İçeriğe Yönlendir

Benzin Deposu Kapak Kilidi

Misafir

Recommended Posts

Merhaba,

Arkadaşlar ne zaman yakıt almaya gitsem 10 dk depoyu açmak için uğraşıyorum.

Bir gün bu depoyu açamayıp yolda kalacağım diye korkuyorum.

Pompacı da fiestanın bu modellerinin hepsinin kilidi bozuk diyor.

Kilidi balata spreyi ile temizledim, ardından yağladım yine fayda etmedi. Mazot bile damlattım düzeleceği yok.

İçerisinden herhangi bir parça değişince düzelirmi yoksa mekanizma komplemi değişir.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Parça fiyatları hakkında bilgi bulamadım. Kilit değişince anahtara uygun nasıl olacak?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Merhaba,

Arkadaşlar ne zaman yakıt almaya gitsem 10 dk depoyu açmak için uğraşıyorum.

Bir gün bu depoyu açamayıp yolda kalacağım diye korkuyorum.

Pompacı da fiestanın bu modellerinin hepsinin kilidi bozuk diyor.

Kilidi balata spreyi ile temizledim, ardından yağladım yine fayda etmedi. Mazot bile damlattım düzeleceği yok.

İçerisinden herhangi bir parça değişince düzelirmi yoksa mekanizma komplemi değişir.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Parça fiyatları hakkında bilgi bulamadım. Kilit değişince anahtara uygun nasıl olacak?

Benim kilitte böyleydi, kilidi söküp wd-40 ile yağladım düzeldi.
Yorum bağlantısı

Benim kilitte böyleydi, kilidi söküp wd-40 ile yağladım düzeldi.

Sökmeden yağladım işe yaramadı. Bir de söküp yağlayayım en iyisi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Verin WD-40'ı bol bol yere damlayana kadar, ara ara da kilidi çevirin yağ gibi olur, sökmeye gerek yok, içine su Girdiği için böyle oluyor, su giriyorsa yağ da girer.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nevzat Karataş

Benimkide böyle fakat ben o kadar uğraşmıyorum bir sol bir sağ yapıyorum tık açılıyor bence pompacı yanlış biliglendirmiş bir sanayiye uğrayıp fikir alın derim ben :)

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Selçuk Bakış

merhabalar konuyu hortlatıcam ama aynı sorun bende de var. bugün benzincide birkaç dakika uğraştık açmak için. bahsettiğiniz wd 40 şu linkteki ürün mu acaba: 

http://www.hepsiburada.com/wd-40-cok-amacli-pas-sokucu-200-ml-p-HRWD40415829

bir de sökmeden sıksak işe yarar mı pek anlamam bu işlerden de :)

teşekkürler şimdiden.

Merhabalar,

Ürün aynen budur, sökmeye gerek yok, ben söküp fırçalama yaptım ama sökmeden de sıkıp ara ara aç kapa yapın problem düzelir. Bolca boca edin her noktasına temas etsin.

Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Ayni olay benimde basimda vardi

Bugun aracin depo kapagini axctim sprey yaglauici ile yagladim ac kapa ac kapa ac kapa biraz yumusadi

Daha sonra yagdanlik ile iyice yagladim tekrar ac kapa ac kapa ve sonuc yumasicik oldu

Pompaci acarken bir gun anahtari kiracak diye cok korkuyodum yedek anahtarda yoktu bende

Simdi yumusacik oldu

Tavsiyem iyice yagla yagi yedir kilide

Yorum bağlantısı
Kasım Oymak

Merhabalar,

Ürün aynen budur, sökmeye gerek yok, ben söküp fırçalama yaptım ama sökmeden de sıkıp ara ara aç kapa yapın problem düzelir. Bolca boca edin her noktasına temas etsin.

Ayni olay benimde basimda vardi

Bugun aracin depo kapagini axctim sprey yaglauici ile yagladim ac kapa ac kapa ac kapa biraz yumusadi

Daha sonra yagdanlik ile iyice yagladim tekrar ac kapa ac kapa ve sonuc yumasicik oldu

Pompaci acarken bir gun anahtari kiracak diye cok korkuyodum yedek anahtarda yoktu bende

Simdi yumusacik oldu

Tavsiyem iyice yagla yagi yedir kilide

cevaplarınız için çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...