İçeriğe Yönlendir

Subab İtici Sesi Sorunu

Onur Görek

Recommended Posts

Onur Görek

Üstadlarım aracım 2003 model 190.000 km de 14 TCDİ dir. Aracımdan yaklaşık 2 senedir gelen bir subab itici sesi denilen ses ile başım belada. 

Araç rolantide çalışırken herhangi bir ses bulunmazken 1000 devir ve sonrasında sanki enjektör vuruyor gibi bir ses var. Yakıtla ilgili herhangi bir artış vs bulunmamakta şehir içi 20 kuruş civarında yakmaktadır. 

Öncelikle Kayseri'de yetkili servise götürüp arıza tespitini yapan ustalarım subab itici parçalarının gerekli basınca ulaşmadığı için takım olarak değişmesi gerektiğini söylediler. Arızanın giderilmesi için maliyet olarak biraz abartı gelen fiyat sonrası Kayseri sanayisinde bulunan daha önceden tanıdığım bir serviste ilk önce enjektör pulları değişerek denedikten sonra arızanın giderilmemesi üzerine iticileri takım olarak servisten aldığım set ile değiştirdik. Yağın biraz daha ince olduğunu düşünerek de yağı 5*30 yerine 10*30 la değiştirdik. 

Bende Kayseri'de 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığında çalışmaktayım. Mesleğimiz tank motorları olduğu için daha önce sanayi yada servis tecrübesi olan abilerimle konuşurken birsürü fikir geliyor. Örneğin karterin açılıp yağ pompasının kontrolü, dahada ileri olarak motorun indirilmesi gerektiği ve yatakların kontrolüne kadar gidiyor. 

Bu sesle yaklaşık 3000 km yol yaptım ve yakıtta yada çekişte herhangibir belirti göstermedi.

Daha önce başına gelen yada bana fikir verebilecek üstadlarım varsa şimdiden teşekkür ediyorum. Saydılar...

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Bahsettiğiniz parça lifter mi? Eğer lifterse focusumda aynı ses vardı yağ katkısı ile çözmüştüm zamanında .

Yorum bağlantısı
Onur Görek

Yalçın hocam iticileri takım olarak değiştirdik. Lifter dediğiniz itici sanırım. Kullandığınız yağ katkısı markası neydi acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...