İçeriğe Yönlendir

Çalıntı Araç Çarpıp Kaçma Trafik Sigortası

Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar
(düzenlendi)

Arkadaşlar iyi akşamlar dün gece ehliyetsiz bir kardeşimin aracına dar yolda sağlama yaparken çarpıyor daha sonra sağa çekeyim geleceğim diyor ve kaçıyor.Hemen polis çağırdık tutanak tuttuk, fotoğrafları çektik, ayrıca karakolda şikayetçi olduk.Araca çarpanın kim olduğu bulundu, çarpan kişi bir akrabasının aracını güya kaçırmış.Çarpan kişinin sara hastası olduğu akli dengesinin yerinde olmadığı söylendi.İşin tuhaf tarafı gündüzden beri aynı kişi hakkında 3 defa polis aranmış.Kazanın olduğu yerde tehlikeli araç kullanıyormuş.Bizim aracın iki kapısı boyanacak merak ettiğim karşı tarafın sigortasından aracı yaptırabilir miyim?Trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan, çarpıp kaçmaktan dolayı karşı taraftan davacı olduk.Şahsın babası yarın aracınızı yaptırayım dedi. Ehliyetsiz araç kullanma, çarpıp kaçma ve gün içindeki çevreyi rahatsız edici kullanımdan dolayı bunun bir kaza olmadığını belirtip değer kaybını da istedim.Karşı tarafla anlaşamadık.Özet olarak:

Aracı kullanan ehliyetsiz araçla ilgili el koyma(çalma) ihbarı var.(Aracın sahibiyle çalan akraba bu arada)

Gerekli tutanaklar polis tarafından tutuldu, resimler de var.

Şahidimiz olay yerinde evi olan şans eseri balkonda olan Cumhuriyet Başsavcısı olay öncesi onun da şikayeti var.

Trafik sigortası bu durumda şler mi ne yapmam gerekli?

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Trafik sigortası bu şartlarda ödeme yapmaz.

Babası ile anlaşın.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Davaya devam edersek ne olur?

Aracımı yaptırırım önemli değil, şahıs caydırıcı bir ceza alır mı?

Birde çalıntı ihbarı kazadan sonra gelmiş olabilir öyleyse sigorta işlemez mi?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Tutanak tutulmadığı sürece malesef video resim gören şahit vs etkilemiyor.

Tutanak tutulmuş ise aracınız karşı taraftan yaptırılır. 

Diğer türlü tabiki dava açmakta serbestsiniz, ama dava ne kadar sürer neyle sonuçlanır ve elinize ne kadar tutar ne zaman geçer kim bilir. 

En iyisi adamla anlaşın.. 

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Tutanak polis tarafından tutulmuş, durumda.

Anlaşmaya gelecek olursak aracımı kendim de yaptırırım önemli değil değer kaybını istedik diye fırsatçılık yapıyorsunuz bu kaza denildi, bende birincisi ehliyetsiz araçla yapılan işleme ben kaza demem dedim ve değer kaybını istedim.Hiç boyası olmayan aracımızın iki kapısı boyalı olacak değer kaybı istemem ayıp mı sizce?Üstelik herhangi bir galericiye gidelim soralım dedim değer kaybı ne olur diye çocuğun babası yanaşmadı.Kendileri bilir bildiğim kadarıyla 1500 tl ehliyetsiz araç kullanmanın cezası var.Değer kaybı olayı da artık kanuna da girdi herhalde.Benim merakım Trafik sigortası ödeme yapar mı yapmaz mı?Sonuçta vuran aracın çalıntı da olsa sigortası var ve kusurlu.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Tutanak polis tarafından tutulmuş, durumda.

Anlaşmaya gelecek olursak aracımı kendim de yaptırırım önemli değil değer kaybını istedik diye fırsatçılık yapıyorsunuz bu kaza denildi, bende birincisi ehliyetsiz araçla yapılan işleme ben kaza demem dedim ve değer kaybını istedim.Hiç boyası olmayan aracımızın iki kapısı boyalı olacak değer kaybı istemem ayıp mı sizce?Üstelik herhangi bir galericiye gidelim soralım dedim değer kaybı ne olur diye çocuğun babası yanaşmadı.Kendileri bilir bildiğim kadarıyla 1500 tl ehliyetsiz araç kullanmanın cezası var.Değer kaybı olayı da artık kanuna da girdi herhalde.Benim merakım Trafik sigortası ödeme yapar mı yapmaz mı?Sonuçta vuran aracın çalıntı da olsa sigortası var ve kusurlu.

Ünal hocam düşüncenizde haklısınız ama dediğim gibi sigorta karşılamayacaktır tutanak olmadığı sürece. 

Sigorta karşılasa bile masrafınızı karşılar değer kaybına karışmaz bence.

Yorum bağlantısı
Can Ergül

Açacağınız dava en az 1 buçuk 2 sene kadar sürer ve trafik güveliğini tehlikeye atmaktan 6 ay ceza alır, onu da hükmün geriye bırakılmasına çevrilir adam sadece mahkeme masrafı öder. Değer kaybı davası için harcayağınız da, astarı yüzünü geçecek cinsten olur :(

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Polis kaza tutanağı tuttu.Kazayı gören şahitte var hiç önemli değil, en azından bundan sonra dikkatli olurlar.Ehliyetsiz araç kullanmanın para cezası var diye biliyorum.

Karayolları Trafik Kanunu ve kasko sigortası genel şartları gereğince hasar tazminatından yararlanmak için aracı ehliyetli kişinin veya yeterli ehliyet sınıfı bulunan sürücünün kullanması esastır. Bundan dolayı aracınızla ehliyetsiz sürücünün yapmış olduğu kazada sigorta şirketiniz kasko tazminatınızı ödemez. Ayrıca trafik sigortanızdan karşı tarafa da hasar tazminatı ödenmişse sigorta şirketiniz size rücu eder.

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Davaya devam edersek ne olur?

Aracımı yaptırırım önemli değil, şahıs caydırıcı bir ceza alır mı?

Birde çalıntı ihbarı kazadan sonra gelmiş olabilir öyleyse sigo

Ünal bey elinizde bu durumu kanıtlayacak çarpıp kaçtığını herhangi bir kanıt ya da mahkemede ifade verecek şahit yoksa boşuna uğraşmayın derim en fazla ceza alıp para cezasına çevrilip hükmün açıklanmasının geri bırakılması verilir. Anlaşın aracınızıda onlar yaptırsın. Düşünceniz yapmak istediğiniz çok doğru ama sonuç beklediğiniz gibi olmayacaktır. En mantıklı kendi kanaatimce siz zararlı çıkmayın maddi olarak manevi olarakta. Dava en az 6 ay sürecektir.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Polis tutanağında size çarpan aracın bilgileri varsa ve aracın şöförü karakolda ifade vererek çarptığını kabul ediyorsa aracınızın hasarı trafik sigortasından karşılanır ve hasar bedeli çarpan aracın sahibine rücu edilir. Değer kaybı talebiniz de karşılanabilir. Kamera kayıtları vs. var ise işi daha da garantilersiniz. Siz de tam olarak hangi evraklar mevcut?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Polisin  tuttuğu olay yeri kaza tutanağı.

2 tane de şahit var.

Şahıs ifadesinde araca çarptığını araçta çok bir şey olmadığını görünce gittiğini söylemiş ama durum öyle değil.

Birde bu şahıs aracı ödünç almış kaza sonrası araç sahibi aracım çalındı diye ihbarda bulunmuş.iş oldukça karışık anlayacağınız.

Kaza olsa aracı hemen yaptırıp hiçbir şey istemezdim ama adam çarpıp kaçıyor.Bu işin peşini bırakmam.

Kaza sonuç tutanağını ve şahitlerini ifadesi mevcut.Şimdi yapmam gerekener neler?

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Polisin tuttuğu olay yeri kaza tutanağı.

2 tane de şahit var.

Şahıs ifadesinde araca çarptığını araçta çok bir şey olmadığını görünce gittiğini söylemiş ama durum öyle değil.

Birde bu şahıs aracı ödünç almış kaza sonrası araç sahibi aracım çalındı diye ihbarda bulunmuş.iş oldukça karışık anlayacağınız.

Kaza olsa aracı hemen yaptırıp hiçbir şey istemezdim ama adam çarpıp kaçıyor.Bu işin peşini bırakmam.

Kaza sonuç tutanağını ve şahitlerini ifadesi mevcut.Şimdi yapmam gerekener neler?

Araç çalıntı olarak ihbar verilmiş ancak kişi yakalanınca yasal bir işlem yapılmamış sanırım. Bu durumda çalıntı araç olarak değerlendirilmez. Ayrıca şöförün de çarptığına dair ifadesi mevcut. Siz mevcut evraklar ile karşı aracın trafik sigortasına başvurun. Hasar ödemesinin yapılmamasına engel bir durum söz konusu değil. tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buradaki sorun, tutanak yada çarpıp kaçma değil.

Çalıntı araç için hasar ödemez trafik poliçesi

a4eb2e26aba2ebc558fc73507b80638e.jpg

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Mehmet abi, kişi yakalanınca hapise atılmış mı ya da yasal bir işlem yapılmış mı?

tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim anladığım araçta çalıntı kaydı olduğu Mert.

Muhtemelen kötü niyetle yapıldı bu.

Ruhsat sahibi ve kazaya karışan hırsızın ifadesi alınmıştır.

Bakmak gerek.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Benim anladığım araçta çalıntı kaydı olduğu Mert.

Muhtemelen kötü niyetle yapıldı bu.

Ruhsat sahibi ve kazaya katışan hırsızın ifadesi alunmıştır.

Bakmak gerek.

Araç sahibi verdiği ifadede aracını kaçıran kişiden şikayetçi olmuşsa çalıntı araç kapsamında değerlendirme yapılabilir. Kişilerin yakın akraba olması sebebiyle şikayetçi olmayacağını düşünüyorum, bu sebeple kanunen bir hırsızlık olmadığından çalıntı araç kapsamında değerlendirme yapılmamalı. En doğru yorum için bütün ifade ve tutanakları incelemek gerekli.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun. Belki de çalıntı falan diye bir ihbarda asılsız.. Hani suçu hafifletmek adına ya zaten bu da benim aracı çalmış ben vermedim demiş olabilirler. Bence de peşini bırakmayın. Ayrıca siz normal bir kaza gibi işlemlere başlayın. Aksini onlar ispat etsinler.. Çalıntı diye ihbarları varmı  yada ne bileyim sonrasında ifadeleri var mı..Bunları ispat etmek onların yükümlülüğünde.. Yoksa her kazaya karışan benim oğlum çalmış gitmiş benim haberim yoktu bu kaza sayılmaz beni bağlamaz derdi.. 

Yalnız değer kaybınız için bence yapacağınız pek birşey yok neden derseniz bildiğim kadarıyla yeni yas sadece 3 yaşına kadarki araçlarda değer kaybını karşılıyor..

Yorum bağlantısı
Tamer Terzi

Öncelikle geçmiş olsun,

Olayın takipçisi olacağınızı söylemeniz takdire değer. Olaya ilişkin anlattıklarinizda hissettigim, karşı taraf (akraba ilişkisi ile birlikte çalıntı ihbarı yapılması) yalan söyleyerek olaydan sıyrılmaya çalışmak. Sabrınız varsa davaya devam edin. Gönulden kazamanızı dilerim. Sigorta işlmelerine iliskin olarak formdaki dostların size gerekli destegi vereceğinı inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Şu aşamada mahkemeye verecek bir konu yok. Normal hasar dosyasını açtırıp işlemleri başlatabilirsiniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Trafik güvenliğini tehditten dava açılacak zaten olay yerindeki savcı arkadaş özellikle trafik güvenliğinden dava açılması gerektiğini belirtti.Emniyet işi ağırdan alıyor anlaşmamızı falan istiyor.Nedeni de gün içinde aynı yerde aynı şahısın tehlikeli araç kullandığı yönünde 3 ihbar var, gece de bizim biraderin aracına çarpıyor.Emniyetin de suistimali var gündüz 3 şikayete rağmen bir işlem yapılmıyor.Bu yüzden emniyetteki arkadaşlar da olayı kapatmak istiyor.Ben kaza tespit tutanağını ve olayla ilgili emniyetin tuttuğu zabıtları alacağım.Karşı tarafın poliçesi ve ruhsat bilgilerine gerek yok mu onları nerden temin edeceğim.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Trafik güvenliğini tehditten dava açılacak zaten olay yerindeki savcı arkadaş özellikle trafik güvenliğinden dava açılması gerektiğini belirtti.Emniyet işi ağırdan alıyor anlaşmamızı falan istiyor.Nedeni de gün içinde aynı yerde aynı şahısın tehlikeli araç kullandığı yönünde 3 ihbar var, gece de bizim biraderin aracına çarpıyor.Emniyetin de suistimali var gündüz 3 şikayete rağmen bir işlem yapılmıyor.Bu yüzden emniyetteki arkadaşlar da olayı kapatmak istiyor.Ben kaza tespit tutanağını ve olayla ilgili emniyetin tuttuğu zabıtları alacağım.Karşı tarafın poliçesi ve ruhsat bilgilerine gerek yok mu onları nerden temin edeceğim.

Polis zaptında karşı araç bilgisi yazar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...