Savaş YILDIZ 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 Herkese merhaba, Yeni aldığım arabanın sol ön camını kapatırken kapanmasına 3-4 cm kala geri aşağıya inmeye başlıyor, tekrar deniyorum yine aşağı aynısı oluyor, üçüncü seferde tamamen kapanıyor, diğer camlarda bir sorun yok. Camın motorunda falan bir sıkıntı yok gibi, zaten camı normal indirip kaldırıyor. Uzaktan kumanda ile camların hepsini açıp kapatıyorum, onda da aynı sorun oluyor. Acaba programlama ile ilgili bir sorun mu var? Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 Camı sıkıştıran bişey olabilir ona takılınca geri iner cam kontrol edilmesi lazım sökülüp. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 Aynı olay benim arabada da oluyor. Dediğiniz gibi sol ön cam. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 Cam motorunun icindeki makarada sorun olabilir cam teli sariyor olabilir yakinda tel kopabilir.. Yada kapida işlem yapilmista olabilir cam kasiyodur. Ne kadar cok olabilir kullandim ya Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ 10 Haziran 2015 Yazar Paylaş 10 Haziran 2015 Bildiğim kadarıyla kapıda işlem yapılmamış, benim tahminim; geçtiğimiz Cumartesi günü arabayı bakım için servise götürdüğümde motoru su ve spreyle temizlemişlerdi, o sırada bir şey olmuş olabilir diye düşünüyorum, çünkü arabayı aldıktan sonraki ilk beş gün hiç bir şey yoktu, servisten çıktığımda bu sorun olmaya başladı. Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı 10 Haziran 2015 Paylaş 10 Haziran 2015 aynı sorun bende de olmuştu.. söküp bir kaç yerine bişeyler yaptılar halloldu.. motorla alakalı değildi.. Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ 10 Haziran 2015 Yazar Paylaş 10 Haziran 2015 (düzenlendi) Ford' un kullanıcı el kitabında yazana göre sorun olarak bahsettiğim konu aslında "Sıkışmayı önleyici işlevin devrede olması" ndan kaynaklanıyormuş. Buna göre, bu işlevi iptal ettiğimizde camların tek seferde normal olarak kapanması gerekiyor. En kısa sürede deneyip, sizlere bilgi vereceğim. Teşekkürler. 10 Haziran 2015 tarihinde Savaş YILDIZ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Çukur 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Ford' un kullanıcı el kitabında yazana göre sorun olarak bahsettiğim konu aslında "Sıkışmayı önleyici işlevin devrede olması" ndan kaynaklanıyormuş. Buna göre, bu işlevi iptal ettiğimizde camların tek seferde normal olarak kapanması gerekiyor. En kısa sürede deneyip, sizlere bilgi vereceğim. Teşekkürler. Söz konusu işlevin devredışı bırakılabileceğini düşünmüyorum eğer bırakılırsa eliniz yada bir başka cisimin sıkışma sonucu zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. öncelikle camın inip çıktığı fitil sprey silokon tarzı bir kimyasalla temizlenmesi, sorun düzelmemişse döşemenin sökülüp bir camcı yada kaportacı aracılığıyla düzeltilmesi gerekir. Yorum bağlantısı
Savaş YILDIZ 11 Haziran 2015 Yazar Paylaş 11 Haziran 2015 Söz konusu işlevin devredışı bırakılabileceğini düşünmüyorum eğer bırakılırsa eliniz yada bir başka cisimin sıkışma sonucu zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. öncelikle camın inip çıktığı fitil sprey silokon tarzı bir kimyasalla temizlenmesi, sorun düzelmemişse döşemenin sökülüp bir camcı yada kaportacı aracılığıyla düzeltilmesi gerekir. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ercan Uzun 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Herkese merhaba, Yeni aldığım arabanın sol ön camını kapatırken kapanmasına 3-4 cm kala geri aşağıya inmeye başlıyor, tekrar deniyorum yine aşağı aynısı oluyor, üçüncü seferde tamamen kapanıyor, diğer camlarda bir sorun yok. Camın motorunda falan bir sıkıntı yok gibi, zaten camı normal indirip kaldırıyor. Uzaktan kumanda ile camların hepsini açıp kapatıyorum, onda da aynı sorun oluyor. Acaba programlama ile ilgili bir sorun mu var? Yorum bağlantısı
Ercan Uzun 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Ayni sorunu bende yasadim camlara flim cektirdikten sonra basla pek ustune gitmedim farkli bir konu icin elektrikciye gitmistim aklima camdaki sorun geldi onuda soledim arizali cami sonuna kadar yukari cikariyor cikardiktan sonra dugmeyi birakmiyor 5-10 saniye arasi bekliyor sonra sonuna kadar asagiya indiriyor ayni sekilde dugmeyi birakmiyor yine 5-10 saniye bekledikten sonra cam oldu deneyin. Olabilecegini dusunuyorum. Yorum bağlantısı
sinan gümüşok 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 merhaba aynı sorun bende şağ camda oldu ankarada İmaj elektronik var şaşmazda ona götürdüm cam motorunu çıkarırken düşürdü sonra dediki abi bu tamir olabilecekmiş ama düştüğü için falan filan neyse çıkma parçanın bir kısmı ondan bir kısmı benden hallettik sonunda 2 hafta sonra İstanbul yolundaki servisle görüştüm keşke getirseydin onu hemen hallederdik dediler istersen bir ara uğra Yorum bağlantısı
Sefa ÜNAL 13 Kasım 2015 Paylaş 13 Kasım 2015 Arkadaşlar korkmayın içeriye su gelmesinden (Yağmurlu havalarda damlama / Aracı yıkama) oluyor. İmkanınız var ise kompresörle camı açıp hava tutun geçer. Kendi aracımda olmuyor içinde sigara içmiyorum ancak şirket arabasında sigara içmek için yağmurlu havada camı açtığımda hep oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım20 13 Temmuz 2021 Paylaş 13 Temmuz 2021 bu sorunu çözen varmı arkadaşlar brnim araçda aynı dert var Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Temmuz 2021 Paylaş 13 Temmuz 2021 Çocuk kolu sıkışmayı önleyici devreye giriyor. Araçta filim varsa sertleşme nedeniyle olabilir. Yahut mekanizma yağsız ayarı bozuk oynanmış yanlış monte edilmiş olabilir. Sıkışmayı önleyici özellği bazı araçlarda devre dışı bırakabiliyorsun ama çocuk varsa bence bırakmamak lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Temmuz 2021 Paylaş 13 Temmuz 2021 Murat Yıldırım20 yazdı: bu sorunu çözen varmı arkadaşlar brnim araçda aynı dert var Fitillere silikon sprey sıkın.. Sonra yeniden kodlayın.. Kodlama markalara göre pek değişmiyor.. Genelde şu şekilde.. : Cam tam kapanana kadar kapama yönüne basılı tutun.. bırakın ve tekrar basıp 5 saniye falan bekleyin.. Aynısını açma yönüne de yapın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts