İçeriğe Yönlendir

Lada Samara Rally Aracı

Burak Kuşçu

Recommended Posts

Burak Kuşçu

Yıllardır aklımız da olan ve profosyonel olarak yarışabilmek için ilk adımımız olan aracımızı aldık başlangıçta en sona kadar tüm ayrımtıları bu başlık altında paylaşacağım

Kendileri özeş yarış donanımına sahip ve motor kondisyonu oldukça iyi

Kaporta aksamı yarış aracına göre oldukça hatları yerinde ve düzgün

ilk aldığımız günden

1ee26038fde864795e0c3deee0bd34ec.jpg

Ve garajımıza ilk girişi ee5e5f32716ba3bedb9db2458ab1f239.jpg

İlk olarak üstündeki reklamları sökmekle başladık aldığımızda çalışmıyodu çalışır yürür duruma getirdik

fc7262b7939f692ae0c3094fbb8294eb.jpg

kaporta reklamları söküldükten sonra matlaşmış olan boyasını canlandırmak için pasta cila işlemi yapıldı

Kullandığımız ürünlerin kalitesi ve markası hakkında hiç bir bilgim yoktu hatta mobilya cilası olarak geçmekteydi fakat oldukça işe yaradı

7cf7c3c382720e38e85749af8f96ce76.jpg

pasta öncesi sıfır numara zımpara atıldı :)

İç koltuklarımız ford ka

114e3f0bcd616fafc20ed57dfd26e835.jpg

Rollbarlarımız standartlara uygun

741aa208abbd8f1e0a1bde1bf86bb5ad.jpg

37a4814ecf46674196497d65da826923.jpg

d99326fe94b23e1f7b558711af872723.jpg

Cila işlemi ve sonrası bir kaç fotoğraf

7389317dbd47f60e089fa60c9bcebad3.jpg

2a21f31e67feec2eae5264beaded96a9.jpg

88941ffd3989eca3c7220efd0b43d9b3.jpg

aeadeaa376a5d79eb4764a436d9601c8.jpg

def13be6ca79a341c1e544ee85d002b8.jpg

b99fc9d2f55e3c2095e5d04e9a1439eb.jpg

Arkada gözüken mavi araçta fiat punto hgt türkiyeye çok az sayıda gelmiş özel bir araç

c27257bab40602b8c9369ea67b129896.jpg

Sadece kontak ünitemiz bu kadar :)a7a1adcb00ff757e5a22461b000da57a.jpg

f0f61a7d8b29b66fcfc90f7bd1f6cd6d.jpg

gün içerisinde elektrik aksamı elden geçirildi yanmayan farlar ve stoplar çalışır hale getirildi

En şaşırtıcı olan ise gerçektende varmış dediğim yedek parçasını pazardan aldığım ilk araç [emoji3][emoji3]

2c5d1fe3c246d689feee649d561f9281.jpg

Detayları zaman ve proje ilerledikçe konuda paylaşacağım

• Beğen 20
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

kolay gelsin, tebrik ederim yapılacak keyifli işler var sırada galiba.performansını gösteren bir videosunu izlemek isterim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

İlk adımınızda başarılar dilerim.

Devamında paylaşımları eksik etmeyeceğini düşünüyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Kolay gelsin zor ama güzel bir işe girmişsiniz başarılar dilerim... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun Burak, facebook dan görmüştüm. Oldukça sevindim sizin adınıza, ben de çok hevesliyim amatör şekilde ralli olayına girmeye de yer zaman ve maddi ihtiyaç çok.. Kullanılan pastalar menzerna oldukça iyidir güzel seçim olmuş güzel de parlamış araç. Gelişmeleri bekliyoruz bu başlıktan :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Güle güle kullanın. Motorun teknik özellikleri nedir acaba?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç
(düzenlendi)

Araba kaç model karburatörlü mü enjeksiyon lumu ayrıca motor için farklı bir donanım vs yapıldı mı ? samaranın motoru 1500 cc ve güçlü bir motoru var.Güzel çalışma takipteyim.

tarihinde Yahya Kılıç tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

herkese çok teşekkürler proje ilerledikçe detayları bu başlık altında paylaşacağım Arac 93 model üzerinde 1500 cc orjinal motoru var fakat düşündüğümden çok daha kuvvetli ekstra olarak dereceli egzantrik kapak taşlama gibi işlemler mevcut çok fazla oynama yapılırsa araç bu sefer üst katogorilere geçiyor bu durumdada diğer araçların yanında pek bir şansımız kalmıyor :) denemeler yapıldıktan sonra videolarda gelecek

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bol virajlı parkurlarda çok zevkli olur. homologe mi aracın her aksamı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

motoruyla oynanmasa bile araç gidiyor, 7-8 sene kullandım. başarılar, hayırlı olsun. 

yaşadığım tek sorun benzin pompasıydı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

bol virajlı parkurlarda çok zevkli olur. homologe mi aracın her aksamı

evet aracın kemer koltuk rollbar gibi tüm gerekli aksamları standartlara uygun daha öncedende yarışmış bir araç
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şanzıman çok önemli. hangi devir/hız için ayarlanmış ona bakmalı 1.0 cc motor bile kök sökürür tubolara

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Çağlar, 5 diye 3. viteste 145 km yaptığımı biliyorum  :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

motoruyla oynanmasa bile araç gidiyor, 7-8 sene kullandım. başarılar, hayırlı olsun.

yaşadığım tek sorun benzin pompasıydı.

aynen öyle abi söyleseler inanmazdım tam bir canavar yedek parçasıda aşırı uygun ve bulunur
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç

Lada samara güçlü Rus arabasıdır ben 8 yıl kullandım yokuşlarda keçi gibidir. 90 lı yıllarda rally için kullanılmıştır. Youtube ye Vaz 2108 Rally yazarsan birçok videosu çıkıyor izleyebilirsin. Ayrıca yedek parçası ucuzdur fakat yan sanayiye dikkat edin özelliklede yedek su depo kapağının orijinal olmasına özen gösterin sizinkini kontrol edin eğer teknikeller yazıyorsa hemen değiştirin.

Yukarda bi abimiz benzin pompası sorunundan bahsetmiş o sorun arabayı lpg ile kullandığımız için kuru kuru çalışan benzin pompası zamanla aşınıyor o yüzden bozuluyor. Lada samarayla ilgili soru sormak isterseniz cevaplayabilirim. 

Çalışmalarınızda başarılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Babama aldık, şaşırtıcı ve agrasif bi motoru var :) rampada bile bastığında bayılma yığılma yapmadan hala gidicem diye uğraşıyor .. Tebrikler bu arada umarım hedefinize ulasirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Güzel bir başlangıç, kullandığım ve gerçekten memnun kaldığım bir araç Samara umarım sizide üzmeyecektir. Arkadaşlarında dediği gibi takipteyiz, kolay gelsin :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Lada samara güçlü Rus arabasıdır ben 8 yıl kullandım yokuşlarda keçi gibidir. 90 lı yıllarda rally için kullanılmıştır. Youtube ye Vaz 2108 Rally yazarsan birçok videosu çıkıyor izleyebilirsin. Ayrıca yedek parçası ucuzdur fakat yan sanayiye dikkat edin özelliklede yedek su depo kapağının orijinal olmasına özen gösterin sizinkini kontrol edin eğer teknikeller yazıyorsa hemen değiştirin.

Yukarda bi abimiz benzin pompası sorunundan bahsetmiş o sorun arabayı lpg ile kullandığımız için kuru kuru çalışan benzin pompası zamanla aşınıyor o yüzden bozuluyor. Lada samarayla ilgili soru sormak isterseniz cevaplayabilirim.

Çalışmalarınızda başarılar.

teşekkür ederim bilgileriniz için bizim araçta lpg olmadığı için problem yaşamayız o zaman şimdilik tek görünen vites kutusunun arada karışıyor olması onunda nedenini çözemedik ara ara geçişlerde sıkıntı yaşıyoruz

Hayırlı olsun Burak, facebook dan görmüştüm. Oldukça sevindim sizin adınıza, ben de çok hevesliyim amatör şekilde ralli olayına girmeye de yer zaman ve maddi ihtiyaç çok.. Kullanılan pastalar menzerna oldukça iyidir güzel seçim olmuş güzel de parlamış araç. Gelişmeleri bekliyoruz bu başlıktan :)

Teşekkürler ozan darısı başına diyeyim o zaman :) umarım seninde hayalin gerçekleşir bizde zamanında gözetmenlikle başlamıştık nasıl olduysa devamı geldi imkansız değil yani ama maliyetler yüksek sponsor olmadan zor oluyor maalesef
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...