İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Aracım Ilk Çalıştırdığımda 5-10Sn Sonra Stop Ediyor.

Ömür Can

Recommended Posts

Ömür Can

Arkadaşlar geçen ay bir akrabamın sünnet düğünü konvoyunda giderken arabam gaz yememeye başladı resmen gaza basıyorum devir yavaşca yükseliyor fakat km ibresinde kıpırtı yok,bir müddet sonra düzeliyordu.Bu arada motor arıza lambası yandı .Konvoyun turu 25dk sürdü ise ben belirli aralıklarla bu olayı 10-15 kez yaşadım.konvoy bitince aracı park ettim yaklaşık 3 saat sonra tekrar çalıştırdığımda 5 sn kadar çalıştı stop etti,tekrar çalıştırdım yine stop etti üçüncüde çalıştı stop etmedi ama edecekmiş gibi oldu gaz vererek düzelltim rolantiyi,sonrada 80km uzaktaki evime doğru yola koyuldum yolda hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Tamirciye götürdüm (ford servisinden ayrılıp dükkan açan iki tamirci arkadaş)arıza koduna baktı yakıt sistemi arızası çıkmış onu sildi.Bana büyük ihtimal benzin pompasındandır,tekrar ederse geldeğiştirelim dedi.

Sonraki günler bazen ilk çalıştırdığımda 5-10 sn sonra stop ediyor ikici marşda çalışıyor düzeliyor.Yalnız şunu farkettim arabayı uzun süre kullanmazsam ilk marşta stop ediyor gibi geldi bana.mesela 5 gün kullamayayım bunu yapıyor.1-2 gün arabayı kullama çalıştır normal çalışıyor sıkıntı yok bir anlam veremedim.Böyle bir arıza ile karşılaşan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Benzin pompasından değilse boşuboşuna da masraf yapmak istemem.

Not:Benzin pompasını değiştirmekte baya bir meşakkatliymiş benzindeposunu söküyorlar arabadan.Arka koltukların altında benzin pompasını sökmek için normalde olması gereken kapak Focus 1'de yok  :( .

Yorum bağlantısı
Ömür Can

Arabamın LPG olduğunu yazmamışım kusura bakmayın önemli bir ayrıntı aslında.

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Aracınızın yağ bakımları ne zaman yapıldı ? yakıt filtresinden yapıyodur... aynı sorun bende de vardı değişti ve düzeldi 

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Arabamın LPG olduğunu yazmamışım kusura bakmayın önemli bir ayrıntı aslında.

rica ederim.gerçekten önemli bir ayrıntı şöyle ki , eski aracımda da aynı sorunu yaşamıştım araç soğukken ilk marşta kesinlikle çalışmıyordu ancak gaz vererek ısınınca hiçbir sıkıntı kalmıyordu.servise götürdüm benzin pompası dediler bir sürü masraf çıkardılar ,sanayiye götürdüm lpg beynine format atıldı yeni sürüm güncellendi ve...sorunsuz sürüşler  :good1:

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

rica ederim.gerçekten önemli bir ayrıntı şöyle ki , eski aracımda da aynı sorunu yaşamıştım araç soğukken ilk marşta kesinlikle çalışmıyordu ancak gaz vererek ısınınca hiçbir sıkıntı kalmıyordu.servise götürdüm benzin pompası dediler bir sürü masraf çıkardılar ,sanayiye götürdüm lpg beynine format atıldı yeni sürüm güncellendi ve...sorunsuz sürüşler  :good1:

İlginç :unsure2: , lpg de her şartta ilk çalışma benzinle olmuyor mu ?

Yorum bağlantısı
Ömür Can

Aracınızın yağ bakımları ne zaman yapıldı ? yakıt filtresinden yapıyodur... aynı sorun bende de vardı değişti ve düzeldi 

Daha 3500 km filan var.Yağın ve filtrelerin değişmesine.

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

İlginç :unsure2: , lpg de her şartta ilk çalışma benzinle olmuyor mu ?

Evet sıralı sistemlerde dediğiniz gibi oluyor fakat sorunu şu şekilde tespit ettik tüp sistemini devre dışı bıraktık .benzinde araç ilk marşta çalışmaya başladı.daha sonra sorunun lpg den kaynaklandığını anladık.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ömür bey,

Aracınızı 1dk benzinde çalıştıktan sonra yine benzinde stop edip, sonrasında çalıştırmayı dener misiniz? LPG'den sorun kaynaklıysa zaten sorunsuz çalışmalı araç.

Yorum bağlantısı
Ömür Can

Arabayı enson perşembe günü kullanmıştım yani 2 gün önce o zaman da çarşıya gittim geldim hiç bir sıkıntı olmadı bugün yine çarşıya gittim hatta 2 farklı yerde 20-30 dk arasında durdum hiç bir problem çıkarmadı inşaallah bundan sonra çıkarmaz.Bayramdan sonra 10 günlüğüne uzunyola çıkacağım o düşündürüyor beni  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Seyir halinde oluşan sorun benzindemi, lpg demi oluştu ?

Soğukken ilk çalıştırma sorunları benzin pompası veya lpg kalibrasyon hatası olabilir. Lpg kalibrasyonu bozuksa benzin haritasını da bozar ve ilk çalıştırma sorunlu olur.

Tespit için, araç en az 100 km benzinde kullanılmalı ve sonucunda test edilmelidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...