Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Merhaba arkadaşlar.. Bildiğiniz üzere Mondeo farlarının mercekleri cok yetersiz bi xenona cevirsek maliyet ne olur 500 tl bir fiyat verdiler ben farlarının şimşek gibi çakmasını istiyorum görüşüm cok yetersiz. Ne önerirsiniz arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 bi-xenon istiyorsunuz ilker beye ulaşın bende ona yaptırdım tavsiye ederim bostancıda kendisi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 orjianl mercekli farı açıp mercek takılması kozmetik olarak çok zor. 500 e neler dahil? Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2015 (düzenlendi) Çağlar abi benim arabayı biliyorsun sadece mercek hella yeni tip dedi bahçelievler deki yer 500 dedi zaten yeni ampülleri değiştirdim orjinal Philips 6000 K 250 tl verdim 5 Temmuz 2015 tarihinde Fatih Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 elektrik bağlantıları dahil mi beyinleri montaj Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2015 Bi xenona cevirip bir günde veririm dedi ben anladığım kadarıyla sadece mercek değişecek Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2015 Şimdi diyelim bi xenon yaptık şimdi bizim farlar mevcuttakiler bi xenon mu yoksa mercek artı xenon mu? Bildiğim kadarıyla bi xenon farklı birşey ben bi xenon yaptıgım da selektör yaptıgım da her zaman ki gibi uzunlqrdan mı selektör olacak yoksa normal farlardan mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 xenon ampül önünde mercek var orjinalde. uzun da yandaki halojen ampul de yanıyor. bi xenon denen. uzun yakınca mercekteki bir metal perde hareketi ile kısa far da uzun hüzme olarak katkı sağlıyor. yani deişimde ampul aynı kalıyor mercek değişiyor değişen mercekte hareketli perde oluyor. Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2015 Çağlar abi gel.senle şu farlara el atalım şimşek gibi caksın forum da bir arkadaşımız yapmış audı nın şimşekleri gibi cıkıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 şims,şek işi basit. güzel balast ve ampüüle bağlı Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2015 Valla ampulü değiştirdim bana ampül aldırma iki ampule 250 tl para verdim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 d2s le bir yere kadar komple arka taraf değişse iyi olur da oz aman 1300 lere çıkıyor masraf 1 Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2015 Bu halde ne yapabiliriz abi mevcuttakiler le bi xenon yapamazmıyız Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Mondeo zaten bi-xenon değil mi? Mercekli farlarınız var ise bi-xenon mevcut olmaı sizde? Ha, mercekler küçük, aydınlatma yetersiz anlarım ama, bi-xenonsuz olmaması gerekiyor? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 (düzenlendi) Mk3 mercekleri maalesef iç krom sıkıntısından dolayı oluşan yarıdan fazla aydınlatma kaybına bağlı olarak camın içten islenmesi ve mercek camınında islenmesinden dolayı yüzde 70 aydınlatma kaybına eşit hale geliyor. Hali hazırda xenon sistemi mevcut xenon ampuller sağlam ise haricen xenon ampul almanız sadece yedek açısından size faydası olmuş. Sadece mercek değişimi aydınlatmayı eskisinden hatta orijinal sıfır dan bile oldukça iyi aydınlatma almanızı sağlar. Valeo yada Hella bi-xenon mercek değişimi size fazlasıyla yeterli.Ha gündüzleride şimşek çaksın diyorsanız balast değişecek yok akşamları çakması yeter diyosanız balast değişimine gerek yok.D2s ve D1s aynı ışığı veriri.Sadece balast farkı vardır. Mercek sökülecek iyi bir işçilik ile bi-xenon mercek takılacak.Hella mercek fiyat farkı ile ve bu fiyata dahil ise aldığın fiyat uygun.Tavsiyem İstanbul için sadece İlker ustam olur. Hella ve Valeo bi-xenon mercekte mercek şapkası değişimi şart.Bosch bi-xenon mercekte orijinal şapka değişmez adapatsyonu yapılır.Arka kapakta yükseltme yapılır. Orijinal balastta otomatik yükseklik var.değişiminde bu özellik gider. 5 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 5 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2015 Ben sadece geceleri çaksın istiyorum bu arada bir ampulün işlevini yitirdiği için bir çift alıp değiştirdim.Ama yol gözükmüyor aydınlatma sıfır mercegin kenarları kararmış. Merceği değiştirmek gerek ama bi xenon da selektör de normal far dan yanıyor biz deki ikinci üzün lambadan selektör yapıyor ben sadece bi xenon dan şimşek gibi caksın istiyorum veya uzun farlar şimşek gibi çaksın ama onun ampülleri nasıl olacak ki led mi oluyor acaba 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 (düzenlendi) Şu an zaten gündüz halojen çakar.Akşam mercek bi-xenon olunca mercek ve uzun halojen çakar.Role yardımı ile kısa far açılınca halojen uzun iptal edilir akşamları sadece bi-xenon çalışır.Gündüzde bi-xenon çalışsın diyorsan sistemini maalesef balast değişimi olmadan yapman zor orijinal balast anlık sellektör yapısına müsait değil.Ateşlemesi zayıf. Yok xenon ışıgında sarı olmasın diyorsanız kaldıki şimdiye kadar bu şekilde sellektör kullanılıyordu değişen bir şey olmayacak kanısındayım. Kaldıki orijinal uzunların iptalini helede İstanbul gibi yagmur alan bir il için asla tavsiye etmem.Halojen uzun bi-xenon uzundan daha etkilidir ve halojen renk tonundan dolayı daha etkindir. Siz önce kararınızı verin kararınız işin maddi boyutuna ve çalışma boyutuna etkisini belirler. En hesaplısı ve kesinlikle tavsiyem sadece bi-xenon mercek değişimi fazlasıyla size aydınlatma,akşamlarıda şimşek etkisini sunar., Yapılacak çalışmaların bu konudakilerden çok fazla farkı olmayacak. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231019-mondeo-mk3-mercek-modifiyesi/page-29 5 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Mondeo zaten bi-xenon değil mi? Mercekli farlarınız var ise bi-xenon mevcut olmaı sizde? Ha, mercekler küçük, aydınlatma yetersiz anlarım ama, bi-xenonsuz olmaması gerekiyor? Mk3 normal minik lensli Bosch d2s xenon mercek mevcut.Bi-xenon olanalar Mk4 ve onlarda kalite değil zaten.Yani Hella,Valeo,Bosch gibi kalite aydınlatması yok.Visteon mercek serisi hep aynı ve sorunlu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Mk3 normal minik lensli Bosch d2s xenon mercek mevcut.Bi-xenon olanalar Mk4 ve onlarda kalite değil zaten.Yani Hella,Valeo,Bosch gibi kalite aydınlatması yok.Visteon mercek serisi hep aynı ve sorunlu.Abi sagol, ben mk3 leri de bi-xenon biliyordum, bilgi tazeledim sayende 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Her hella çıkma mercek te aynı değil. megane dan da çıkıyor merso dan da yan yana koyunca ciddi fark göze çarpar da 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 (düzenlendi) Her hella çıkma mercek te aynı değil. megane dan da çıkıyor merso dan da yan yana koyunca ciddi fark göze çarpar da Aynen öyle.Geçenlerde bu tip 2 farklı Hella merceği kullanıcı arkadaşımız internetten satın almış.Birisi Dot diger Ece modunda çizgileri değişik olarak çıktı. 5 Temmuz 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Mondeo zaten bi-xenon değil mi? Mercekli farlarınız var ise bi-xenon mevcut olmaı sizde? Ha, mercekler küçük, aydınlatma yetersiz anlarım ama, bi-xenonsuz olmaması gerekiyor?Değil. Xenon mk3 farları. Pardon Oktay abi cevap vermiş. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts