İçeriğe Yönlendir

Qam Uydu Alıcısı Dvb-C Nedir Ne Değildir


Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Şimdi arkadaşlar bizim sitede QAM 140 kanal yayın vermeye başladılar ve diyorlar ki 350 liraya receiver satıyoruz ya da yeni nesil tv ler zaten alıyor.

 

Bu konuda bilgisi olan var mı? Anladığım kadarı ile (sordum da sorumlu servise lcd tv alacağım diye söyledim)  DVB-C  standardı olacak. Bu, QAM sistemli merkezi HD yayın yapılmasına ve bin kanal gibi kanallara çıkılmasına olanak tanıyor.

 

İki tane alıcı buldum: 

 

birincisi:

 

http://next.com.tr/tr/next-ye-18500-c-net/50/urun

 

 

ikincisi:

 

http://next.com.tr/tr/minix-hd-combo/37/urun

 

 

 

Bunlar 220-240 lira civarında dolanıyor. ilki eskiden ilk çıktığında daha pahalıymış.

 

 

Bu konuda tecrübeniz var mı? Normalde 35 kanal standart yayın var ve Dsmart ve digiturk var ama bende ikisinin de aboneliği yok. bu üçüncüsünü yeni bağladılar hepsi aynı borudan geliyor :)

 

 

televizyonum bu arada 7-8 senelik 720P.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Eskiden oturduğum sitedeki sisteme benziyor. Orada duvar prizinde bir uydu bir de anten çıkışı vardı. Anten çıkışından normal 40 kanallık SD paket yayın izlenebiliyordu. Eğer TV'de DVB-C özelliği varsa, yine aynı hat üzerinden D-Smart'ın Smart City paketi izlenebiliyordu. Eğer modülsüz izlerseniz şifresiz kanalları, eğer TV'ye D-Smart kartını modül ile takarsanız aboneliğinizin olduğu tüm kanalları izlemek mümkündü. Yayını HD olan kanallar da yine HD olarak izleniyordu. TV'min zaten DVB-S (uydu) desteği yoktu. Bu sayede hiçbir uydu alıcı almadan varolan D-Smart aboneliğimi kullanmıştım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...