Çağatay Özsoy 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Merhaba, 2014 model 1.5 tdci fiesta sahibiyim, aracım 9200km son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı, yağ lambası marştan sonra 1-2 sn sonra sönüyor (daha önce böylemiydi hiç hatırlamıyorum ama sanki sonradan başladı). internetten yaptığım araştırmalarda bazıları sorun olmadığını, herkeste böyle olduğunu söylerken bazıları yağ değişme zamanı geldiğini veya yağ eksiltme olduğunu veya bunun ilerde olabilecek ciddi sorunların göstergesi olduğunu söylüyorlar. Üstatlarım konu hakkında yorum yapabilirse çok sevinirim, olmazsa 15000 bakımını hemen yaptırayım, sonuçta zor bela sıfır araç aldık, elimizden geldiğince korumak lazım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Yağ çubuğunuza düz zeminde baktığınızda ne görüyorsunuz? Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 7 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2015 (düzenlendi) yağ eksiltme yok (max seviyesinde veya biraz üzerinde), herzaman kontrol ederim zaten, birde şimdi aklıma geliyor, önceden beri ilk marş sırasında yarım veya çeyrek saniyelik bı tıkırtı, hafif bi zırlama, hırlama gibi ses geliyor (çok hafif, belli belirsiz) ama motordan mı yoksa klimadan mı bilemiyorum. 7 Temmuz 2015 tarihinde Çağatay Özsoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Yağ lambasının geç sönmesi yağ pompasının yeterli basıncı üretmediğine işaretmiş. Ama sizdeki normal. Pimpirikli olmaya gerek yok. Basınç üretimi motorun çalışmasıyla başlar. Pompa yağı emecek gönderecek sensör algılayıp size ışıkla bildirecek. 2-3 saniye bile normal. Düşük rölantiyle çalışınca basınç üretimi geç oluşabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 gecen hafta aynı sorun bende vardı ilk zamanlarda sadece yağ ışığı 2-3 saniye yanıp sönüyordu zamanla bu arttı ve motor basıncı düşük uyarısı vermeye başladı bende karamanda ustaya gittim yağ pompasında pislik olabileceği söylendi kartel açıldı temizlendi düzeldi şuan gayet memnunum Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 gecen hafta aynı sorun bende vardı ilk zamanlarda sadece yağ ışığı 2-3 saniye yanıp sönüyordu zamanla bu arttı ve motor basıncı düşük uyarısı vermeye başladı bende karamanda ustaya gittim yağ pompasında pislik olabileceği söylendi kartel açıldı temizlendi düzeldi şuan gayet memnunum İlginç. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 benim focusumda öyle 1-2 sn. sonra sönüyor. bir problem olduğunu düşünmüyorum Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 Aracınız yeni olmasa yağ filtresi diyecektim ama sizinki muhtemelen normal. Arkadaşımın aracında bu süre yağı tam olmasına rağmen 7-8 sn lere çıkmıştı. Her ustadan bir ses çıktı en sonunda yağ filtresinin orijinal olmaması kaynaklı olduğu ortaya çıktı orjinali ile değişti sıkıntı ortadan kalktı. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 (düzenlendi) Çağatay beyin yaşadığı sıkıntıyı yetkili serviste 50.000 bakımı yaptırdıktan sonra bende yaşamaya başladım. Şöyleki aracım bu bakımdan önce yağ ikaz ışığını çalışır çalışmaz söndürüyordu. Bakımdan çıktıktan sonra bu süre 1-1,5 sn ye ye uzadı. 60.000 bakımını ise kendi aldığım orjinal parçalar ve 5-30 yağ ile özel serviste yaptırdım. Yağ seviyem normal, ancak 1-1,5 sn de sönme olayım devam ediyor. Bakımı yapan usta normal dedi . Acaba yağ pompası basıncı neden geç oluşturur ? bunu irdelemek lağzım . 8 Temmuz 2015 tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 İlk çalıştırmada 1-2 sn geç sönebilir. Kontrol amaçlı sürüş yaptıktan sonra (motor ısınsın) tekrar stop edip çalıştırabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 Aracınız yeni olmasa yağ filtresi diyecektim ama sizinki muhtemelen normal. Arkadaşımın aracında bu süre yağı tam olmasına rağmen 7-8 sn lere çıkmıştı. Her ustadan bir ses çıktı en sonunda yağ filtresinin orijinal olmaması kaynaklı olduğu ortaya çıktı orjinali ile değişti sıkıntı ortadan kalktı. Akla gelen ilk şey değil mi bu? Nasıl usta bunlar. Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan 8 Temmuz 2015 Paylaş 8 Temmuz 2015 İlk çalıştırmada 1-2 sn geç sönebilir. Kontrol amaçlı sürüş yaptıktan sonra (motor ısınsın) tekrar stop edip çalıştırabilir misiniz? bu demene arıza olup olmadığı hakkında bilgi verir sebebi ise motor soğukken ışık yakmasının sebebi o istediği yağı sistemden geçiremiyor yağ soğukken biraz daha katı oluyor ve geçişlerde kolay kolay geçemiyor motor ısınınca zaten yapmaz yağ ısınınca inceliyor geçişi kolaylaşıyor bunun 3 sebebi varmış 1- yağ filtresi orijinal değil 2- kartel tarafında pislik var giriş çıkışları tıkıyor 3-yağ müşiri arızalı Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 8 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2015 Ramazan bey'in dediği gibi motor ısındıktan sonra marş yapar yapmaz sönüyor, normal bişeyde olabilir ama ilk bakımı erkene alıcam, bu hafta sonu yaptıracağım 15 bin bakımını (olmazsa memleket dönüşü 10 bin olur sanırım). Sıfır araba sonuçta, ilerde keşke demektense 5 bin erken yapayım bakımı, hem ilk bakım daha iyi olur bu çapak vs işlerinden dolayı. Birde yağ kanal temizliğide yaptırayım diyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts