İçeriğe Yönlendir

Aracı Vurdurmak Ne Gibi Sorunlar Yaratır ?

Yunus Güllüce

Recommended Posts

Yunus Güllüce

Diyelim ki aracımız çalışmadı ve çaresiz kaldık. Aracı vurdurarak çalıştırma yöntemini yapmak ne gibi sorunlar ortaya çıkarır ve hangi parçalara zarar verir.

Benzin/Dizel olarak yazarsanız sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Böyle ufak ayrıntıları hiç düşünmedim araç vurdurmayı gerektirecek durumlarda[emoji23]

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Psikolojisi bozulur  :seytan:

"Psikoloji" bilim dalıdır; bozulmaz. Olsa olsa psikolojik durumu bozulur... (Ohh, bugün de yaptım ukalalığımı...) :crazy:

Diyelim ki aracımız çalışmadı ve çaresiz kaldık. Aracı vurdurarak çalıştırma yöntemini yapmak ne gibi sorunlar ortaya çıkarır ve hangi parçalara zarar verir.

Benzin/Dizel olarak yazarsanız sevinirim :)

Bi şeycik olmaz. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Otomatik degilse birsey olmaz sanirim. Zaten omru hayatinda bir kac kez olacak bir islemin artisi eksisi cok onemli degildir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)

Otomatik degilse birsey olmaz sanirim. Zaten omru hayatinda bir kac kez olacak bir islemin artisi eksisi cok onemli degildir.

Saygilarimla.

VVay to go buddy! :bravo:

Düzenleme: Manyak forum dabılyuları ve yapıyo. :crazy:

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Dizellerin için zamansız patlamanın subaplara zarar verebileceği söylenir. Ancak tam emin değilim.

Yorum bağlantısı
Hasan Kaynak

Ben bazen evin önünde alışveriş vs indiriyorum, arkada araçlar bekliyor bende hemen biner binmez salıyorum yokuş aşağı vur 2 ye gayet de iyi oluyor bu köfteye, ama geri vurdururken dikkatli olun, çünkü araç 2 adımda marş alıyor ona göre önlem alın başka yöne saptırmayın.

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

bir anlık vurdurma esnasında pistonlara ani yük biner bu da subaplara zarar verme ihtimali söz konusu olur ki o da okadar kolay değil bizim artvinde şöförler çalışmayan arabayı çektirmeyle değil vurdurma ile çalıştırarak servise götürür :) her vurdurmada bu sorun yaşanacak diye bir şey yok 

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Vurdurma sırasında motor açısından hiçbir sakıncası olmaz. Hatta, marş motorundan daha yumuşak bir çalışma gerçekleşir. Ancak, debriyaja baskı balataya, şanzıman ve defransiyel içindeki dişlilere biraz fazla yük biner...

Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Zincirli triger olan motorlarda vurdurmayı tavsiye etmiyorlar.Ustam anlatmıştı,1 vitesde el freni çekili olmayan transite forkliftle yükleme yapılırken araç ileri geri yük aldıkça hareket edip sente atlamış.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Zincirli triger olan motorlarda vurdurmayı tavsiye etmiyorlar.Ustam anlatmıştı,1 vitesde el freni çekili olmayan transite forkliftle yükleme yapılırken araç ileri geri yük aldıkça hareket edip sente atlamış.

Kontak kapalı ve yavaş hızlarda olduğu için olmuştur.. Zincirin atlaması kayıştan daha zordur diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Kontak kapalı ve yavaş hızlarda olduğu için olmuştur.. Zincirin atlaması kayıştan daha zordur diye düşünüyorum..

Evet kontak kapalıymış.Zincir gergisi yağ basıncıyla zinciri gerdirdiği için motor çalışmadığında biraz gevşek olduğundan atlamış olabilir dedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk

Vw grubunda d da böyle mi ? Yani markadan markaya degismezde triger zincirli , servis sıfır alırken özellikle üstüne başa başa ne olursa olsun arabayı vurdurmayin , beyin kitler en az 5 bin liradan kapı açılır demişti , hoş bizde bu korkuyla ne olursa olsun vurdurmadik daha hiç ,dogruluk payı nedir ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Marş motoru volantı dolayısı ile grankı çeviriyor, vurdurma esnasında şanzuman volantı ve yine grankı çeviriyor. Fark ne peki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

97 de doğan enjeksiyona geçti kitapçığında vurdurmayın diyordu :)

Bana göre hiç bir sıkıntı olmaz elektriksel devinim ile olmuş , mahalleli itelemiş vs fark etmez.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Motora ilk hareket marş dinamosu tarafından değil de, şanzıman tarafından veriliyor. Arada ne fark var? Neden sente atsın?

Yorum bağlantısı

Motora ilk hareket marş dinamosu tarafından değil de, şanzıman tarafından veriliyor. Arada ne fark var? Neden sente atsın?

Marş dinamosu belli testler sonucunda tespit edilen tork ile aracı ateşlemeye yetecek şekilde üretiliyor. Eğer siz 2'nci viteste 40 km hıza kadar ulaştıktan sonra birden debriyajı kaldırıp motora abanırsanız marş dinamosunun kat ve kat üzerinde tork uygulamış olursunuz. Bu sente atmaya neden olabilir. 1 diş sente atmanın nelere sebep olabileceğini herkes iyi bilir. Geçmişte acı tecrübeler yaşamış arkadaşlarım var.

Not : Bilmeyenler için yazıyorum.

Sente tlaması halk arasında bilinen kayış sıyırmasıdır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...