İçeriğe Yönlendir

Torneo Courier Hakkında Bilgi

Efe Özer

Recommended Posts

Efe Özer

Merhaba degerli abilerim bugunlerde babamın eskı aracını satmamızla bırlıkte yenı bır arac arayısına gırdık.Courier denilen arac cok ılgımızı cektı.Titanium plus + navigasyon gerı gorus kamerası + soguk ıklım paketı + venedık kırmızısı na bayıden 56 000 tl fıyat aldık.Sizden ogrenmek ıstedıgım bır kac sey var.Fiyatı ticari için aldık.Malesef bınek olunca %30 otv nın eklenmesıyle fıyat ucuyor.

1)Babam normal bınek arac olarak kullanacak kendısının tıcaretle hıcbır alakası yok.Ticari arac alabılır mı?

2)Eger alabiliyorsak binek olarak gozuken torneo Courier ile ticari olarak gorunen arac arasında mtv,trafık sigorta,muayene vs ne farklar var?

3)Ticari courier sahibi abilerim bu aracın yıllık mtv sı nekadar?

4)Soguk ıklım paketı nedır?

5)Aracın orjınalınde gelen navıgasyon nasıldır harıta guncellemelerı ucretli mi?

6)Aracın kronık bır sorunu fabrıka hatası vs varmıdır?

7)Fiesta alt yapısı kullanılıyormus galıba elımdekı 1.4 tdcı 2007 fiesta gıbı amartisorler takır tukur yol sesi alan motor kucagında gıbı hıssettıren bır arac mı?

TESEKKURLER.

Yorum bağlantısı
Ali Herdem
(düzenlendi)

Ilk olarak hiç bit farkımızın normal şekilde bilebilirsiniz her yıl muayene girmeniz gerekecek mtv ORANI aynı otomobil ile ancak otomobil 4 yıldan sonra Düşüyor biraz bu 7 yıldan dı sanırım düşmesi yıllık mtv büyük ihtimalle 860civarı

Konfor konusunu pek bekleme sonuçta ticari bir araç ama sınıfında oldukça konforlu :) arka Süspansiyon Hariç çukurlar biraz sert hissedebilirsiniz :) bir de otoban da Hız limitin 110 tolerans ile 120 olur bölünmüş yolda 100 tolerans ile 110 olur bunuda göz önünde bulundurun:)

tarihinde Ali Herdem tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

1) Babanız "ticari araç" alabilir. Adı ticari sadece.

2) Binekte muayene 2 yılda 1 ticaride her sene. 

3

4

5

6

7) Kullanmadım ama değildir diye tahmin ediyorum. Ekstradan şunu söylemeliyim. Eskiden ticariler biraz kaba/hantal kötü tasarımlı olabiliyordu. Özellikle Courier ile ilgili normal bir ticariden çok daha güzel tasarlamışlar. Gayet güzel bir araç..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Hayırlısı olsun, 7 ay önce bende sıfır km titanium plus paket aldım sorularınıza gelince,

1- Alabilir tabiki benimde ticaretle bir alakam yok mesela,

2-Sadece otomobilden farklı olarak her sene muayeneye girmesi gerekiyor ve yollardaki hız limitleri daha düşük onun dışında farkı yok

3-Yıllık mtvsi 945 lira 1600 cc otomobil ile aynı

4-Bilmiyorum

5-Bende navigasyon yok birşey diyemeyeceğim

6-Arka süspansiyonlar yarı bağımsız ve torsiyon çubuklu o nedenle çukurlarda "lak luk" diye sesler gelebiliyor ancak rahatsız edecek boyutta değil

7-Motoru kucağınızda hissetmiyorsunuz sınıfına göre oldukça konforlu benim daha önceki aracım focus 2,5 idi ona göre bu araçta daha rahat ettim diyebilirim

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Hayırlısı olsun, 7 ay önce bende sıfır km titanium plus paket aldım sorularınıza gelince,

1- Alabilir tabiki benimde ticaretle bir alakam yok mesela,

2-Sadece otomobilden farklı olarak her sene muayeneye girmesi gerekiyor ve yollardaki hız limitleri daha düşük onun dışında farkı yok

3-Yıllık mtvsi 945 lira 1600 cc otomobil ile aynı

4-Bilmiyorum

5-Bende navigasyon yok birşey diyemeyeceğim

6-Arka süspansiyonlar yarı bağımsız ve torsiyon çubuklu o nedenle çukurlarda "lak luk" diye sesler gelebiliyor ancak rahatsız edecek boyutta değil

7-Motoru kucağınızda hissetmiyorsunuz sınıfına göre oldukça konforlu benim daha önceki aracım focus 2,5 idi ona göre bu araçta daha rahat ettim diyebilirim

100+100 katılıyor ve o fiyata öle bir araçta konfor ve sürüş keyfi ve ve donanımı harikadır.bazı arkadaşlarda oluştu bendede bazen tirim malzemelerden ses geliyor okadar onuda servis halediyor zaten birşey olursa. ortalama 100 km yakıt tüketimi özellikle 5000 km sonrası 4,8 ile 5,3 litre arasıdır muzam bir tutumlu ve güçlüdür.Navigas yonu bildiğim kadarıyla bir kart sağlıyor yıllık güncellemesi oluyor ve evet bildim kadarıyla ücretli.

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

ben kayınbabama aldım süper bir araç o fiyatlara alınabilecek en iyi araç bana göre, çok sessiz ve konforlu. donanım olarak zaten hiçbir eksiği yok. bütçeniz el veriyorsa bide otobanda 90km/h sürat sınırına kafanız takılmıyorsa harika araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kansız

Klima bazen standart olmuyor o yüzden o paketi ekliyorlar. Geçen bir abimiz aldı aynı araçtan bayi otomatik ekledi. Erzurum gibi yerlerde klima pek kullanılmadığı için (soğuk için) bazı araçlarda bulunmuyor muş bayiden bu şekilde bilgi aldık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

benim de çok yakından takip ettiğim hatta yıl sonunda almayı planladığım bir araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ankarada ticari arac kullanmanin bazi onemli noktalari var. Yoksa ceza yersiniz. Bu aracla sehir merkezine giremezsiniz. Sehir merkezine girmek icin emniyete harc odemelisiniz o da belli saatlerde giris icindir. Zaman zaman yapilan uygulamalarda bu tarz araclar cevirmelerin bas konugu olur. Ayni ayda 2 kere ceza tiyen arkadasim oldu doblo ile Kizilay'da. Istanbul'da benzer sekilde kopru kullaniminda sinirlama var mesela.

Araci ozgur kullanamamak bazen hiz sinirindan bazen de muayneden daha onemlidir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Efe Özer

Tesekkurler yardımınız ıcın.Hayatım boyunca babamın kızılaya gırdıgını yada 90 ı gectıgını gormedım.Haftasonu bır test surusu yapmaya calısacaz.Konforunu begenırsek alacaz.55 liraya bos dızel fıesta alacagımıza dolu ticarı arac olsun dıye dusunuyoruz.Alırsak fotoları paylasırım herkese hayırlı ramazanlar.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Tesekkurler yardımınız ıcın.Hayatım boyunca babamın kızılaya gırdıgını yada 90 ı gectıgını gormedım.Haftasonu bır test surusu yapmaya calısacaz.Konforunu begenırsek alacaz.55 liraya bos dızel fıesta alacagımıza dolu ticarı arac olsun dıye dusunuyoruz.Alırsak fotoları paylasırım Herkese hayırlı ramazanlar.

:good1:  :nazar:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar
(düzenlendi)

Çoğu sorunuza yanıt almışsınız.

2014 Tit. plus Courier sahibiyim.

Alalı tam 1 sene olacak 10 gün sonra. 30 bin km'ye geldi.

Aile aracı olarak kullandım / kullanıyorum.

Gayet yeterli ve konforlu.

Birçok forumda inceleme yazıları yazmıştım ilk aldığım zaman.

İlk aldığım zamanlarda yazdıklarımın 30 bin km sonra da halen geçerli olması beni oldukça mutlu ediyor.

Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.

İlk 15 bin bakımına gittiğimde ekstradan yaptırdıklarım:

* ön sol taraftan sağa göre fazla rüzgar sesi geliyordu. Kelebek camının etrafına silikon uygulandı. Ses normale döndü.

* Arka bagaj kapağından ses geliyordu bozuk yollarda. Bagaj kapağındaki kablolara felan izolasyon yapıldı, ses kesildi.

Bu hafta 30 bin bakımına gideceğim ve servise söyleyeceklerim:

* Sağ kapı açma yeri bozuk yollarda zırıltı yapıyor. Elimle bastırınca ses kesiliyor.

* Ön kapılarda kapı içi gözleri çevreleyen plastik hafif yüksek müzik arttığında ses yapıyor. Elimle tuttuğumda kesiliyor.

* Arka iki kapı da bozuk yollarda bazen ses yapıyor. Fitiller ile ilgili sorun var sanırım.

* Ön konsoldan özellikle soğuk havalarda ses geliyor. Bunu söyleyeceğim ama konsol sökülecekse yaptırmayacağım.

Gördüğünüz üzere 30 bin km sonunda şikayetlerimin tamamı trim seslerinden oluşuyor. Bu duruma sebep olan da kullanılan sert plastik. Bunun haricinde ne motorundan ne konforundan bir şikayetim yok.

Tüm donanımları halen gayet iyi çalışıyor. Sürekli kullandığınız kumandalar, düğmeler, vites topuzu, direksiyon oldukça kaliteli.

Aracın yüksek yapısı sizi korkutmasın. Bundan önce fiesta, ondan önce de focus kullanmış birisi olarak beni hiç tedirgin etmedi şimdiye kadar.

Sert ve hızlı girdiğim virajlarda bile herhangi bir falsosu olmadı aracın.

Araç çok ferah. Artık binek araçlara bindiğimde kendimi kötü hissediyorum. İlerde mondeo almayı hedefleyen birisi olarak inşallah bu durumu atlatırım. Sırf bu nedenle C-max alabilirim :)

Özetle;

Kesinlikle parasını hakeden bir araç.

Gönül elbette C-max - mondeo almak ister. Ancak sıfır olsun dediğinizde 50 bin lira civarında alınabilecek en mantıklı araç bence.

Bu arada bugün muayeneye gittim. Geçti, bir sorun yok. Egzos + muayene 228 lira tuttu.

Eğer sıfırını alacaksanız binek olsun diye boşuna fazladan 15 bin lira vermeyin.

Yıllık muayene gözünüzü korkutmasın. Randevumu alıp gittim. 1 saatte işlerim bitti ve 228 lira. Neden 15 bin lira fazladan vereyim.

Ticari olarak geçtiğinde diğer eksi durum ise bineklere göre limiti 10 km daha düşük. Bineklere 121 olan yerde buna 110 km/s.

En az 3 yıl binmeyi düşünüyorum. Ama dünya hali belli olmaz. Borç durumları felan olabiliyor. Herkes gibi.

Yurt dışına 1 seneliğine çıkma durumum var.

Eğer bunlar olmazsa en az 3 yıl bineceğim inşallah.

Sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun ;)

tarihinde Bekir Afşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...