İçeriğe Yönlendir

Akü Bitti, Kapı Açılmıyor (Seat Cordoba)Çözüm Bulundu

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık

Arkadaşlar,

Kayınvalidemin kullandığı 2005 Seat Cordoba aracı hafta sonu gördüğümde park lambaları açıktı,arayıp kapatmalarını,akünün bitebileceğini söyledim.

Ardından onlar kapatmak için gittiğinde parkların yanmadığını ama kapıların da açılmadığını söylediler. (akü bitmiş )

Dedim akü bitti hayırlı olsun. İlginçtir Seatta akü bittiğinde kapılar anahtarla dahi açılmıyor(kapı kilidi mekanik değil, motorlu). Ne yapayım diye düşünürken Erkan'a ulaştım,sağolsun, bagajı açıp (bagaj anahtarla açılıyor,koltuğu yatırıp içeri geç diyenleri duyar gibiyim,koltuklar da içeriden yatıyor) oradaki aydınlatma lambasından 12 volt elektrik vermemi tavsiye etti. Bagajı açıp aydınlatmaya elektrik verdim ama hayat belirtisi yoktu yine. Arabanın çevresinde dönerken birden çamurluk sinyali ilişti gözüme. 

Söktüm hemen sinyali, şarjlı matkap aküsü (14.4 v idi kullandığım akü ama ölçmüştüm,12.3 v gösteriyordu,12 den fazla bir akü bağlamamak gerek) bağladım sinyale aküyü,bingo, kapıdaki led cılız da olsa yanıp sönmeye başladı, hemen anahtarla kapıyı açtım. Takviye vs derken çözdük sorunu.

Aklınızda bulunsun,olurda bu tip bir sorun yaşarsanız denersiniz Ama bağladığınız kablonun + /- kutuplarına dikkat edin, ne olur ne olmaz.

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Park açık kaldı ise direk parklara enerji verilir normalde. Baştan deseydin ya :)

Ne bileyim abi, tırmalandım o kadar, abim dedim,gelir kurtarır dedim, bir başıma bıraktınız beni külüstür seatla :blush::p

:shok:

Kapı kilidi motoru bozulursa yani arabaya giremeyecek mi Seat kullanıcıları?

Aynen Sani,işin kötüsü sadece sürücü kapısında anahtar yeri var, çekici üstünde servise gidecektik az kaldı.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Geçmiş olsun.. wd-40 sıksaydın olurdu :):p ben salatalara bile kullanıyorum  :fiuw:

wd40 elektrik vermeye de mi başlamış? Vay canına,artık öyle yapayım bari . :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Birazdan gelip anlatayım sana nasıl yapacağını bi dahakine zorluk çekme.

Çözüm bulduk ya zor şer, şimdi akıl verecek başkan bize. Gel sen başkanım, mangal başında tartışırız.

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Çözüm bulduk ya zor şer, şimdi akıl verecek başkan bize. Gel sen başkanım, mangal başında tartışırız.

Evet konu mangala bağlanmak üzere 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Evet konu mangala bağlanmak üzere 

Nicedir mangala bağlıyamıyorduk konuyu, sırf mangal için seatı bozduk hatta :fiuw::biggrin:

Yorum bağlantısı

Nicedir mangala bağlıyamıyorduk konuyu, sırf mangal için seatı bozduk hatta :fiuw::biggrin:

Ahh ahh kilolar kilolar ramazan öncesi kilolar :D

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ahh ahh kilolar kilolar ramazan öncesi kilolar :D

Alt tarafı 115 kilocuğum,ne kilosu Samet ya? :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Park açık kaldı ise direk parklara enerji verilir normalde. Baştan deseydin ya :)

sinyal diyor efendi sinyale kaynak yapmış

(bagaj anahtarla açılıyor,koltuğu yatırıp içeri geç diyenleri duyar gibiyim,koltuklar da içeriden yatıyor)

Ataydın bir tekme koltuğa
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Sinyal aracın elektrik sistemine nasıl bağlı olacak, ancak sinyal kolu aktif ise normalde

Ben o kadar teknik adam değilim , mantığını bilmem, körün taşı gibi denk geldi işte. Seatı getireyim , parkları açıp yakalım mangalı, akü  bitince uğraşırız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yogh kapa kap yogh bagaj magaj. bagajdaki tiplerinde de bagaj anahtarla açılmıoyr kapı açılıyor ama :D

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Oksijenle kessek

Ben hangi camı kırsam deyu dönenirken arabanın başında, sinyal geldi aklıma, kaldırım taşı hazırdı ön cama dalıverecektim bodoslama :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...