İçeriğe Yönlendir

Ford Taunus Alacağım

Berkay Arslan

Recommended Posts

Berkay Arslan

Selamlar ehliyetimi yeni aldım ve araç almak istiyorum biraz birikmiş param ve laptobumu satıp 88 1.6 taunus alma planım var araç alırken neye dikkat etmem gerek teknik özelliklerin çat pat anlıyorum ama iç aksamından anlamam çevremdeki herkes taunus yürümez masrafıyla uğraşamazsın çok yakar gibi yorumlar yaptılar ama ben kafama koydum kesin alcam sizin görüşleriniz nedir taunus hakkında aynı paraya kuş serisi almaktan daha iyidir bence ayrıca yıllardır fiesta ve focusumuz var ford a karşı farklı bi sevgim mevcut..

İyi forumlar

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

öncelikle foruma hoşgeldin...

sonra da ford ailesine hoşgeldin deriz inşallah...

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

Selam. Daha önce 88 model otomatik 2.0 gls taunus sahibiydim. Benim de ilk aracımdı. Tabi ilk araç olması ve tecrübesiz olmam dolayısı ile aldığım araç bakımsızdı ve bir çok masraf çıkardı. Ancak ne kadar düzgün bakımlı olursa olsun sonuçta eski araç illa ki arıza çıkarıyor. Ama yine de alırken göstererek almanız oluşacak riskleri azaltacaktır. Ben aracımdan keyif alıyordum, özellikle arkadaşlarımla hala konuşurken nerde o eski taunus diye arada lafını bile yapıyoruz. :) 2.0 gls serisinde hidrolik direksiyon, otomatik ön cam gibi özellikler mevcut. Ancak yanılmıyorsam 1.6 larda hidrolik direksiyon gibi özellikler mevcut değil, sade bir araç. Kaportası ve motoru düzgün bir taunus düşünülebilir. Muayenesi yeni olan da bakarsanız muayene derdinden de kurtulmuş olursunuz. Kısacası başlangıç için tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı

Selamlar ehliyetimi yeni aldım ve araç almak istiyorum biraz birikmiş param ve laptobumu satıp 88 1.6 taunus alma planım var araç alırken neye dikkat etmem gerek teknik özelliklerin çat pat anlıyorum ama iç aksamından anlamam çevremdeki herkes taunus yürümez masrafıyla uğraşamazsın çok yakar gibi yorumlar yaptılar ama ben kafama koydum kesin alcam sizin görüşleriniz nedir taunus hakkında aynı paraya kuş serisi almaktan daha iyidir bence ayrıca yıllardır fiesta ve focusumuz var ford a karşı farklı bi sevgim mevcut..

İyi forumlar

Hoşgeldiniz Berkay Bey,

Mesajlarımızı yazarken yazı karakterini değiştirmiyor ve imla kurallarıan uymaya dikkat ediyoruz.. ;) 

Keyifli forumlar.  :flowers:

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

bende 88 taunus 1.6 gl vardı. gayet  sağlam araçlardır. yakıt konusunda abartıldığı kadar çok yakan bir araç değildir.

performans isterseniz 2.0 gls veya gts alın derim.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Dikkatimi çeken olay şu, arkasından beyaz duman ve leş gibi bir koku salmayan bir taunus göremez oldum piyasada. İyi bir motor ustasına götür, motoru iyi incelesin. Kaportaya tavandaki boyaya falan takılma, alacağın araç senden 10 yıl daha büyük :) Yalnız şunu söyleyeyim, delikanlı adamsın, eğer uçacağım kaçacağım dersen yanlış hem de çok yanlış araba. Yerli taunuslar dengesizlikleriyle ünlüdür. Sakin sakin binerim, önemli olan konforlu bir şekilde ayağımı yerden kessin, kendime ait bir aracım olsun dersen o zaman sorun yok. mümkün olduğunca hidrolik direksiyonlu bir 20 GLS denk getirmeye çalış, aynı model merecedesin çeyrek fiyatına mercedes konforu yaşarsın ;)

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Fiyatına göre alınacak en kaliteli araçtır. Ama unutulmamalıdır ki ister 1 yıllık ister 20 yıllık araç olsun bakım ve masraf önemlidir. Alırken motorunda masraf çıkarmayacak bir taunus seçin gerisi önemli değil. 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

1,6 düşünüyorsanız 5 ileri olan S modelini alabilirsiniz.

Kasası ve içi yıpranmamış olanlara bakın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

1,6 motor 4 ileri benim de vardı.. Güzel araçtır ama ilk araç olur mu bilemem.. Arkasını çok kolay savurur ve kontrol etmek tecrübe ister benim görüşüme göre.. Yaklaşık 50 bin km. yol yaptım Taunusumla, hidrolik direksiyon şart değil sanki, park ederken biraz sıkıntı oluyordu sadece..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu kadar kisitli bir butce varsa baska seyler planlanmali. Ilk masrafta arabadan soguyacak ve yatar durume gecireceksiniz.

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

ben de farklı bir araç ile bir başlangıç yapmanızı öneririm bütçeye göre 1.25 lik bi fiesta ya da corsa, palio gibi seçenekler düşünülebilir

Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç

Senin yerinde olsam 90-95 yılları arası karburatörlü ve bakımlı bir lada samara bulurdum.Taunusun görünüşü heybetli,geniş bi araba fakat masrafı ve yakıtı sizi bezdirebilir. Yinede fikir sizin.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Öncelikle forumumuza hoş geldiniz.....

Son bir yıldır  taunus ları toplamakla uğraşmaktayım. Özellikle eski taunuslar diyelim...Şu anda ise 1978 coupe taunus toplamakla meşgulüm.. Size nacizane bir kaç tavsiyem olacak...

1-Tek boğazlı karbüratörler oldukça az yakar. Şu an doğandan şahinden daha az yaktığını iddia edenbilirim Ancak çift boğazlılar iyi yakar.

2-Parçası çok ucuzdur. Araç basit bir araçtır Siz kendiniz bile ufak tefek tamirini yapabilirsiniz.

3-Eğer alırsanız çürüksüz olmasına dikkat edin. Çürüğü olursa ve kanser gibi yayılır engel olamazsınız.

Yorum bağlantısı
Serdar Acar

92 model 1.6 'ya sahip olduğum araç.Araçtab biraz bahsedecek olursak;

-Araçta 'ben burdayım' duruşu vardır

-Ufak tefek dokunuslarla, dış görünüşü muazzam olabilir

-Sürüşü gayet rahat ve keyiflidir

-Zorlamaya asla gelmez (zorlamaya gelmez derken, arabaya bir şey olmaz sizi üzer)

-Ufak şehir içi kazalarında hiç nazlanmadan yoluna devam eder

-Benzinciye sık uğramanıza sebep olur

-Uzun vadede, sürücüde freni pompalama alışkanlığı kazandırabilir

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Bende üç ayrı taunus toplayan biri olarak(74-91-87) yol yakınken dönün ama tadını aldığınızda da bırakmayın diyenlerdenim..Yani çoğu uyeninde yazdığı gibi dışı milleti içi sizi yakar.Çok yorgun araçlar artık habire sorun çıkartma eğilimindeler..Butceniz sinirliysa kendisi gibi sizide kanser eder..Az yakan cok kaçan lada samaralari bende öneririm..Ama o taunustaki tadı hiç vermez öyle birşey işte kolay gelsin :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...