İçeriğe Yönlendir

Şarjlı Vidalamanın Pillerini Değiştirmek

Mehmet Eren

Recommended Posts

Mehmet Eren
(düzenlendi)

Merhabalar;

Bir kaç yıldır kullandığım Alpha Tools Marka şarjlı vidalama aletimin artık pilleri öldüğünden midir nedir şarjı çabuk bitiyor. Bu aleti içini açtım içinde 4 adet şarjlı pil görünüyor. Elimde de duracellin 3 adet pili var bunları 3 tanesiyle değiştirsem herhangi bir sorun olur mu ? Pil değerleri resimlerde görüldüğü gibi:

8gr7ka.jpg

DMA0EO.jpg

Takmak istediğim piller: 

WnPLEm.jpg

Bunlardan koysam sakıncası olur mu ? Patlar mı ?

tarihinde Mehmet Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

92096892_tn70_2.jpg?_=1379364055

selam,

bende de bundan var, şarj tutmuyor, kullanmadığım dönemlerde kendi kendine pili boşaltıyor.

akünün ömrü mü bitti acaba ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

ikisi de 1,2 volt. duracell yanlis görmediysem 2400mAh yani öteki pile göre 3 kat daha fazla dayanmasi gerekir (saglamsa). duracell NiMH öteki Ni-Cd bu belki sarjdayken etkileyebilir ama emin degilim. ben olsam degistirir ilk sarjda gözümün önünde bir yerde tutar gözlemlerdim. bir problem olmaz tahminimce

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Notebook pillerinden hurda var ise onlardaki sağlamlarıda kullanabilirsiniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Merhabalar;

Bir kaç yıldır kullandığım Alpha Tools Marka şarjlı vidalama aletimin artık pilleri öldüğünden midir nedir şarjı çabuk bitiyor. Bu aleti içini açtım içinde 4 adet şarjlı pil görünüyor. Elimde de duracellin 3 adet pili var bunları 3 tanesiyle değiştirsem herhangi bir sorun olur mu ? Pil değerleri resimlerde görüldüğü gibi:

Bunlardan koysam sakıncası olur mu ? Patlar mı ?

Duracellleri takmanda sorun olmayacaktır ama.. Dördünü birlikte değişmelisin... 

Bozuk olan eski pil, diğer üç pilin enerjisini ciddi şekilde sömürecektir.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Şarj aletininde değişmesi gerekebilir.Yavaş şarj aleti gerek.Pilin üzerindeki ikaza uyulduğu sürece ömrüne uyar.

Notebook pillerinden hurda var ise onlardaki sağlamlarıda kullanabilirsiniz.

Abi neden yavas sarj aleti gerekir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

selam,

bende de bundan var, şarj tutmuyor, kullanmadığım dönemlerde kendi kendine pili boşaltıyor.

akünün ömrü mü bitti acaba ?

Çok başarılı bir matkap.. Her işimde kullanıyorum. Sürekli dolu tutarım.. 

Şarjlı aletlerinizi sürekli dolu tutun. 

Bu matkabın şarj süresi 4 saattir. 

Bir de şarjlı süpürge tespitim var... 

Markasını hatırlamıyorum bir sürürge, sürekli bozuluyor sürekli servise gidiyor sürekli pili değişiyordu.. en son kendisi değişti.. 

Kendisi değişip geldikten sonra bunu şarjda bırakmama kararı aldım.. 

Boşalınca 4 saat şarj ediyorum.. Bitene kadar kullanıyorum, bitince tekrar 4 saat.. 

Bu şekilde yıllardır kullanıyorum... 

Yani, sürekli şarjda bırakmak veya boş bırakmak aküyü bitiriyor.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Pilin üzerindeki akıma göre olursa ömrü açısından ideal şarj süresi olur.Pil ömrü açısından.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi neden yavas sarj aleti gerekir?

Orjinal pilleri 800 mAh, sizin düşündüğünüz pil 2400 mAh,

Şarj aletini güçlendirmelisiniz.     

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yazmayı unuttum.Pillerin hepsi paralel baglanıyorsa şarj aletinin akımıda pilin üzerindekine oranla ona göre olması gerekiyor.Seri ise bu akımda olması iyidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Orjinal pilleri 800 mAh, sizin düşündüğünüz pil 2400 mAh,

Şarj aletini güçlendirmelisiniz.     

ben ni-cd ve nimh den dolayi yavas tavsiye edildigini dusunmustum. 2400lük zaten normal sarj aleti ile 3 kat sürede dolacak. gerci ne kadar az amper o kadar uzun pil ömrü diye biliyorum. ama Mehmet Eren Bey deki sarj aleti 1Anin üzerinde degildir bence. sarj süresi uzun olur, pil ömrü de etkilenmez pek bence.

bu pil teknolojisi sorun cikarir mi? NiMH NiCd?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yazmayı unuttum.Pillerin hepsi paralel baglanıyorsa şarj aletinin akımıda pilin üzerindekine oranla ona göre olması gerekiyor.Seri ise bu akımda olması iyidir.

Seri bağlanıyor Oktay, Alet 4,7 Volt.

ben ni-cd ve nimh den dolayi yavas tavsiye edildigini dusunmustum. 2400lük zaten normal sarj aleti ile 3 kat sürede dolacak. gerci ne kadar az amper o kadar uzun pil ömrü diye biliyorum. ama Mehmet Eren Bey deki sarj aleti 1Anin üzerinde degildir bence. sarj süresi uzun olur, pil ömrü de etkilenmez pek bence.

bu pil teknolojisi sorun cikarir mi? NiMH NiCd?

Piller seri bağlandığı için, yukarıda Sn.Özyürek'in de yazdığı gibi bir tanesinin bitik olması diğerlerini de işe yaramaz hale getirecektir. Dördünü birden değişin, Eski şarj aleti sorun olmaz, sadece süre uzayacaktır.

Ancak; bu piller grup olarak puntolanmıştır. Onu nasıl yapacaksınız?

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ben güzel anlatmayı beceremiyorum.

http://www.berksan.com.tr/TURKISH/Berksan/Index/Sarjli_Pil.html

Pic ciler güzel tartışmış.

http://www.picproje.org/index.php?topic=1534.0

Buradaki anlatımda güzel.Yardımcı olacaktır.

http://www.hobimerkezi.com/forum/showthread.php/344-NiCd-ve-NiMH-piller

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Seri bağlanıyor Oktay, Alet 4,7 Volt.

Piller seri bağlandığı için, yukarıda Sn.Özyürek'in de yazdığı gibi bir tanesinin bitik olması diğerlerini de işe yaramaz hale getirecektir. Dördünü birden değişin, Eski şarj aleti sorun olmaz, sadece süre uzayacaktır.

Ancak; bu piller grup olarak puntolanmıştır. Onu nasıl yapacaksınız?

Cihazın özelliklerine bakmadan pil yorumu yapmaya çalışmıştım. :biggrin:

Abi 3 lü pil yuvaları var kalitelisinden alınırsa punto ya gerek kalmaz.Puntolu olması her şekilde daha garanti olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Telli dosyanın teli kesilip pil kutuplarına lehimlenir sonra izole bantla güzelce sarılır duracell piller en az 2 yıl işlerini gayet güzel yaparlar..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Telli dosyanın teli kesilip pil kutuplarına lehimlenir sonra izole bantla güzelce sarılır duracell piller en az 2 yıl işlerini gayet güzel yaparlar..

İlla telli dosya mı olması lazım abi? Onu yerine bir elektrikçiden orjinal birşey olmaz mı? :unsure2::fiuw::biggrin:

Yorum bağlantısı

Orijinal bişileri elektirkçide bulabilirsen neden olmasın.? :D

Soyadaşım orijinal fikir vermiş işte daha ne dolaşılsın ki. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Şunu bir kaç hafta önce okumuş olsa idim. Evdeki şarjlı süpürgenin pillerini değiştirirken o kadar kabloyu soy yuvarla lehimle sertleştir işi ile uğraşmazdım. :) 

Güzel fikir velhasıl kelam :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Puntolama işlemi mümkün olmadığından bir yerde sağlam bir lehim yaptırdım. Maalesef ki piller aletin kabzasının içine sığmadı ve devre kartının pile temasıyla duman çıkardı. Sabırsız bir kişilik oladuğumdan o kadar emeğin sonucunu alamayınca sinirlenip çöpe attım. En mantıklısı internetten hazır puntolu pil almaktı. Evde denemeyiniz.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İlla telli dosya mı olması lazım abi? Onu yerine bir elektrikçiden orjinal birşey olmaz mı?

İletken bir şey olsun yeter, ne yapacaksın orjinal bir şeyi ? Telli dosyanın teli yani ince sacı bu iş için biçilmiş kaftan, lehim de tutar.. Yer kaplamaz vs...  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

İletken bir şey olsun yeter, ne yapacaksın orjinal bir şeyi ? Telli dosyanın teli yani ince sacı bu iş için biçilmiş kaftan, lehim de tutar.. Yer kaplamaz vs...   ;)

Telli dosyayı nereden bulcas aabi? :unsure2::fiuw::crazy:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

8f45f0f315d15396b667f4d7ea0f0201.jpg

Panasonic telsiz telefona yaptığım piller, şarj cihazını da nasıl olduysa kaybettik şimdi eski bir nokia cep telefonu şarjıyla işimizi görüyor.. Dükkanda jeneratör olmasa masa üstündeki üniteyede pil takardım.. ;)

Yorum bağlantısı
Cem Işık

İmkan varsa li-ion özellikli pil uygulayın,1 sene de beklese bitmez li-ion piller.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...