Hasan Yılmaz Konya 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 her yağmur yağısında araçta nem kokusu oluyordu. bir süre önce bagajı açıp stepneyi kaldırınca su dolu olduğunu gördüm. araştırmalarım sonucu tampon içindeki havalandırmanın üstünden su aldığını gördüm. düzeltmek için aşağıdaki işlemler yapıldı ve çok başarılı sonuç verdi. 1. tampon söküldü 2. havalandırmalar çıkarılıp kirleri temizlendi 3. kaliteli siyah sıvı conta bolca sıkılarak yerine takıldı. 4. üzerine dıştan gelen toz çamur kir ve suyu uzak tutması için siyah plastik çift taraflı bant ile monte edildi. sonuç bagaja en ufak su ve nem girmediği gibi. 1 aydır bagaj iç döşemeleri sökük geziyordum, ve araka dan gelen yol sesi baya belirgindi, şu an teker sesinde bir miktar azalma oldu. yapacak arakadaşlara duyurulur. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Yüksek hızlarda araç içi basınçtan dolayı rahatsız duyacaksınız büyük ihtimalle.O delikler basıncı düşürmek için. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 delikler kapanmadı halen eskisi gibi çalışmaktadır. kapatılan plastik sadece üst ve ön taraftan yapıştırılmış alt ve arka tarafı açıktır. dolayısı ile hava akışı içerde dışarı doğru hiçbir engele takılmadan devam ediyor. sadece yukarıdan ve önden gelen su, toz, hava akımı bu plastik ile engellenmiştir. zaten havalandırma panelleri söküldüğünde üzerinde ciddi bir maiktarda toz biriktiği görülüyor. şu an halen bagaj döşemesi açık kullanıyorum ve toz ve su girişi olup olmadığını kontrol ediyorum. özellikle yoğun tozlu toprak yolda içeri toz çok fazla giriyordu. yağmurlar geçerse bunuda deneyip yazarım inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Elinize sağlık. Güzel çözüm. O parça komple kapatmadı deliği herhalde? Tahir beyin dediği gibi eğer komple kapartırsanız, araç içindeki basınç trahliye olmaz ve camların patlamasına kadar gider.. Aşağıda da birkaç konu mevcut.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253774-sw-bagaj-su-alma-sorunu/?p=2358770 Yorum bağlantısı
Hasan Armagan 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Merhabalar. Sürücü koltuğuna oturun. araçta başka kimse olmasın. kapıyı sonuna kadar açıp bütün gücünüzle kapatın. Daha sonra aracın tüm kapıları kapalı iken bagajı tüm gücünüzle hızlı bir şekilde kapatın. Hiç bir sorun farketmez iseniz işlem başarılı olmuş demektir. Bu arada elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 2 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2015 yorumlar için teşekkürler. dediğim gibi testler yapıldı sorun yok. zaten basınç olmaması için yukarıda bahsettiğim gibi plastik parçalar 2 tarafı açık olarak yapıştırıldı , amaç toz ve suyun direk bu alana gelmemesi, şu ana kadar başarılı gidiyor. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 focus1 de de aynı problemi yaşadım yenisi aldım sorun kayboldu zamanlar ağıztaki kaucuk açık kalmaya başlıyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 O parçayı yapıştırmadan sadece silikon desteği yapıldığında sorun hallolmuyor mu? Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 3 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2015 sadece silikonda yeterli olacaktır. ancak bu parça başka bazı faydaları var, yuakrdan akan suyu kesin olarak kesiyor, böylece havalandırma kapakçıklarının üzerinde su ve tozun birleşip çamurlaşmasını engelliyor. ikinci olarak arka davlumbazdan ve tampon altında gelen direk tozu bir miktar keserek içeri toz girme ihtimalini azaltıyor. üçüncü olarakta su aktığı için uzun süre bagaj döşemesi sökülü olarak gezdim ve bu işlemi yapınca gördümki yoldan gelen arka tekerlek sesini bir miktarda olsa engelliyor. yani görünen bir zararı yok ama faydası var. Yorum bağlantısı
ibrahim GÖNÜL 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 2005 model sedan focus 2 ghia arabam var. Yağmur yağdığında bagajının yan döşemeleri ıslak oluyor. Çözümü için fikri olan var mi? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 2005 model sedan focus 2 ghia arabam var. Yağmur yağdığında bagajının yan döşemeleri ıslak oluyor. Çözümü için fikri olan var mi? İbrahim bey konunuz uygun konu ile birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 Yeni konu acmak istemedim o yuzden burada soracagim. Son haftalarda aracin ( Focus 2, hatchback ) bagajinda yagmur yagdiginda damla halinde islaklik olusuyordu. Herhalde stoplarin civatalirindan diyordum ama bugunku yagmurda su damlamasinin altta resimde iki plastigin birlestigi yerden oldugunu gordum. Sorum, buyuk ihtimal sorun spoilerin tutundugu civatalardan veya oradan biyerden. Spoiler nasil sokulur? Yorum bağlantısı
Recep Güney 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 bende de benzer bir sıkıntı var bagaj içinde ıslaklık vs yok da kapağı bu şekilde açtığımda tam sizin söylediğiniz yerden su damlıyor ve damlalar içeri düşüyor.. kapak kapalı iken o alan kanala geldiği için sorun yok da kapağı açınca içeri su damlıyor.. eskiden yoktu yeni oldu.. nasıl çözeceğimi bilmiyorum.. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 Ben spoilerin tutundugu yerlerleden supheleniyorum ama daha once spoiler hic cikarmadim o yuzden bir aorayim dedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts