesela dolu yağıyordu ve konu doludan açıldı. Ben ışıklardan kalkarken önümdeki normal araç stop ettirdi ve müfettişte insanlık hali olabilir belki kaç yıllık şoför ancak bize verilen talimatta bir stop ettirildiğinde bile adayın sınavdan kalmasını söylüyorlar dedi. Sana tavsiyelerim; 1: Özgüvenli ol acemi gibi korkak durma. 2: yol ayrım vs gibi yerlerde aynanı sağını solunu kontrol et ve kontrol ettiğin belli olsun göz ucunla bakma. 3:Ani kalkış yapma , direksiyonu iki ellinle tut. Sınav olacağın araç kursta ders gördüğün araç. Eğer araçta bilmediğin bir tuş vs varsa kesinlikle ders sırasında öğren. Müfettiş bana konsoldaki tüm tuşları ve göstergedeki tüm ışıkları sordu. 4:Farlarını arabayı çalıştırdıktan sonra yakabilirsin. 5:40 ı geçme eğer 3e at derse 50ye sabitle ve sakın geçme. (Sınav şehir içindeyse) 6:Kavrama sırasında aceleci olma stresliysen çok daha yavaş kaldır debriyajdan ayağını ve kavramayı hissettiğin an kalkış yap. Bunu pratik yapacaksın zaten. 7:Park etmede düz gelip sağ arka kelebek camından dubayı görünce dur ve tam sağ yapıp geri gel. Sağ aynan ve duba paralel olduğunda dur tam sol yapıp geri gel ve aynana bak eğer kaldırımdan uzak olucak gibiyse biraz sağa çevir o şekilde dubaların arasına gir. Dubaların arasına girmeden ikinci bir manevra hakkın yok girdikten sonra istediğin serbest . biraz daha öne çekersin ve sana tamam mı der tamam dersen kapıyı açıp kaldırımla olan mesafeyi ve paralelliği kontrol eder eğer bir taraf çok yakın bir taraf uzaktaysa kaldın demek. Biraz uzattım : Teşekkürler yorumunuz için.. Baya güzel noktalara değinmişiniz. Herşey tamam şu anda da bir tek park etme eksik. Onuda çalışırsak bu iş oldu demektir.. beni kursun hocası götürmüştü sınavdan 1 gün önce arabayla giderken bana sen taksicimisin? Diye bir soru sordu[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji23] Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Bende Şubatta ehliyet aldım. İkinci iletide çok güzel maddeler sıralanmış. Ek olarak bir kaç şey söyleyeyim. Yazılı sınav çok kolay. Çıkmış soruları kesinlikle çöz son 3-4sınavın. Ben bu şekilde bir yanlış yaparak 98aldım. Direksiyon sınavına gelirsek. Çok kolay diyenlere kesinlikle katılmıyorum. O onların dönemindeymiş. 40 yıllık ehliyeti olanlara bizim evka 3teki güzergahı anlatınca şaşırıyorlar. Sağ tarafına müfettiş sol arkaya kendi hocan sağ arkaya komisyondan biri oturuyor. Burada kendi hocanın faktörü çok önemli. Benim hocam müfettişle sohbet etti mesela dolu yağıyordu ve konu doludan açıldı. Ben ışıklardan kalkarken önümdeki normal araç stop ettirdi ve müfettişte insanlık hali olabilir belki kaç yıllık şoför ancak bize verilen talimatta bir stop ettirildiğinde bile adayın sınavdan kalmasını söylüyorlar dedi. Sana tavsiyelerim; 1: Özgüvenli ol acemi gibi korkak durma. 2: yol ayrım vs gibi yerlerde aynanı sağını solunu kontrol et ve kontrol ettiğin belli olsun göz ucunla bakma. 3:Ani kalkış yapma , direksiyonu iki ellinle tut. Sınav olacağın araç kursta ders gördüğün araç. Eğer araçta bilmediğin bir tuş vs varsa kesinlikle ders sırasında öğren. Müfettiş bana konsoldaki tüm tuşları ve göstergedeki tüm ışıkları sordu. 4:Farlarını arabayı çalıştırdıktan sonra yakabilirsin. 5:40 ı geçme eğer 3e at derse 50ye sabitle ve sakın geçme. (Sınav şehir içindeyse) 6:Kavrama sırasında aceleci olma stresliysen çok daha yavaş kaldır debriyajdan ayağını ve kavramayı hissettiğin an kalkış yap. Bunu pratik yapacaksın zaten. 7:Park etmede düz gelip sağ arka kelebek camından dubayı görünce dur ve tam sağ yapıp geri gel. Sağ aynan ve duba paralel olduğunda dur tam sol yapıp geri gel ve aynana bak eğer kaldırımdan uzak olucak gibiyse biraz sağa çevir o şekilde dubaların arasına gir. Dubaların arasına girmeden ikinci bir manevra hakkın yok girdikten sonra istediğin serbest . biraz daha öne çekersin ve sana tamam mı der tamam dersen kapıyı açıp kaldırımla olan mesafeyi ve paralelliği kontrol eder eğer bir taraf çok yakın bir taraf uzaktaysa kaldın demek. Biraz uzattım : Hocanın soru sorma yetkisi yoktur. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 21 Mayıs 2015 Paylaş 21 Mayıs 2015 Hocanın soru sorma yetkisi yoktur.Silecek kolundan el freni ikaz lambasına kadar sordu aracı yürütmeden önce Soru sorma yetkisi yoksada denmez zaten neden soruyorsun diye bırakır sınavdan. Burda park yeri alanında kaldırımdan 40 cm uzakta bir şerit var lastik ya bu şeritin içinde yada üstünde olacak. Yakın akrabam sadece 1cm şeritin dışına parketti diye kaldı sınavdan. Hoş haberlere çıktı bir bayan sınavı ,düğün gününe geldiğinden gelinlikleriyle teorik sınav oldu ve kemer dahi takamadı ancak ehliyeti vermişlerdi Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 22 Mayıs 2015 Paylaş 22 Mayıs 2015 Bende alali 1.5 sene oluyor. Cok fazla onemseme rahat ol. Sinava girecegin arac ile mutlaka parkura git. Sinav gunu zaten baya guzel muhabbet ediyorlar. Konusurken aynadan dahi olsa aractaki kimseye bakmamalisin. Kalkislara dikkat et ve 2 ile kalkayim deme. Arac buyuk ihtimal dizeldir ve cok sikinti cekecegini sanmiyorum. Fren dozajlamasini duzgun yapmalisin. Geri geri giderken cizgiden cok sasmamalisin. Parki da gozunde buyutme. Dubayi sag arka kelebek caminda gordugunde tam sag yaparak girebilirsin. Ben biraz hizli bitirdigimden 10 dakika kenarda beklemistik radyo felan dinlemistik. Hos 10 kisi felan girmistik tek gecen bendim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts