İçeriğe Yönlendir

Döşemeye Akan Kan Sorunu

Ali Herdem
Çözüme git Ali Herdem tarafından,

Recommended Posts

Ali Herdem

iyi akşamlar arkadaşlar hafta sonu babam kesime yardım etmek için bizim aracı kullanmışlar. bagaja etler yüklenmiş. dikkatsiz yüklemişler bagaja akmış. sol köşeden kan akarak yerdeki halıfleks döşemenin altına biraz kaçmış ayrıca arka emniyet kemerinin bağlantı noktasından da bagajın zemindeki plastiğin altına akmış. basta normal et kokusu sandık bagajı silmiştik gece oldugu için pek fark etmedik ama zamanla koku arttı su an arabaya binmek işkence olmaya basladı. 

bu koku ile nasıl basa cıakkcagımı nasıl temizleyecegimi bilmiyorum. sonaxı ve bıcı bıcı oto yıkamayı aradım. sonax, cıkmaz o koku dediler döseme tamamen değişecek dediler.bıcıbıcı, döşemecide 150 liraya sökülür 75 liraya da ben yıkarım tekrardan takılır dedi ancak söktürme işine pek sıcak bakmıyorum daha sonra o parçaları tam oturtabileceklerini düşünmüyorum. fordu arayıp döşemeyi sordum işçilik dahil 800 lira istediler ayrıca kendi yıkamacıları vardı yıkansa gecer mi dedim geçer dediler bi getirin bakalım dediler yarın oraya uğrayacagım.

kayseride cıkarta bilecek yer yada basına gelipde geçirebilen varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. :soshelp:

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Sadece doşemeleri yıkamak çare değil maalesef. Kan akan yerlerdeki tüm parçalar ne varsa sökülecek. Hem parçalar yıkanacak hem parçanın oturduğu yer yıkanacak. Allah yardımcınız olsun. Elinizden geliyorsa kendiniz yapın. Nerden biliyorum, bir arkadaşımın başına geldi.

Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Başıma gelen olay.Benim eski aracada süt dökülmüştü ve içine girilmeyecek derecede koku vardı.Ozon ile temizlik adlı bir işyerinde aracın içine bir makine bağlanıp 2 saat hava ile temizlendikten sonra koku gitmişti.Nette bi araştırın bence.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Kokuyu yapan zaten mikroorganizmalar. Onları bir şekilde öldürebilirseniz kokudan da kurtulursunuz..sabunla deterjanla ölmüyorlar malesef . Ya dezenfektan lazım yada yüksek sıcaklık. Yıkamacının yıkaması ile kurtulamazsınız. Boşuna para vermeyin.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Sadece doşemeleri yıkamak çare değil maalesef. Kan akan yerlerdeki tüm parçalar ne varsa sökülecek. Hem parçalar yıkanacak hem parçanın oturduğu yer yıkanacak. Allah yardımcınız olsun. Elinizden geliyorsa kendiniz yapın. Nerden biliyorum, bir arkadaşımın başına geldi.

sökmeye ugrastım ama bi parçayı sokemedim daha doğrusu ilk parcayı remini ekleyecegim yarın :)

süt için yazıyor kullanılan ürün fark edermi acaba 

Başıma gelen olay.Benim eski aracada süt dökülmüştü ve içine girilmeyecek derecede koku vardı.Ozon ile temizlik adlı bir işyerinde aracın içine bir makine bağlanıp 2 saat hava ile temizlendikten sonra koku gitmişti.Nette bi araştırın bence.

sonax detaylı temizlikde ozon ile temizlemede vardı aracı gormediler daha bir de yarın götürüp gösterecegim çok büyük bi alana dökülmemiş zaten allahtan bide görsünler belki yapılır

Kokuyu yapan zaten mikroorganizmalar. Onları bir şekilde öldürebilirseniz kokudan da kurtulursunuz..sabunla deterjanla ölmüyorlar malesef . Ya dezenfektan lazım yada yüksek sıcaklık. Yıkamacının yıkaması ile kurtulamazsınız. Boşuna para vermeyin.

ozon ile temizlik öldürüyor diye biliyorum ama firmalar koku cıkmaz dediler çözemedim sorunu yüz yüze görüşecegim yarın final haftasına denk geldi. o koku ila yağmurda camlar acık okula gitmek  :elveda:

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hoca benim araca da komple antifiriz kaçağı nedeniyle ön döşeme mahvolmuştu. Gözümü kararttım komple söktürdüm taban halısını iç dış piripak temizlettim. Eskisi gibi de yerine taktılar. Komple sökmekten çekinmeyin bence.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Et sektöründe olan biri olarak kokunun çıkması çok zor imkansıza yakın derecede yaparsa profesyonel yerler yapabilir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Bence sokule bilir connect basit bir araç sonuçta hafta sonu komple elden gecebilir tabi önce hangi malzeme ile temizlenmeli bunun tespiti önemli

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Yaz ayında da hiç çekilmez, bir an önce kurtulmanız dileğiyle.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

KAN LEKESİ (ISLAK )

Henüz ıslak olan kan lekesini kuru kan lekesinden daha kolay çıkarabilirsiniz. Hemen yıkanabilecek durumda ise soğuk su ile yıkamak yeterlidir. Şayet hemen yıkanmayacak durumda ise lekenin üzerine biraz nişasta serpilmeli, nişasta kuruduktan sonra fırçalamak yeterlidir.

KAN LEKESİ ( KURU)

Kurumuş ve uzun süre beklemiş olan kan lekeleri doğal olarak güç çıkar. İşte bu durumda da amaonyak kullanılmalıdır. Bir litre suya, iki yemek kaşığı amonyak karıştırılır. Sonra eski bir naylon çorabı bu karışıma batırıp, lekeyi fazla bastırmadan silerek çıkartılmaya çalışılır.

Geçen bayram bu şekilde çözüme ulaşmıştık zor iş kolay gelsin

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Herdem

sprey denedim olmadı ve koku agırlasmaya baslayınca sanayiye gitmek zorunda kaldık aracın döşeme kısmı tamamen söküldü metal kısımlarda  düşündüğümden fazla kan çıktı. usta da kokunun hepsinin geçeceğini düşünmüyor keçeler atıldı yenisi konulacak çıkma döşeme arıyoruz bulunursa o takılacak yoksa yıkanıp takılacak. ayrıca metal kısımları naftalin toz haline getirilip kolonya le karıstırılıp aracın zemine serilip 1 gün bekletilecek sonra temizlenecek.

O0WKxbS.jpg

vmp54dm.jpg

HsKayIK.jpg

XlNARHd.jpg

CAN0kh3.jpg

YdXzzDx.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bi taşıma işi çok fazla vakit ve nakite sebep olacak gibi, geçmiş olsun.. Kolaylıklar diliyorum

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Çürümüş kan kokusu heleki sünger keçe ve benzeri bir şeyin emmiş olduğu kan kokusu asla çıkmaz aracınızdan.kanın bulaşmış olduğu herşey ama herşey sökülüp atılacak (plastik aksam haricinde) Yenisi takılmadan önce zeminde bulunan kurumuş kan lekelerinin tamamı sıcak su ile ilk olarak yumuşatılıp sonra fırça ve sünger yardımı ile temizlenecek.araç bir kaç gün kapıları açık olarak havalanmaya bırakılacak. Daha sonra araçta temizlenen yerlere  toz vanilya serpilecek... yeni döşemeler takılacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Bayağı işlem yapılmış.İnşallah çözülür artık.

İnşallah çözülür ama pek de umudumuz kalmadı satmayı düşünmeye başladık pazartesi teslim alacağız aracı

Bi taşıma işi çok fazla vakit ve nakite sebep olacak gibi, geçmiş olsun.. Kolaylıklar diliyorum

Teşekkürler

Çürümüş kan kokusu heleki sünger keçe ve benzeri bir şeyin emmiş olduğu kan kokusu asla çıkmaz aracınızdan.kanın bulaşmış olduğu herşey ama herşey sökülüp atılacak (plastik aksam haricinde) Yenisi takılmadan önce zeminde bulunan kurumuş kan lekelerinin tamamı sıcak su ile ilk olarak yumuşatılıp sonra fırça ve sünger yardımı ile temizlenecek.araç bir kaç gün kapıları açık olarak havalanmaya bırakılacak. Daha sonra araçta temizlenen yerlere toz vanilya serpilecek... yeni döşemeler takılacak.

Vanilyayı da Söyleyeyim zaten atıldı keçeler şimdi döşeme arıyoruz onu da halledersek değişmiş olacak ama plastik aksama oldukça fazla bulaşmış bagaj kısmına tamamen yayılmış resimde gördüğünüz gibi deliğin içinde kan birikmiş en azından binilebilir hale gelmesini istiyoruz
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

Önlüklerim kan olduğunda oksijenli su ile yıkıyorum ama kan kuruduktan sonra çıkması daha zor oluyor . Oksijenli su deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kesimi bagajda yapmışlar gibi. çoğu parçayı yenilemeden o koku çıkmaz hele ki keçe gibi alttan emmiş parçalardan

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

İnşallah çözülür ama pek de umudumuz kalmadı satmayı düşünmeye başladık pazartesi teslim alacağız aracı

Teşekkürler

Vanilyayı da Söyleyeyim zaten atıldı keçeler şimdi döşeme arıyoruz onu da halledersek değişmiş olacak ama plastik aksama oldukça fazla bulaşmış bagaj kısmına tamamen yayılmış resimde gördüğünüz gibi deliğin içinde kan birikmiş en azından binilebilir hale gelmesini istiyoruz

Kardeşim adım cesetciye çıkmış... Neyap et o kanın bulaştığı her yeri temizle...Eğer leş kokusu aracının içindeki kumaş ve sünger aksamına sinerse çıkarman imkansız olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kardeşim adım cesetciye çıkmış... Neyap et o kanın bulaştığı her yeri temizle...Eğer leş kokusu aracının içindeki kumaş ve sünger aksamına sinerse çıkarman imkansız olur.

tam uzman görüşü denen bu sanırım :vampir:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Ali Herdem

aracı bugun teslim aldım keçeler değişti zemin ve plastik parçalar özel bi kimyasal ile yıkanmıs paspaslar da atıldı yenisi kondu su anda koku yok naftalin kokusu var o geçtiği zaman acığa cıkacak nasıl bi sonuc oldugu değişebilecek hersey değişti. teşekkür ederim hepinize

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...