İçeriğe Yönlendir

Sistemimden Gelen Hışırtı Sesi ?

Alper DEMİR

Recommended Posts

Alper DEMİR

Geçen ay roadstar 9110N double din+önlere plippo 16 cm kompenant arkalara 13 cm cadence coaxsiyel ve anfi+woofer montajı yaptırdım. Kullanilan kablo 8ga idi,yalniz şikayetim epey kulak tırmalayıcı olan volume 10-12 ye kadar sanki radyo frekansı bulamazsınız da islik gibi bi hisilti sesi çıkar ya ssssss diye öyle bir ses yani düşük volumlerde resmen müzik dinleyemiyorum.Hisiltiyi kaybetmek icin cok acincada ailemde bindiği için rahatsız oluyor..Ama şöyle bi durumda var şarkıyı durdurunca bu ses kesiliyor play yaptigimda bir daha başlıyor. Montajı yaptirdigim yer teyp turşu diyor,ondan almayıp daha ucuza getirttim ya ben ona bağlıyorum. Sizce kablolardan olabilir mi ? Ya da gerçekten kaliteden ötürü fark yaratan ses atlama olayı diye birşey var mi ? Bugüne kadar hic markası bile duyulmamış kaç tane tesisat baglattim,ama hic boyle birseyle karşılaşmadım..

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

parazit problemi anlattığınız sanırsam  baska toplayarak problemi bulabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Aynı problemi Connectimde anfi değiştirince, vosvosumda da komple tesisat bağlayınca yaşadım. Çözümüyle uğraşmamıştım ama takipteyim.

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Ana ünite veya varsa ampli kaynaklı olması muhtemel.Amplifikatör var ise gain ayarını kısın.Teypten de ekolayzırdan ayarları düşürün.Sese Bass ve tiz katan loudness veya powerfull gibi modlar varsa kapatın bir de öyle deneyin.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Motor sesi mi alıyor araç? Yani gaza basmada vs hışırtı sesi artıyor mu? Öyle ise filtre takıyor genelde elektronikçiler sisteme.

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Cem abi motor sesi aliyordu, ama onu akuye giden bi kabloyu değiştirince düzeldi.

Alper kardeşim dediğin ayarları bi deniyeyim umarım düzelir yoksa hic olmadı bu is..

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Alper,Kocaelindesin madem, Servet king'e uğrasana bir vakit bulduğunda? Çözer derdini, çözemese de nokta tespiti yapar.

Yorum bağlantısı

Dip sesi cihazların iç yapısından olacabileceği gibi, tesisattan da kaynaklanabilir.  Tesisat kötü olduğunda bile yüksek tolerasyon, anfi ve ses işleyici kalitesi yüksek olan cihazlarla mümkün olur. Dip sesi çok yaşamsal bir durum değildir aslında ve boş bir kanalda ses yükseldikçe ortaya çıkar. Ses dinlenilen müzik sesi ile bastırıldığı müddetçe kulağa çok gelmez. Ancak audiofil kademesindeki kişiler bu sese hiç bir zaman tahammül edemedikelri için oldukça yüksek meblağlara katlanarak son derece güçlü bileşenlerden ev ya da araç ses sistemi oluştururlar.

Araç ses sitemlerinde ana ünite+anfi kullanımı bu sesin ortaya çıkma olasılığını çok arttırıyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Dip sesi cihazların iç yapısından olacabileceği gibi, tesisattan da kaynaklanabilir.  Tesisat kötü olduğunda bile yüksek tolerasyon, anfi ve ses işleyici kalitesi yüksek olan cihazlarla mümkün olur. Dip sesi çok yaşamsal bir durum değildir aslında ve boş bir kanalda ses yükseldikçe ortaya çıkar. Ses dinlenilen müzik sesi ile bastırıldığı müddetçe kulağa çok gelmez. Ancak audiofil kademesindeki kişiler bu sese hiç bir zaman tahammül edemedikelri için oldukça yüksek meblağlara katlanarak son derece güçlü bileşenlerden ev ya da araç ses sistemi oluştururlar.

Araç ses sitemlerinde ana ünite+anfi kullanımı bu sesin ortaya çıkma olasılığını çok arttırıyor.

Saygılarımla

Abi açıklama çok güzel de çözüm nedir? :D

Ya da var mı bir çözüm yolu??

Yorum bağlantısı

Abi açıklama çok güzel de çözüm nedir? :D

Ya da var mı bir çözüm yolu??

Çözüm öncelikle kaliteli bir ana ünite ve anfi ile deneyip dip ses hala devam ediyorsa tesisatı araştırmak. Eğer ses kesilmişse sorun cihazlardandır.

Evdeki sinema sistemlerinde 1500TL'lik ile 10.000TL'lik modellerin arasındaki farkın en büyük tespitlerinden biri sesi sonuna kadar açıp dip sesin seviyesini tespittir. Subwoofer'dan gelen gümbür gümbür baslar değil, sesin kalitesini etkileyecek, pürüssüzlüğü gölgeleyecek kaçak seslerin varlığının en aza indirilmesi önemli bu işe para yatıranlar için.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Anfimi önceki aracimdada kullanmıştım böyle bir sıkıntı yoktu.Sanırım sorun ana ünite veya kablolarda ya da henüz yapmadigim Alper Keskin'in dediği ayarlarda..

Yorum bağlantısı

Amfinin enerji kablosu ile teyp ve hoparlörlere giden kablolar aynı yerden gidiyorsa, sebep bu da olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...