İçeriğe Yönlendir

2013 Fiesta 1.6 A/t Benzinli Yakıt Tüketimi

Cem Yıldırım

Recommended Posts

Cem Yıldırım

2013 fiesta 1.6 A/T 105 Hp Benzinli

aracım ilk aldığımda gayet az yakıyordu 1 depo benzin ile 720 km yol yaptım uzun yolda şehir içinde 580 oluyordu.

15000 bakıma götürdüğümde şanzuman 2 viteste titreme yapıyor dedim garantiden değiştirelim dediler tamam dedim serviste 27 gün sonra çıktı araba bakımları yapıldı şanzuman değişti, aracım çok yakmaya başladı tekrar  gittim durumu bildirdim soğuk havadan dediler yaz oldu yine aynı durum cihaza bağladılar bir şey  görünmüyor diyorlar. şimdi benzin her alışta kayıt altına alıyorum durumu fabrikaya bildireceğim bakalım onlar ne diyecekler ! tablo şeklinde sizlerle paylaşmak istedim aynı araç sahipleri cevap yazarsa sevinirim. teşekkürler

http://imgur.com/D2v0QEk

Yorum bağlantısı
Cem Yıldırım

km de deki yakıt miktarı 0.4 lt mi :s

km de deki yakıt miktarı 0.4 lt mi :s

40 kuruş

Yorum bağlantısı
Cem Yıldırım

yaklaşık 8,5 9lt/100 km civarı. normal bir değer bu?

şehir içi tam depo 580 yapıyordum / şimdi 440 veya 460 civarı oluyor aradaki fark çok fazla

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

depo ölçümü yanlış tabir oluyor zira depo demek;  yolda kalana kadar gitmek demek. 580 gidip yakıtı fulleyince alınan yakıt mikatrı, 460 gidildiğindeki ile aynı ise o bir sorun olur ancak.

Bir önceki dolumda 3-4 lt kala pompa atmış olsa bir sonraki alımda da 3-4 lt önce lamba yanınca alınır sa mesela aşağı yukaru bu km ler demek olur.

Şu anki tüketimi lt/100 km  cinsinden hesaplayın.

Yorum bağlantısı
Efe Özer

Bence degerler normal.Benim dizel 1.4 fiesta 1 depo ıle sehır ıcı 550-600 yapıyor.Benzınlının 400-450 yapması ıyı.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

bende de aynı araç var.

18 aydır kullanıyorum daha 10.000 km olmadı yani az kullanıyorum. günde 10 km falan nadiren uzun yol gitti.

benim yakıt tüketimim depodan depoya yaptığım ölçüme göre ve araç yol bilgisayarına göre 8 litre (yaz kış aynı). bana göre gayet normal. ama siz sürekli uzun yol yapıyorsanız, tabii ki daha az yakması gerekir.

Yorum bağlantısı
İsmail Pınar 2
(düzenlendi)

15000 km de şanzuman mı değişti :unsure2:    Yakıt tüketimi, 27 gün servis, Şanzuman değişimi. Ford böyle olmamalı.

tarihinde İsmail Pınar 2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı

Şehir içi 580 km demişsiniz, ben 1.25 benzinli ile bu değerleri ancak yakalayabiliyorum. Ama tabi istanbul trafiği de dikkate alınmalı.

Yorum bağlantısı
Cem Yıldırım

Bu değerler hep aynı güzergah ve aynı trafik yoğunluğunda mı elde edildi peki?

aynen hergün aynı güzergah evden işe işten eve 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç

Ölçümler sağlıklı değil 50 tl-100 tl alımlar var, depo doldur bosalt değil. Bir de benzin 4.14 ten 4.96 ya çıkmış tabloda (4,14 nerde satıldıysa artık) sürekli bir artış var,dolayısı ile alınan lt miktarı düşecek gidilen km azalacak. Yaklaşık %20 az mesafe gidilecek aynı paraya.Birde lt fiyatı değiştiği için tabloyu alınan lt ve 100 km deki lt diye değiştirip takip ederseniz daha sağlıklı olur.Depo dolumunda yanılmalar olsada bundan daha iyi olacağı kesin.

Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar

Ayni aractan bende de var . Benimde sanzuman degisti. Sehir ici 550km yapiyor uzun yolda 650 civari

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Ayni aractan bende de var . Benimde sanzuman degisti. Sehir ici 550km yapiyor uzun yolda 650 civari

hayırdır neden değişti acaba. dikkat etmemiz gereken bir şey varsa bizde dikkatli olalım. yolda kalmayalım sonra

Yorum bağlantısı
Cem Yıldırım

işte aradığım cevap bu teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yazılım güncellemesi ile avrupa modundan türk moduna almışlardır. daha atak olsun diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
burak can umur

Şehir içi 580 km demişsiniz, ben 1.25 benzinli ile bu değerleri ancak yakalayabiliyorum. Ama tabi istanbul trafiği de dikkate alınmalı.

aynen bende öyle ve İstanbuldada değilim  1.6 ile o yakıt normal olmalı şehir içi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...