İçeriğe Yönlendir

Tiguan 1.4 Tsi Dsg Lounge Bmt:tavsiye, Eleştiri Ve Görüşleriniz

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı

Arkadaşlar Merhaba,

C-Max 5.seneyi devirdi, çok da memnunum ama her zamanki gibi kaşıntım tuttu ve değişik alternatifler bakmaya başladım. Konu başlıklarında arattım ama ilgili başlık göremedim. Aynı fiyat alınabilecek alternatif tabi ki çok, örneğin Passat ki bana çok makam arabası gibi geliyor, Mondeo çok güzel ama Ford markasının dışına çıkalım biraz diyorum. Az önce bakarken Tiguan 1.4 TSi  DSG Lounge Blue Motion Technology için (150 BG) fiyat aldım. 100000 TL diyorlar. SUV tarzı araçları oldum olası sevdim. DSG ve cam tavan oluşu, biraz da özellikleri fena değil Tek tereddütüm dizelden benzinliye geçecek olmak.

Eğer kafama yatarsa alabilirim, ila da almam şart değil. Sadece fiyat aldım, gelin görüşelim dediler.

Sizin tavsiyeleriniz görüşleriniz benim için önemli, özellikle üstat ve ağabeylerimden gelecek yorumlar ya da bu tarz araç kullananların yorumları değerli olacak.Ya da onu alma bunu al, onun şöyle kronik sorunları var vb. de diyebilirsiniz.  Görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hasan Ünsal

çok güzel bir araç ama 100 km 5 lt yakarken bunda 10 lt yi görüyor. karar sizin segment yükseltecekseniz gayet iyi bir araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yakıtını problem etmem derseniz alınabilecek güzel bir araç ama ne kadar basarsanız o kadar yakar unutmayın :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Ben 100,000 tl sınırına çıkıp suv bakmaya niyetlensem 3-5 fazla verir Bmw x1 bakardım. Baktığınız araç C-max'ten daha başarılı bir araçta değil

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Cenk bey selamlar sürüş sitiliniz nasıldır,birde almayı düşündüğünüz aracı şehir içi şehir dışı kullanım sıklığınız nasıl olacak. biraz ön bilgi verirseniz vw kullanan biri olarak size daha sağlıklı bir bilgi verebilirim.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bana çok çekici bir değişiklik olarak görünmedi. Bu tip değişikliklerde soru işareti olmadan, özellikle de dizel gibi ekonomi aracından üstüne oldukça yüksek bir fark verip bir de benzin maliyetini kullanım maliyetine eklememek lazım. Araç Mercedes, Audi olursa o zaman farklı olabilir manevi tatmin olarak. Nissan qashqai alternatif olarak incelenmeli bence. Bir de öneri olarak sunayım, bazı bayilerde 2013 0 km'de suzuki sx4'ler var. ÖZellikle GLX modeli 1.6 dizel ve hem 4x4 hem de donanım özellikleri ile göz dolduruyor. İkinci elde ise aşağıdaki gibi çok cazip fiyatlarda düşük km'li bulunabilir.

Saygılarımla.

4x2 olanı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-sahibinden-hatasiz-suzuki-sx4-s-cross-1.6-ddis-glx-mt-4x2-213134791/detay

4x4 olanı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-2013-suzuki-sx4-cros-glx-4x4-full-plusfull-200688673/detay

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Nissan qashqai düşünülebilir, ekonomik bir araç 1.2 motoruyla,performansı da iyi bence.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Birkaç ay önce forumda eski hocamın dizel Focus aracını satılığa koymuştum.

Satıştan sonra Hocam Tiguan TSI aldı. Sami iyi güzel ama hiç bu kadar yakacağını beklemiyordum araç kullanım kilometrem düştü resmen diye yorum yaptı geçen gün.. 

İlla otomatik mi olsun diyorsun bilmiyorum ama eğer düşünürsen birde Jeep Renagede denemeni öneririm abi. Ben 1.6 multijet dizel motorunu test ettim hiç böyle bir atiklik beklemiyordum araç hem sıradışı hemde her özellik var. 100 bin tl verdikten sonra dizel araç alınabilir aynı sınıfta. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
(düzenlendi)

http://www.jeep.com.tr/renegade/index.html

http://www.jeep.com.tr/fiyat-listesi.html

Jeep Renegade 1.6L Multijet Dizel MT 4x2 Limited  120      90.650 TL

Deri Paketi ( Deri Koltuk + Isıtmalı Koltuk + Isıtmalı Direksiyon Simidi) Renegade 5.075 TL

Sunroof Renegade 5.075 TL

Tam doldurunca buda 100.000 tl hemde dizel.

tarihinde Sami Demirpaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

X1 gerçekten güzel araç benzinlisine binen arkadaşım var yakıtından çok memnun.

Kosiflerde satış temsilcisi 12 litrenin altına inmesini beklemeyin dedi abi, onun için eledik x1'i biz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Birkaç ay önce forumda eski hocamın dizel Focus aracını satılığa koymuştum.

Satıştan sonra Hocam Tiguan TSI aldı. Sami iyi güzel ama hiç bu kadar yakacağını beklemiyordum araç kullanım kilometrem düştü resmen diye yorum yaptı geçen gün.. 

İlla otomatik mi olsun diyorsun bilmiyorum ama eğer düşünürsen birde Jeep Renagede denemeni öneririm abi. Ben 1.6 multijet dizel motorunu test ettim hiç böyle bir atiklik beklemiyordum araç hem sıradışı hemde her özellik var. 100 bin tl verdikten sonra dizel araç alınabilir aynı sınıfta. 

Sami bence TSi motor DSG ile alınmalı o zaman sana gayet güzel değerler veriyor. Bence Tiguan dezavantajı 1500 kg bulan ağırlığı. BEnim araç şuanda 4000 km'de geçen gün 150 TL benzin aldım 550 km yol yaptım bunun 350 km'si ( otobanda 120 km/s sabitledim zaman zaman klima ve üst hızlara çıktım) didime yazlığa gittim geldim geri kalan 200 km ağırlıklı şehiriçinde kullandım hesap ortada.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Sami bence TSi motor DSG ile alınmalı o zaman sana gayet güzel değerler veriyor. Bence Tiguan dezavantajı 1500 kg bulan ağırlığı. BEnim araç şuanda 4000 km'de geçen gün 150 TL benzin aldım 550 km yol yaptım bunun 350 km'si ( otobanda 120 km/s sabitledim zaman zaman klima ve üst hızlara çıktım) didime yazlığa gittim geldim geri kalan 200 km ağırlıklı şehiriçinde kullandım hesap ortada.

Abi doğru söylüyorsun. Dediklerim sadece TSI için değil. TSI Tiguan için. 

Ağırlık farkı fazla.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Satılık Kuga var forumumuzda,onu da düşünebilirsiniz,motoru için övgüyle bahsediyorlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Aslında 2. el uygun fiyata alınabilecek 1,6 EB Kuga, forumda başarılı olduğu bahsedilen LPG uygulaması ile makul bir seçenek haline geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

hocam çok yakın bir arkadaşım aynı zamanda aile dostumuz aldı yakıtından oldukça şikayetçi ve bindiğimde de suv havası alamadım ama vw kendini ispatlamış bir marka. Eğer düşünürseniz 1 defa binme fırsatım olmuştu oldukça hoşuma gitmişti orta yaş düşüncelerimden diyebilirim bu araç için tiguana göre oldukça daha büyük donanımlı ve dizel bence bir gidip varsa showroom da görün derim 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-fiat-bilaller-den-2013-freemont-lounge-2.0-dizel-otomatik-209639757/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-2012-model-fiat-freemont-lounge-2.0-dizel-hatasiz-ve-boyasizdir-215894886/detay

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Cenk bey selamlar sürüş sitiliniz nasıldır,birde almayı düşündüğünüz aracı şehir içi şehir dışı kullanım sıklığınız nasıl olacak. biraz ön bilgi verirseniz vw kullanan biri olarak size daha sağlıklı bir bilgi verebilirim.

Cihan Bey, sürüşüm genelde sakin,sadece şehirlerarasında ortalama bir hızla giderim cruise ile.Şehiriçinde çok nadir hızlanırım. Genelde trafiğn akışına uyarım. Aracımı da günlük gidiş geliş 14 km'lik yolda kullanıyorum üniversite yolunda. Orada da hız sınırlaması var, 70 km hızla gidip geliyorum. C-Max'de kullanım ortalamam şehir içi dahil 6,7 lt şu anda...

Ben dedim zaten diyeceğimi :p

Başaran'dan alacak olursan haberim olsun abi ;)

Başaran'dan alacağız muhtemelen de, henüz karar vermedik. Bu arada şu hükümet kurulma işindeki belirsizlikten dolayı fiyatların ne olacağı belli değil. 

hocam çok yakın bir arkadaşım aynı zamanda aile dostumuz aldı yakıtından oldukça şikayetçi ve bindiğimde de suv havası alamadım ama vw kendini ispatlamış bir marka. Eğer düşünürseniz 1 defa binme fırsatım olmuştu oldukça hoşuma gitmişti orta yaş düşüncelerimden diyebilirim bu araç için tiguana göre oldukça daha büyük donanımlı ve dizel bence bir gidip varsa showroom da görün derim 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-fiat-bilaller-den-2013-freemont-lounge-2.0-dizel-otomatik-209639757/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-2012-model-fiat-freemont-lounge-2.0-dizel-hatasiz-ve-boyasizdir-215894886/detay

Burak bu 2.0 motor. Vergisi yüksek ve biraz büyük bir araç. Sadece şehir dışı kullanım için uygun olabilir, şehir içinde özellikle Isparta'da sıkıntılı olabilir.

Ben 100,000 tl sınırına çıkıp suv bakmaya niyetlensem 3-5 fazla verir Bmw x1 bakardım. Baktığınız araç C-max'ten daha başarılı bir araçta değil

Haklısınız Fatih Bey, fakat BMW beni aşar. Hem fiyat hem de bakımı zorlayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

http://www.jeep.com.tr/renegade/index.html

http://www.jeep.com.tr/fiyat-listesi.html

Jeep Renegade 1.6L Multijet Dizel MT 4x2 Limited  120      90.650 TL

Deri Paketi ( Deri Koltuk + Isıtmalı Koltuk + Isıtmalı Direksiyon Simidi) Renegade 5.075 TL

Sunroof Renegade 5.075 TL

Tam doldurunca buda 100.000 tl hemde dizel.

Sami bir de otomatik olsa şu 1.6 dizeli iyi. Ama iyi alternatif...

Nissan qashqai düşünülebilir, ekonomik bir araç 1.2 motoruyla,performansı da iyi bence.

Cem Bey Nissan Qashqai bana dar geldi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Şimdi reklamlarda yeni c-max'i seyrettim.Otomatik 1,5 182hp olanı gelmiş.82.900 tl + opsiyonları ile bence çok güzel bir alternatif olur tiguana :) dizeli şimdilik düz ama yakında onunda otomatik versiyonu gelecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

X1 gerçekten güzel araç benzinlisine binen arkadaşım var yakıtından çok memnun.

arkadaşının yakıtını şirket mi ödüyor

Otomatik değil ama Leon St 4wd 1.6 tdi. 83 bin TL

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

tiguan kasa değişiyor. 100tl çok fazla. 

ASX in dizeli çıktı ona bakabilirsiniz. Ya da jeep renegade e bakın. benzinli olacaksa kuga derim.  tiguan çok tostoparlak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...