İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.4 Tdci Ile 1.5 Tdci Arasında Çok Büyük Fark Var Mı?

Abdullah Eltuğral

Recommended Posts

Abdullah Eltuğral

arkadaşlar fiesta alıcam fakat 1.4 ile 1.5 arasında bir fark var mı..sitede arastırıyorum yeni kasa fiestalar 43 binden başlıyor onlarda 30bin km min..eski kasa 1.4 fiesta baktım 2012 20 binde 39bin istiyor..ilk aracım olacak ve uzun yıllar binmeyi düşünüyorum minimum 5 sene..alıcagım model titanyum olacak..aman aman bir fark yoksa eski kasa fiestayı mı alayım..

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

1,5 yeni kasa daha iyidir hem ses hem yakıt tüketim avantajllıdır.

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

1.4 TDCI  70 bg 2012 aracım var.

araç servisteyken 4 gün ikame araç 1.5 TDCI verdiler.

Arasında fark var.

- 1.5 daha atak bir motora sahip. Gaz tepkileri daha canlı. Uzun yolda farkeden birşey yok.Ancak bu farkı 1.4 kullanmadan anlaman çok kolay değil.

- Tampon kaput farlar vs ön görünüm farklı. Bence yenisi daha güzel.

- Gösterge aydınlatma rengi ve fontu farklı. Kırmızı bence daha güzel. yenisi yeşilmavi gibi bir renk.

Arasında fark yok.

- Yakıt tüketimi - 4 günde 350km civarı yaptım. karma yakıtta mevcut aracımla aynı yaktı.

- Ses - ses konusunda hiç fark yok diyebilirim.

Tercih tamamı ile senin. Ben 1.4 tercih etmiştim. 1.5 yeni çıkmıştı ve 2.eli daha düşmemişti. Arabamı da uyguna almıştım. Severek de kullanıyorum hala.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

1.5 alın kesinlikle derim yeni motor yeni teknoloji her zaman iyidir. Araç 1.5 olunca makyajlı kasa olacak tabi.  

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Arkadaşlar, 1.5 TDCI motor Renault firmasından alma mı; yoksa Ford kendisi mi üretiyor?

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

1.5 sahibiyim, 1.4 kullanamdım ama kullanan arkadaş benim araca binince bunun sesine ne olmuş böyle, çok sessiz  demişti :)  ayrıca madem uzun yıllar kullanıcam diyorsunuz, bütçenizi birazdaha zorlayarak 2014 model almaya çalışın, 2014 modeller de esp standart veya 2013 güvenlik paketli bulmaya çalışın bence çok önemli bir donanım. ayrıca 1.5 leri ford kendisi üretiyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

1.5 sahibiyim, 1.4 kullanamdım ama kullanan arkadaş benim araca binince bunun sesine ne olmuş böyle, çok sessiz  demişti :)  ayrıca madem uzun yıllar kullanıcam diyorsunuz, bütçenizi birazdaha zorlayarak 2014 model almaya çalışın, 2014 modeller de esp standart veya 2013 güvenlik paketli bulmaya çalışın bence çok önemli bir donanım. ayrıca 1.5 leri ford kendisi üretiyor.

Ses zamanla artar. Aynı seviyeye gelir.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Ses zamanla artar. Aynı seviyeye gelir.

Evet öyle diyorlar, bende zamanla artar diye duymuştum inşallah artmaz ama sanırım 1.5 lerin sıkıştırma oranlar düşük. 1499cc lik 4 silindirli bir motor sadece 75PS güçte üretmekte, ben bu düşük sıkıştırma oranında bırakılmasının ses ve sarsıntı düşüklüğü sonucu olduğunu düşünüyorum, arkadaşımda 1.4 90ps polo var onun sesi çok daha fazla, km hemen hemen aynı gibi.

Umarım düşük sıkıştırma oranı yüzünden motor ömrü ve sağlığıda daha iyi olur.  Bu 1.5 tdci motorun, önceki 1.4 tdci motorun ve polo nun sıkıştırma oranları nedir? bilen var mı acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...