İçeriğe Yönlendir

Çamaşır Makinası Tavsiyesi

Erhan Doruk

Recommended Posts

Hami Erışık

Biz bir ara kurutmalı beraber olanları araştırdım...

Sonuç..makinanın yıkama kapasitesi (misal) : 8 yıkıyor ,5 kuruluyordu YANİ: 8kilo yikayacaksın ,3 kilosunu boşaltacaksin,sonra 5kurut,sonra 3 ü kurut....ölme eşegim ölme dedik,balkonda ve kalorifer de kurumaya devam. İnanın böyle daha basit..anlattığım markalara göre değişebilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

bendekide öyle 7 kg yıkama 5kg kurutma sadece çocukların kinde kışın kullanıyoruz oda 5 kg olmuyor gerisi hikaye deymez yani  ha şu var yıkma ayrı kurutma ayrı olursa daha verimli ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bütün ev eşyamızı LG'den aldık. Şu an ikinci yılımızdayız. Bulaşık makinesinde ufak bir şansızlık yaşadık 1 aylık bir makinesizlikten sonra ürün yenisiyle değiştirildi.

Çamaşır makinesinden çok memnunuz. İçinde Direct Drive motor var ki motoru 10 yıl garantili. Ve öyle sessiz ki dilediğiniz saatte çalıştırabilirsiniz sesini banyoya girene kadar duymuyoruz. Buzdolabı da bir harika çıktı. Televizyon da çok güzel görüntü veriyor.

Yalnız bulunduğumuz bölge biraz nemli olduğu için kurutmalı almadığımıza pişman olduk.

Ayrıca bizimki 8kg'lık model ve çift kişilik battaniyeler ucu ucuna sığıyor. Size muhakkak daha büyük bir makine tercih etmenizi öneririm.

Benim hanım biraz(!) titiz. Hemen hemen her gün makine çalışıyor ve başka bir makine olsaydı elektrik faturamız çok daha fazla gelirdi. Makine çokk verimli.

Bosch-Siemens falan iyidir güzeldir fakat beyaz eşya konusunda LG, Samsung veya Hotpoint(bunlar da çok sessiz.) tercih etmek faydanıza olacaktır, zira daha iyisi aynı fiyatlara ve servisler hep aynı kalitede. Ankara'dasınız servis konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Siemenste iq serisinin muadili varsa memnun kalirsiniz. Sanirim 9-10 sene olmustur biz alali. Hem sessiz calisir hem de cok iyi yikar. Fiyati samsunga, lg'ye nazaran pahalidir Alman mali olmasi nedeniyle. Bosch ve siemens ayni urunleri uretirler. Genelde Turkiyede yapilan buzdolaplarina karsilik camasir makineleri ithal olur. Siemensin iq serisinin bosch'ta karsiligi yoktu zamaninda. Siemense ozgu modeldir.

Saygilarimla.

d12ce854f5de914d631152f94ee056c2.jpg

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Siemenste iq serisinin muadili varsa memnun kalirsiniz. Sanirim 9-10 sene olmustur biz alali. Hem sessiz calisir hem de cok iyi yikar. Fiyati samsunga, lg'ye nazaran pahalidir Alman mali olmasi nedeniyle. Bosch ve siemens ayni urunleri uretirler. Genelde Turkiyede yapilan buzdolaplarina karsilik camasir makineleri ithal olur. Siemensin iq serisinin bosch'ta karsiligi yoktu zamaninda. Siemense ozgu modeldir.

Saygilarimla.

d12ce854f5de914d631152f94ee056c2.jpg

BSH grubunda yani bosch siemens profilo nun bircok modeli ortak uretiliyor. Misal siemens WM14T480TR = profilo CMG140DTR = bosch WAT28480TR . 3 üde ayni makina farki fiyati.

Bizim hanim illa bosch diyor. Lg ye karşı. Bana kalsa profilo almıştım şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Bosch alın ama Türkiye'de üretilen olanı almayın...kalite düşük..Almanya'da üretilen Bosch alın..fiyat biraz yüksek ama annemdeki makina yaklaşık 20 yıl sonra bozuldu :)

Yıkama ve kurutma bir arada olanların performansı nasıl acaba?

kötü..

oğlum alerjik olduğundan evde çamaşır kurutamıyoruz..iyi bir kurutma makinesinin fiyatı 2.000 TL'den başlar..ikisi bir arada olanları denemedim ama bana pek mantıklı gelmiyor..

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Almanya üretimi olanları nasıl anlayacağız? Bazı forumlarda I-dos özellikli olanın Alman üretimi olduğunu yazmışlar ancak elle tutulur bir bilgi bulamadım.

Bosch alın ama Türkiye'de üretilen olanı almayın...kalite düşük..Almanya'da üretilen Bosch alın..fiyat biraz yüksek ama annemdeki makina yaklaşık 20 yıl sonra bozuldu :)

kötü..

oğlum alerjik olduğundan evde çamaşır kurutamıyoruz..iyi bir kurutma makinesinin fiyatı 2.000 TL'den başlar..ikisi bir arada olanları denemedim ama bana pek mantıklı gelmiyor..

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Simens der kacarim. Çok araştırdık. En az elektrik harcayani. 9 kg aşağı almayın haberiniz olsun. Biz 3 aydır kullanıyoruz. Hem sessiz. Hem tüketimi az. Yinede karar sizin. Bildiğim kadarıyla en az sorun çıkaran.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
(düzenlendi)

http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-F12B8TDP5

biz de geçen ay bu makineyi aldık. motoru direkt kazana bağlıymış.Kayış falan yokmuş . A+++ 8 kilo bimeks de 1160 lira falandı galiba.Önce baldız almıştı.(bir yıl önce ) onun referansıyla aldık. Çok sessiz ve pratik.değerlendirilebilinir.

Murat Dere hocam ,bizim eski 14 yıllık makina da  sıkmaya geçince oğlumun üzerine şöyle bir iki adım yürüyünce.'' baba değiştir şunu ya falan demeye başladı. :)'' zaten gece sesinden dolayı yıkamaları kesmek zorunda kalıyorduk.mahalleyi ayağa kaldırıyordu. :)

Sonuç.Bir bakın derim 

tarihinde Haluk Şentürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Almanya üretimi olanları nasıl anlayacağız? Bazı forumlarda I-dos özellikli olanın Alman üretimi olduğunu yazmışlar ancak elle tutulur bir bilgi bulamadım.

Gidip mağazaya bakarsanız yardımcı olurlar..Made in Germany görmeden almayın derim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-F12B8TDP5

biz de geçen ay bu makineyi aldık. motoru direkt kazana bağlıymış.Kayış falan yokmuş . A+++ 8 kilo bimeks de 1160 lira falandı galiba.Önce baldız almıştı.(bir yıl önce ) onun referansıyla aldık. Çok sessiz ve pratik.değerlendirilebilinir.

Murat Dere hocam ,bizim eski 14 yıllık makina da sıkmaya geçince oğlumun üzerine şöyle bir iki adım yürüyünce.'' baba değiştir şunu ya falan demeye başladı. :)'' zaten gece sesinden dolayı yıkamaları kesmek zorunda kalıyorduk.mahalleyi ayağa kaldırıyordu. :)

Sonuç.Bir bakın derim

Bizim bozulan arçelikti, hiç başlamayayım. ;) Ariston iyidir. :)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bütün ev eşyamızı LG'den aldık. Şu an ikinci yılımızdayız. Bulaşık makinesinde ufak bir şansızlık yaşadık 1 aylık bir makinesizlikten sonra ürün yenisiyle değiştirildi.

Çamaşır makinesinden çok memnunuz. İçinde Direct Drive motor var ki motoru 10 yıl garantili. Ve öyle sessiz ki dilediğiniz saatte çalıştırabilirsiniz sesini banyoya girene kadar duymuyoruz. Buzdolabı da bir harika çıktı. Televizyon da çok güzel görüntü veriyor.

Yalnız bulunduğumuz bölge biraz nemli olduğu için kurutmalı almadığımıza pişman olduk.

Ayrıca bizimki 8kg'lık model ve çift kişilik battaniyeler ucu ucuna sığıyor. Size muhakkak daha büyük bir makine tercih etmenizi öneririm.

Benim hanım biraz(!) titiz. Hemen hemen her gün makine çalışıyor ve başka bir makine olsaydı elektrik faturamız çok daha fazla gelirdi. Makine çokk verimli.

Bosch-Siemens falan iyidir güzeldir fakat beyaz eşya konusunda LG, Samsung veya Hotpoint(bunlar da çok sessiz.) tercih etmek faydanıza olacaktır, zira daha iyisi aynı fiyatlara ve servisler hep aynı kalitede. Ankara'dasınız servis konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Hotpoint değil Hoover olacak. Hotpoint ile ilgili bir fikrim yok.

Hoover sanırım İngiliz, İngilizleri de pek sevmem ama buna bir bakın derim.

http://www.hepsiburada.com/liste/hoover-wdyn-11746-pg-17-a-enerji-sinifi-11-kg-yikama-7-kg-kurutma-kapasiteli-camasir-makinesi/productDetails.aspx?productId=mthoovwdyn11746pg&categoryId=155121#Yorumlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Çamaşır makinesini yoğuşmalı kurutmalı alın.

Arçelik, birlikte proje yaptığım için söylüyorum fena değil. Çayırovada üretiliyor. Son makineleri oldukça iyi. eski makineleri de iyi. Ailemde yıllardır arçelik kullanıyoruz hiç bozulmadı ki? sıkıntı sıfır. E 5500 var meşhur babamda iki tane. tıkır tıkır. bizde iki beko var 15 senelik tıkır tıkır. Kurutma gereksinimi nedeniyle linki verdiğim kurutmalı arçeliğe geçeceğim. makinenin içini de biliyorum.

Sırf ALMAN ADI VAR diye BOSCH gibi markalara yönelmek yanlış.

şu iyi makine:

http://www.arcelikalisveris.com/U1982,55,arcelik-9146-yk-9-kg.htm

çamaşır makinesinin ses yapmasına 3 neden vardır:

1- içinde aşırı yük yıkanmış, battaniye vb yıkanmıştır bir ara.

2- taşıma nakliye sırasında dengesi bozulmuştur

3- ayakları ayarsızdır.

kötü..

Siz 20 sene önceki karşılaştırmayı mı yapıyorsunuz :)

Türkiye'de üretileni almayın demek nedir yahu? Bu kadar mı? Bu mu? Üzüldüm doğrusu...

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çamaşır makinesini yoğuşmalı kurutmalı alın.

Arçelik, birlikte proje yaptığım için söylüyorum fena değil. Çayırovada üretiliyor. Son makineleri oldukça iyi. eski makineleri de iyi. Ailemde yıllardır arçelik kullanıyoruz hiç bozulmadı ki? sıkıntı sıfır. E 5500 var meşhur babamda iki tane. tıkır tıkır. bizde iki beko var 15 senelik tıkır tıkır. Kurutma gereksinimi nedeniyle linki verdiğim kurutmalı arçeliğe geçeceğim. makinenin içini de biliyorum.

Sırf ALMAN ADI VAR diye BOSCH gibi markalara yönelmek yanlış.

şu iyi makine:

http://www.arcelikalisveris.com/U1982,55,arcelik-9146-yk-9-kg.htm

çamaşır makinesinin ses yapmasına 3 neden vardır:

1- içinde aşırı yük yıkanmış, battaniye vb yıkanmıştır bir ara.

2- taşıma nakliye sırasında dengesi bozulmuştur

3- ayakları ayarsızdır.

Siz 20 sene önceki karşılaştırmayı mı yapıyorsunuz :)

Türkiye'de üretileni almayın demek nedir yahu? Bu kadar mı? Bu mu? Üzüldüm doğrusu...

Onlarınki tecrübe Mehmet hocam. Malesef üzülerek söylüyorum ki "Türkiye üretimini almayın" lafını bilmem kaç ayrı kişiden ben de duymuştum.

Aynı makine fakat hortum vesaire parçaları çok kalitesiz ve özelliksiz kullandıklarını lafına güvendiğim bir arkadaşımdan duymuştum...

Ayrıca verdiğiniz linkteki Arçelik makinesi 9kg kapasiteli ve 2100 liraysa çok zor alıcı bulur :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

bozulan 2 senelik LG leri zamzung ları görmeyiz. Annemizin evindeki 30 senelik arçeliği ise bozuldu deriz.

O makine kurutmalı. iki makine aldığını düşün hatta bu daha iyi çünkü yer sorunu yapmıyor.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Ben yoktum bu makine vardi. Ben varim halen tik demedi. :D

1f8a1dd96859d1183d871864e0c83bd8.jpg

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Uzun araştırmalar sonunda seçeneği 2 ye düşürdüm.

Bosch WAW28560TR

Diğer modellerden Farkı

XXL tambur hacmi: 65 l

yıkama sesi (dB) 48 dB (A)

Bosch WAT28680TR

Diğer modellerden Farkı

Enerji verim sınıfı: A+++-30%

I-DOS Akıllı dozaj sistemi

artık iş fiyat araştırmaya kaldı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
Emre Öğüt

Ben yoktum bu makine vardi. Ben varim halen tik demedi. :D

1f8a1dd96859d1183d871864e0c83bd8.jpg

bunun üstüne yok zaten bizimkiler değiştirmeye korkuyolar bunun kalitesini vermez diye[emoji3]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...