İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Orta Konsol Degisikligi

Ertan Çabuk

Recommended Posts

Bekir Afşar

Konuyu yeni gördüm.

Efsane olmuş valla.

Ben hayatta cesaret edemezdim. Kendim zaten yapamam ama bir usta dese keselim, şöyle yapalım böyle yapalım daha önce 10 tane felan yaptım dese yine cesaret edemezdim.

Süpersiniz. :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Akif Özkan

Çok güzel çalışma.

Acaba makyajsız ile makyajlının göğüsleri de değiştirilebilir mi?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Komple konsolu değiştirmeniz gerekmez sanırım makyajsız da.

Sadece makyajlı kasanın ekipmanlarından bulmanız lazım.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mehmet Fatih Bayrak

Ertan abi ye  bende uydum kestim parçaladım yerleştirdim. :)  :) android multimedya 7inç  1050 tl ye aldım telefonlada birebir uyumlu olunca şahane oldu.Ertan abiye teşekkürler resimler çok işime yaradı .kızağa baya ugraştım ama sonunda oldu.  ses kalitesi gayet güzel .Çerçevesi şimdilik idarelik daha iyisini yapacağım insallah.tek tv de sıkıntı var arattırıyorum 1-2 kanal buluyor oda net değil acaba bağlantıdamı yanlışlık yaptım anlamadım.işte resimler

0npW2R.jpg

JAz8EW.jpg

z5pOEO.jpg

GR4W1N.jpg

y5pJn9.jpg

6Pvp6E.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bu uygulamada en çok sıkıntı çerçeve de. Uygun çerçeve bulunmadığı için onu da kendin yapman gerekiyor. 3. Çerçeve üstüne uğraşıyorum. Deneye deneye yapacaz bu işi [emoji6]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Bayrak

Evet baya sıkıntılı deneyerek halledecez.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

0.5 cm kalınlığında lastik tabaka alıp ölçüye göre cetvel ve maket bıçağı ile kesip sıkıştırma yöntemi ile taktım. Rengi teybin plastiğinin rengiyle uyuşuyor. Ben krom görüntuye meraklı olduģumdan nikelaj şerit yapıştirmak istedim. Lastiğin üzerine iyi bir yapışma olmadığından lastik çerçevenin üzerine ekstradan bir de siyah plexi kestirdim .

b11b32ee43e2981cb2ed53c2acfe774b.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bu uygulamada en çok sıkıntı çerçeve de. Uygun çerçeve bulunmadığı için onu da kendin yapman gerekiyor. 3. Çerçeve üstüne uğraşıyorum. Deneye deneye yapacaz bu işi [emoji6]

Ozel mesaj attim Ertan Bey.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Çerçeve oturmamış gibi ford'a çerçeve bulmak zor zanaat.

Normalde var ancak klima panelini aşağı alıp teybi yukarıya taşıyınca standart çerçeveler uymuyor. El yapımı kesilip biçilmesi kaplanması şart
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tugay Aydın
(düzenlendi)

Ertan abi multimedya nerden temin ettiniz ve çerçevede herhangi bir gelişme var mı?Bu pc kasasından temin ettiğin kısım CD girişi tarafı mı? Ben netten bulamadım çerçeve. Kesip biçmeye el becerisi gerek.

tarihinde Tugay Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ertan abi multimedya nerden temin ettiniz ve çerçevede herhangi bir gelişme var mı?Bu pc kasasından temin ettiğin kısım CD girişi tarafı mı? Ben netten bulamadım çerçeve. Kesip biçmeye el becerisi gerek.

Tugay Multimedya piyasadan GG dan almıştım. Ancak benim aldığım multimedya klasik double din ölçülerinde olmadığı için (daha büyük benim aldığım)

Çerçeve ve kızak işi tamamen el becerisi ile kendin yapman gereken şeyler. Piyasada mk3 için çerçeve var ancak dediğim gibi klasik double ölçülerinde.

Ben tekrar söktüm şu anda çalışmalara başladım ancak sürekli uğraşamadığım için tamamlanmadı. Hala teyp sökük geziyorum [emoji16] .

Bilgisayar kasasından yaptığım yer kızak ve kilit mekanizması ( double ın arka kısmı)

Şimdi onları da yeniliyorum. En son netten double kızağı aldım o da küçük geldi. Kızak ta kilit de yeniden tasarlanıyor.

Çerçeve standart bulamazsın kendi el beceriye kalmış ya sa becerikli birisinin eline [emoji16]

İşlem bitince tekrar detaylı anlatım yapacağım buradan belki fikir verir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tugay Aydın
(düzenlendi)

Tugay Multimedya piyasadan GG dan almıştım. Ancak benim aldığım multimedya klasik double din ölçülerinde olmadığı için (daha büyük benim aldığım)

Çerçeve ve kızak işi tamamen el becerisi ile kendin yapman gereken şeyler. Piyasada mk3 için çerçeve var ancak dediğim gibi klasik double ölçülerinde.

Ben tekrar söktüm şu anda çalışmalara başladım ancak sürekli uğraşamadığım için tamamlanmadı. Hala teyp sökük geziyorum [emoji16] .

Bilgisayar kasasından yaptığım yer kızak ve kilit mekanizması ( double ın arka kısmı)

Şimdi onları da yeniliyorum. En son netten double kızağı aldım o da küçük geldi. Kızak ta kilit de yeniden tasarlanıyor.

Çerçeve standart bulamazsın kendi el beceriye kalmış ya sa becerikli birisinin eline [emoji16]

İşlem bitince tekrar detaylı anlatım yapacağım buradan belki fikir verir.

Anladım. Peki Ertan abi bu pc kasasından kestiğiniz PC kasasının neresi :) Sani abinin vermiş olduğu linkler var çerçeve için onlarda pahalı geldi bana. Büyük ihtimal bende uğraşırım çerçeve için.Bir de eski type yan duvarları double ın kasaya göre uyarlanabilir sanırım. tarihinde Tugay Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Anladım. Peki Ertan abi bu pc kasasından kestiğiniz PC kasasının neresi :) Sani abinin vermiş olduğu linkler var çerçeve için onlarda pahalı geldi bana. Büyük ihtimal bende uğraşırım çerçeve için.

Eski HP lerin kasası (yatay kasa).

Şöyle düşün bu kasadan kutu yapacaksın ama kutunun uçlarında kilit mekanizmasının oturacağı boşluklar açılacak.

Hazır plastik veya metal kutu da bulsan olur.

Ben şimdiki çalışmamda kızağı ve kilidi ayrı yapacağım.

Yorum bağlantısı
Tugay Aydın

Eski HP lerin kasası (yatay kasa).

Şöyle düşün bu kasadan kutu yapacaksın ama kutunun uçlarında kilit mekanizmasının oturacağı boşluklar açılacak.

Hazır plastik veya metal kutu da bulsan olur.

Ben şimdiki çalışmamda kızağı ve kilidi ayrı yapacağım.

Bekliyorum çalışmanı Ertan abi :)
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Ertan hayırlı olsun.ertan benim tyep i sökmeye çalıştık Fatih ile, bir türlü sökemedik.sökme aparatı olmasına rağmen. Klima ve tyep panelini söksek senin gibi, tyep i kolaylıkla sökebilir miyiz?

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Alper Doğan

Aynı sökülmeme sıkıntısı bendede var sağ iki kilit açılıyor sol rarafın ikiside açılmıyor nasıl sökecez biz bu teypleri:)

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Benim tyepin Sol alt tarafı hiç kıpırdamıyor

mk3 tdci 2007

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ertan hayırlı olsun.ertan benim tyep i sökmeye çalıştık Fatih ile, bir türlü sökemedik.sökme aparatı olmasına rağmen. Klima ve tyep panelini söksek senin gibi, tyep i kolaylıkla sökebilir miyiz?

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teybi sökmeden paneli sökemen Serhat. Önce teybi Sökmen lazım.

İşin içinde fati olunca sormadan edemeyeceğim sökme aletini sola takarken çentik kısmı içeri bakıyor değil mi?

skme aparatı orjinal mi

Çin malı bendeki şıkır şıkır söküp takıyor. Meyve bıçağıyla bile yapılıyor orjinal olsa ne olmasa ne sayın Bayur. Lütfen lütfen......
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tugay Aydın

Elbise askılığı ile söktüm. Tabiki 1 saat uğraştım. Kilit kısımları birbirine yapışmış gibiydi.

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

o aparatlardan bende kendim yapmıştım zamanında ekranı temizleyeyim diye.gayet güzel oturuyordu ama teyibi bir türlü çıkaramamıştım. sonra elektrikçiye gittim mecburen. elektrikçideki orjinal aparatla bile çok zor çıktı. içerideki teyibin oturmasını sağlayan aksamlar eğrilmiş içeride her nedense. hatta elektrikçinin aparat bile çıkmadı baştan kaldı teybin üstünde.çok zorlayarak ancak çıkarabilmiştik.

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Teybi sökmeden paneli sökemen Serhat. Önce teybi Sökmen lazım.

İşin içinde fati olunca sormadan edemeyeceğim sökme aletini sola takarken çentik kısmı içeri bakıyor değil mi?

Çin malı bendeki şıkır şıkır söküp takıyor. Meyve bıçağıyla bile yapılıyor orjinal olsa ne olmasa ne sayın Bayur. Lütfen lütfen......

ertan sola taktığımızda çentikli tarafı içe bakıyor ama bir türlü çıkmıyor .birde çay kaşığı ile deneyeceğim bakalım olacak mı

skme aparatı orjinal mi

orjinal diye biliyorum.fatih serkan dan almıştı.çok zorladık olmadı.bir daha deneyeceğiz bakalım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

ertan sola taktığımızda çentikli tarafı içe bakıyor ama bir türlü çıkmıyor .birde çay kaşığı ile deneyeceğim bakalım olacak mı

orjinal diye biliyorum.fatih serkan dan almıştı.çok zorladık olmadı.bir daha deneyeceğiz bakalım.

Aparatların yerini değiştirin, bir tarafı hafif kurtarınca aparatları söküp diğer tarafa takın..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...