İçeriğe Yönlendir

2007 Focus Trend Tdci Teybinde "aux Soketi" Varmı? (Aux Jakı Değil!)

Savaş YILDIZ

Recommended Posts

Savaş YILDIZ

Herkese Merhaba,

İki gün önce "2007 Focus 1.6 TDCI Trend" satın aldım.

Arabamın torpidosunda AUX girişi bulunmuyor.

Bu teybin arkasında veya başka bir yerde AUX bağlantısı yapmak için "AUX çıkış kablosu" veya "Soket" benzeri bir şey var mıdır?

Ya da bu teypte MP3 CD si çalıştırabilmek için yapılacak basit bir uygulama var mıdır?

Bu konu ile ilgili bir sürü şey söylenmiş ancak konuyu netleştirmek adına yeniden konu açmak istedim.

Yorum bağlantısı
Vatan Çelikgün
(düzenlendi)

Savaş bey aracınız hayırlı olsun . Bendede aynı aracın 2009 modeli var ama benim torpidoda AUX  girişi mevcut torpido kapağını açtığınızda sağ üst köşede gözünüze çarpar zaten. Acaba benim araca özel  bir şey mi  bilmiyorum açıkçası . 

tarihinde Vatan Çelikgün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Savaş bey aracınız hayırlı olsun . Bendede aynı aracın 2009 modeli var ama benim torpidoda AUX  girişi mevcut torpido kapağını açtığınızda sağ üst köşede gözünüze çarpar zaten. Acaba benim araca özel  bir şey mi  bilmiyorum açıkçası . 

2007 modellere koymaya üşenmiş adamlar.

Benim araçta da yok, teybin arkasında soket olduğunu söylemişlerdi.

Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ
(düzenlendi)

Vatan Bey, teşekkürler.

Onu kontrol etmiştim, yok maalesef, adamlar o ufacık parçayı koymamışlar.

tarihinde Savaş YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ
(düzenlendi)

2007 modellere koymaya üşenmiş adamlar.

Benim araçta da yok, teybin arkasında soket olduğunu söylemişlerdi.

Teşekkür ederim ama teybin arkasında soket olup olduğunu kesin olarak öğrenmem lazım, çünkü ona göre teybi söküp bağlantı yapmayı düşünüyorum. :)

Yardımcı olacak kimse yok mudur?   :unsure2:
tarihinde Savaş YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Teşekkür ederim ama teybin arkasında soket olup olduğunu kesin olarak öğrenmem lazım, çünkü ona göre teybi söküp bağlantı yapmayı düşünüyorum. :)

Yardımcı olacak kimse yok mudur?   :unsure2:

ben varım.ben cok arastırdım yabancı siteerden bilgi edindim ve sonunda basarıyla sonuclandırdım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259057-focus-2-teyp-s%C3%B6kmeaux-montaj%C4%B1-videolu/

Yorum bağlantısı
Halil Gürsoylar

Herkese Merhaba,

İki gün önce "2007 Focus 1.6 TDCI Trend" satın aldım.

Arabamın torpidosunda AUX girişi bulunmuyor.

Bu teybin arkasında veya başka bir yerde AUX bağlantısı yapmak için "AUX çıkış kablosu" veya "Soket" benzeri bir şey var mıdır?

Ya da bu teypte MP3 CD si çalıştırabilmek için yapılacak basit bir uygulama var mıdır?

Bu konu ile ilgili bir sürü şey söylenmiş ancak konuyu netleştirmek adına yeniden konu açmak istedim.

malesef yok cunku sizinki sony değil cd calar :(

cunku trend paketlerde sony yok

Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ

malesef yok cunku sizinki sony değil cd calar :(

cunku trend paketlerde sony yok

ben varım.ben cok arastırdım yabancı siteerden bilgi edindim ve sonunda basarıyla sonuclandırdım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259057-focus-2-teyp-s%C3%B6kmeaux-montaj%C4%B1-videolu/

Mustafa Bey, yardım için teşekkürler. Halil Bey' in dediği gibi bizim cihaz 6000 model CD çalar, cihazlar farklı olduğundan sanırım buna bir şey yapamayacağım.

Aslında en iyisi çıkma Sony almak ama ondan da emin değilim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim 2007 aracımın 6000 cd teybinde(oval teyp) aux çıkışı var, vatan beyin belirttiği yerde torpido kapağını sökünce sağ üstte bantlı halde görünüyor.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Mustafa Bey, yardım için teşekkürler. Halil Bey' in dediği gibi bizim cihaz 6000 model CD çalar, cihazlar farklı olduğundan sanırım buna bir şey yapamayacağım.

Yetkili servisten orijinal aux kablosu alıp cd çalarınıza takıp kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ

Benim 2007 aracımın 6000 cd teybinde(oval teyp) aux çıkışı var, vatan beyin belirttiği yerde torpido kapağını sökünce sağ üstte bantlı halde görünüyor.

Köksal Bey, bendeki teyp aşağıdakinden, bu durumda torpido kapağını söküp bakmaktan başka çare kalmıyor.

Bu çıkış belirttiğiniz yerde var ise standart 3,5 mm ses kablosunu kesip, birbirine bağlasak acaba çalışır mı?

Yetkili servisten orijinal aux kablosu alıp cd çalarınıza takıp kullanabilirsiniz.

Nihat Bey, Köksal Bey' in belirttiği kablo yoksa servise soracağım, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Bende de vardı aynı araç ve yoktu, nette araştırın şeması var aux çıkışı da var sadece soket yapılacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
(düzenlendi)

iyi de abi 6000 cd modelinede uygulayabilirsin bunu soket yerleri aynı :)

beklerim dersen ramazan bayramına ankaraya geleceğim ben yaparım montajını :)

tarihinde Mustafa Şahinn tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ

iyi de abi 6000 cd modelinede uygulayabilirsin bunu soket yerleri aynı :)

beklerim dersen ramazan bayramına ankaraya geleceğim ben yaparım montajını :)

Aciliyetim yok, müsait olursan çok iyi olur. Sağolasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serdar Çekiç

merhaba. bende 2005 trend focus var. 6000 cd teyp. bu teyplerde bazılarında cd tuşunun altında aux tuşu var. bazılarında cd tuşunun altında cd/dj tuşu var. benimkinde aux tuşu yok cd/dj tuşu var. bu ne anlama geliyor. teybin arkasından soketle aux bağlasamda aux tuşu olmadığı için nasıl olacak. birde phone tuşu tam olarak ne işe yarıyor. anladığım kadarıyla sadece " MUTE " görevi görüyor. birde benim 2005 trend te arka kolonlarım çalmıyor. teyp ayarlarından değil. acaba trend olduğu için arka kapılarda kolon yok mu? bundan önce 2005 comfort fiestam vardı onda bile dört kapıda kolon vardı. bu olar canımı sıktı. yardımınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu
(düzenlendi)

Soket var. Hatta hatta parçası da satılıyor, ancak kodunu hatırlayamıyorum.

Aracınızın aynısından arkadaşımda bulunmakta. AUX girişi yaptırdı, şimdi onu Bluetooth Receiver ile Bluetooth kitine dönüştüreceğiz. Kendi aracımda Sony teyp bulunmakta, ben de aracın aux girişini torpidoyu sökerek Bluetooth kitine dönüştürdüm. Bence siz de hazır el atmışken öyle yapın. İhtiyacınız olanlar: bir adet çakmaklık şarjı (usb çıkışlı olanlardan) bir adet 3.5mm jack çıkışlı usb bluetooth receiver. Maliyet 10$ :)  Biraz da eliniz yatkınsa kendiniz sigorta kutusundan 12V çekersiniz, bir de anahtar bağlarsınız sürekli açık kalsın istemiyorsanız; mis gibi bluetooth kitiniz olur. :good1:

tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

merhaba. bende 2005 trend focus var. 6000 cd teyp. bu teyplerde bazılarında cd tuşunun altında aux tuşu var. bazılarında cd tuşunun altında cd/dj tuşu var. benimkinde aux tuşu yok cd/dj tuşu var. bu ne anlama geliyor. teybin arkasından soketle aux bağlasamda aux tuşu olmadığı için nasıl olacak. birde phone tuşu tam olarak ne işe yarıyor. anladığım kadarıyla sadece " MUTE " görevi görüyor. birde benim 2005 trend te arka kolonlarım çalmıyor. teyp ayarlarından değil. acaba trend olduğu için arka kapılarda kolon yok mu? bundan önce 2005 comfort fiestam vardı onda bile dört kapıda kolon vardı. bu olar canımı sıktı. yardımınızı bekliyorum

aux zusu olanlarda, torpidoda aux girisi varsa kullanabilirsiniz, yoksa torpidonun arkasinda bir soket var (forum icinde bi yerde konusu olacakti) o soket varsa aux girisi baglayabilirsiniz. cd/dj olanlar ise cd degistiricili modellerde var. eger arabada cd degistirici varsa yolcu koltugunun altindaydi yanilmiyorsam. orada yoksa sonradan alip takmak gerekir. (en iyisi cikma mp3 lü sony teyp alip kullanmaktir bu arada hem sesi cok daha iyidir)

phone tusu bluetoothlu araclarda konusma yapmanizi saglar, eger bluetooth yoksa sadece Mute islevi görür.

arkalarda hoparlör olmasi lazim diye biliyorum, trendde farketmiyor olsa gerek. teyp ayarlarnda sesi öne arkaya ayarlayabileceginiz bi yer var o tamamen öne ayarli olabilir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...